In Traffic Reply app komt standaard op alle Samsung-smartphones

Door Samsung België 31.08.2017

In Traffic Reply app

Als razend populaire smartphone verdeler ligt het Samsung nauw aan het hart om bij te dragen tot meer verkeersveiligheid. Het gebruik van smartphones achter het stuur blijkt inderdaad een echt probleem te zijn. Daarom lanceerde Samsung twee maanden geleden al de In-Traffic Reply app, en gaat het bedrijf nog een stapje verder door de app standaard op alle Samsung-smartphones te installeren.

Nog nooit zo weinig ongevallen met jonge autobestuurders

Volgens de laatste cijfers van het BIVV is het aantal ongevallen met jonge autobestuurders (18-24 jaar) met 9,6% gedaald tijdens het eerste trimester 2017. Dit is het laagste niveau sinds de creatie van de verkeersveiligheidsbarometer in 2004. Het is uiteraard te vroeg om conclusies te trekken maar de voorlopige resultaten van het eerste trimester van 2017 tonen, in vergelijking met dezelfde periode van 2016, een gunstige evolutie van de verkeersveiligheid op onze wegen. Één ding kunnen we wel met zekerheid zeggen: elk ongeval is er eentje te veel.

‘ Ik zit in het verkeer, dus ik kan op dit moment niet antwoorden ’

Volgens Ludo Kluppels, verkeerspsycholoog van het BIVV, hebben wij als mensen de neiging om te geloven dat we de volledige controle hebben over ons eigen gedrag en ook over onze directe omgeving. In werkelijkheid is dit uiteraard veel minder waar. Maar door die illusie doen we soms dingen die we eigenlijk beter niet zouden doen, ook achter het stuur. “ I edereen weet dat het gevaarlijk is om je smartphone in het verkeer te gebruiken, toch doen veel mensen dat weleens niet-handsfree, ” zegt Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Electronics Benelux.

Automatische reactie op inkomende berichten en oproepen

In Traffic Reply app

Maar hoe krijg je werkelijk de controle over je rijveiligheid terug? Door je enkel op de baan te concentreren, en dus even je smartphone helemaal te vergeten. In-Traffic Reply  helpt je hierbij door te reageren op inkomende berichten en oproepen wanneer jij achter het stuur zit. Geen zin om na te denken? Dan kan je gewoon voor de standaardreactie ‘ Ik zit in het verkeer, dus ik kan op dit moment niet antwoorden ’ gaan. Kom je liever origineel uit de hoek met een grappige reactie met een animatie of een heel persoonlijke boodschap? Dat kan uiteraard ook. Als jij je maar goed voelt om die smartphone even te laten liggen.

Geen plaats meer voor sociale druk

“ Men voelt sociale druk om oproepen en berichten direct te beantwoorden. Tegelijk beseft iedereen dat het beter is je smartphone even met rust te laten als je achter het stuur zit ” , aldus Menno van den Berg. Uit recent onderzoek van Samsung bleek inderdaad dat zo ’ n 7 op de 10 automobilisten die geen handsfree kit gebruiken toch hun smartphone weleens gebruiken tijdens het rijden. In-Traffic Reply zet voor jou alle notificaties tijdelijk stil, maar eens je achter het stuur vandaan komt, zie je wel precies wat je hebt gemist. Geen nood meer om toch naar je smartphone te grijpen tijdens het rijden! “ Wij nemen de veiligheid van verkeersdeelnemers serieus ” , benadrukt de Vice President Mobile van Samsung Electronics Benelux, “ Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat de In-Traffic Reply app voorgeïnstalleerd is op onze smartphones, om te beginnen met de Galaxy S8 en S8 + . ”

De In-Traffic Reply app is al twee maanden gratis beschikbaar in de Google Play Store maar zal vanaf nu dus ook voorgeïnstalleerd worden op de smartphones van Samsung, waaronder de Galaxy S8 en Galaxy S8 + . Ook andere toestellen, zoals de Galaxy S7, S7 edge, de A-serie en J-serie zullen in de toekomst de app standaard bevatten.

Speciaal voor jou geselecteerd:

In-Traffic Reply app voor meer verkeersveiligheid

Meer good inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

In-Traffic Reply app

In-Traffic Reply app voor meer verkeersveiligheid

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8