Achter de schermen bij de #shareyourexcitement campagne

Samsung België, 16 juli 2018

Van een fenomenaal duel tegen Tunesië, een onverwachte achterstand met glorieuze comeback tegen Japan of een flamboyante zege tegen Brazilië, de Rode Duivels bezorgden ons dit WK hartveroverend voetbal! Verafgoodde jij via #shareyourexcitement luidkeels jouw ‘devil of the match’ nadat hij de netten deed trillen? Dan kreeg je een al even uitgelaten videocall van de spelers terug. Wij nemen je graag mee achter de coulissen van deze videoberichten!

'Met het platform wilden we het voor fans gemakkelijker maken om met onze Rode Duivels te kunnen communiceren,' aldus Tom De Vos, Head of Corporate Marketing Samsung Benelux. En daarom was het belangrijk om alles zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Omdat onze Duivels natuurlijk een druk schema hebben, lieten we bij Samsung niets aan het toeval over. Zo werd het schema opgebouwd en eerst met stand-ins gewerkt – een soort generale repetitie – zodat iedereen wist wat hij moest doen. En onze Duivels hoefden enkel nog hun eigen spontane zelf te zijn.

Op en top persoonlijk


Dankzij een aanstekelijke dosis enthousiasme bracht Fellaini iedereen in de perfecte mood. Zo werden op amper één uur tijd in een ongedwongen en speelse sfeer alle gepersonaliseerde video’s ingeblikt, maar ook nog de foto’s voor de ‘Share your excitement’-campagne genomen. Wie een video op shareyourexcitement.com uploadde, mocht dus een videobericht terugverwachten van de topspelers. Op basis van je profielfoto en enkele gegevens van je Facebookprofiel wordt jouw unieke videocall gemaakt. En zo komt jouw foto tussen die van onze nationale helden te hangen… of jouw naam als tattoo op de arm van Carrasco!

Rode Duivels-koorts


Bij Samsung sleutelden we al sinds oktober 2017 aan de WK-campagne. We wisten van de Rode Duivels al dat ze getalenteerd waren, maar ze ontpopten zich in Rusland tot een grootse ploeg. De Rode Duivels-koorts sloeg dan ook wereldwijd toe! Zo ontvingen onder andere Nederlandse, Franse, Britse en Spaanse supporters een videocall van ons elftal via www.shareyourexcitement.com . En de meer dan 100.000 tot nu toe aangemaakte video’s scoorden maar liefst 27.567.497 views en 2.257.151 likes. Ondanks de nederlaag tegen Frankrijk zijn de internationale reacties lovend voor onze Duivels. ‘België is één van de mooiste verliezers ooit op een WK’, klinkt het.

Samen maakten we het onmogelijke mogelijk


2018 zal de voetbalgeschiedenis ingaan als de meest onvoorspelbare editie ooit. Dat we ongelofelijk trots zijn op onze Duivels klinkt bijna als een understatement. Voor het enthousiasme dat jullie via “Share your excitement” deelden, zijn bijna geen woorden! Vandaag mogen we niet enkel trots zijn op de topprestaties van onze Duivels maar ook op het vurige enthousiasme van onze supporters. Met jullie als 12e man schreef België geschiedenis. Daarom mogen we – nee, moeten we – supertrots zijn op onze top 4/3. Op naar EURO 2020!