Perfect Reality: Samsung lanceert als eerste ter wereld de QLED 8K TV

Samsung Belgie, 30/8/2018

Samsung zet zich met volle overtuiging in om een nieuw tijdperk in beeldkwaliteit in te luiden. Heb je op dit moment een high-end TV? Dan zul je ongetwijfeld een 4K beeldscherm hebben. Maar nu gaat de nieuwe standaard voor een high-end TV volledig omver gegooid worden. We lanceren als eerste ter wereld een 8K QLED TV.

8K resolutie: Perfect Reality


De nieuwste telg in de QLED familie, de QLED 8K TV, heeft met zijn 8K resolutie een beeldkwaliteit die zó haarscherp is dat we hier in plaats van beeldkwaliteit beter van ‘beeldrealiteit’ kunnen spreken, ofwel ‘Perfect Reality’. Aangedreven door de premium QLED TV-technologie van Samsung, kun je Real 8K Resolution ervaren met een 4.000 nit ultra helderheid - de standaard bij de meeste filmstudio’s.

Opschalen naar 8K


Het beste nieuws is dat jij straks kunt gaan genieten van ongelooflijke 8K-kwaliteitsinhoud, ongeacht het oorspronkelijke inhoudsformaat van je TV! De Quantum Processor 8K beschikt over een eigen technologie waarmee je als kijker getuige bent van een doorbraak in de beeldkwaliteit die voorheen onbereikbaar was in de thuisomgeving: het biedt de mogelijkheid om eenvoudig 4K en meer naar 8K-kwaliteit op te schalen.

Quantum Processor en AI


Met onze 8K TV zijn we onze tijd ver vooruit. En het mooie is: op een Samsung QLED 8K kijk je direct naar 8K beelden, ongeacht de film of serie die je wilt gaan kijken. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om streaming content, een set-top box, apparaten aangesloten via HDM of USB, of bijvoorbeeld een mobiel of tablet. Star Wars, The Lord of the Rings, The Godfather, op de QLED 8K TV is het alsof je deze filmklassiekers voor de eerste keer ziet én hoort. Want dankzij AI Sound analyseert de TV de geluidsfragmenten van elke scène real-time en optimaliseert deze de geluidservaring voor elke scène. Bovendien is het met de Quantum Processor 8K makkelijker dan ooit om de TV te verbinden met andere slimme apparaten, zodat je deze apparaten nog slimmer kunt gebruiken.

QLED HDR 8K


Naast de Real 8K Resolutie wordt de QLED TV-functie van Q HDR 8K van Samsung gevoed door HDR10+. Met deze technologie kunnen zowel de donkere als de lichtere delen in het beeld haarscherp weergegeven worden. Denk bijvoorbeeld aan die doelpuntrijke wedstrijd die onze Rode Duivels tegen Tunesië met 5-2 wonnen. Het met zonovergoten veld was in twee delen opgedeeld: het gedeelte mét en het gedeelte zonder schaduw. Wanneer de bal van het lichte naar het donkere gedeelte gespeeld werd, duurde het altijd even voordat het beeld zich daarop aanpaste. Met HDR10+ behoort dat tot de verleden tijd. Hadden we al iets gezegd over ‘Perfect Reality’? Precies.

Kortom, een revolutionaire innovatie waar we met spanning op wachten. Jij ook? Registreer je nu voor meer informatie.

Ongekend innovatief


De QLED 8K TV is vanaf begin oktober verkrijgbaar. Maar Samsung staat ook op andere vlakken nooit stil. Met trots introduceren wij:

The Frame
The Frame is de televisie die ook een schilderij is. Meerdere zelfs. Het beeldscherm van The Frame, dat letterlijk als een schilderij ingelijst is, geeft kunstwerken van over de hele wereld weer, wanneer je geen TV kijkt. Samsung's nieuwste versie van The Frame is verkrijgbaar in een 49-inch model én gehuld in een zwart frame! Een ideale keuze als je jouw TV in een relatief kleine ruimte wilt plaatsen. Met dit formaat complementeer je de ruimte, in plaats van deze te overweldigen. De TV biedt nog steeds dezelfde premiumkwaliteit die je verwacht van ultra-grote schermmodellen in kleinere formaten. Nieuwe functies, zoals Easy Discovery, zijn ontworpen om je te helpen bij het vinden van bijzondere nieuwe kunstwerken op The Frame zonder honderden opties te hoeven doorzoeken. Met de toevoeging van de Slideshow-functie kun je ook aangepaste collecties maken die door jouw favoriete kunstwerken ‘slide’.

Thunderbolt™ 3 QLED Curved Monitor
Kijk je ook graag TV op het computerscherm dat op je bureau staat? Dan is onze Thunderbolt™ 3 QLED Curved Monitor iets voor je. Het 34'' ultrabrede gebogen scherm heeft een beeldverhouding van 21:9 is en is gebaseerd op de natuurlijke kijkhoek van je ogen voor een intense en comfortabele kijkervaring. Uit onderzoek van de Harvard Medical School en het Seoul National University Hospital is gebleken dat dit scherm in vergelijking met platte schermen en minder gebogen monitoren, minder belastend is voor je ogen. Dat is toch wel prettig om te weten! Verder word je dankzij het gebogen scherm nog dieper het scherm ingetrokken.

Harman Kardon soundbars
Je gaat voor niets minder dan een overweldigende geluidservaring? Dan zijn Samsung’s nieuwste soundbars precies jouw match. Waarom? Omdat we vorig jaar de handen ineen sloegen met de expert in premium geluid: Harman Kardon. De HW-N950 en de HW-N850 zijn daar het klinkende resultaat van. Wat de premium soundbars bijzonder maakt is dat ze zijn voorzien van Dolby Atmos en DTS:X in combinatie met up- en side-firing speakers. Hiermee word je als luisteraar omringd door geluid. Sluit je ogen en waan je in een concert- of bioscoopzaal… Maar dan gevuld met jouw favoriete muziek, in jouw eigen huiskamer.