Jouw kerstdiner, zonder stress

Samsung België, 11/12/2018

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het kerstmenu? Dan ben je misschien nog op zoek naar recepten voor een stressvrij kerstdiner zodat je helemaal kan genieten. Lees snel verder om twee heerlijke receptjes te ontdekken!

Wat dacht je van een rundsgebraad met spinaziepesto en hazelnootjes? En lekkere cheesecakes met frambozen als afsluiter? Met de Dual Cook Flex™ wordt koken extra chill: je maakt je hoofdgerecht en dessert gewoon tegelijkertijd klaar in dezelfde oven.

Begin met de dessertjes:

• Warm het onderste deel van je Dual Cook Flex™ oven voor op 140°C.
• Laat op een zacht vuurtje 100g bevroren frambozen ontdooien met 30g suiker, en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Wrijf de frambozenpuree met een spatel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Zet de gladde coulis koud.
• Meng in een kom 450g plattekaas met 60g suiker, 35g bloem, 3 eieren en 45ml room tot een glad mengsel en stort het vervolgens in zes ovenschaaltjes.
• Laat de frambozencoulis met een kleine lepel op het kaasmengsel druppelen. Vermeng de druppeltjes met een tandenstoker tot er een abstracte tekening ontstaat (zoals bij latte art!). En zet de ovenschaaltjes 40 minuten in het onderste gedeelte van de Dual Cook Flex™ oven.

Easy, toch? Nu nog het hoofdgerecht:

• Warm het bovenste deel van de oven voor op 190°C.
• Mix 150 ml olijfolie, 100g spinazie, 60g hazelnoten, 30g Parmezaanse kaas en 1 teentje knoflook in de blender.
• Kruid het vlees met peper en zout. Wij raden aan om 600g rundsbavette te gebruiken voor 4 à 6 personen. Bestrijk het vlees met de spinaziepesto tot op 1 cm van de rand. Rol het vervolgens op en bind het vast zodat je een gelijkvormig gebraad krijgt.
• Doe 400g krielaardappelen in partjes in een braadpan met twee teentjes (ongepelde) knoflook en het rundsgebraad. Voeg nog wat kerstomaatjes toe en een paar takken rozemarijn en zet de braadpan 15 à 20 minuutjes in het bovenste gedeelte van de oven tot het vlees gaar is.

De Dual Cook Flex™ oven geeft je alle vrijheid. Je hebt twee onafhankelijke zones boven elkaar met afzonderlijke temperatuur- en tijdinstellingen, maar je kan ook de hele ruimte (maar liefst 75 liter!) als één oven gebruiken. Dankzij een telescopische rail schuift het plateau moeiteloos naar binnen en naar buiten, zelfs bij grote pannen of zware gerechten. Zo wordt omkeren, kruiden en besprenkelen erg eenvoudig – zonder gedoe en geknoei. Een stressvrij kerstdiner? Je weet nu hoe het moet! Laat je gasten nog iets meebrengen voor het aperitief… en geniet!