Al spelend leren dankzij leuke apps voor kids

Door Samsung België 17.01.2017

app kids

Smartphones en tablets hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Vele ouders zetten dan ook spelletjes op hun toestellen om hun kids mee bezig te houden tijdens lange autoritten of een uitgebreid etentje op restaurant. Discover selecteerde een paar educatieve apps voor je!

Hedendaags sprookje

Niets zo goed om de verbeelding en creativiteit te stimuleren als verhaaltjes. Lil Red vertelt het verhaal van Roodkapje door interactieve plaatjes en muziek. Met behulp van een prachtig grafisme – grijstinten die de rode elementen ongelofelijk doen uitkomen – steekt de app het klassieke sprookje in een heel modern jasje. Omdat er geen tekst voorzien is, moet je met de plaatjes spelen om het verhaal te beleven. Wat ook altijd leuk is bij verhalen zonder tekst is om het kind zelf het verhaaltje te laten vertellen aan de hand van de plaatjes die hij ziet. Zo wordt zijn verbeelding nog extra gestimuleerd! Taalontwikkeling maar ook structuur en tijdsverloop worden zo ontwikkeld.

Spannend en ontroerend

Een ander bijzonder fijne verhaal-app is Storm & Skye en Het Geheim van de Autowasstraat . Storm en Skye vinden in een autowasstraat een magische doorgang naar een mysterieuze nieuwe wereld. Maar dan ontsnapt er iets groots, kwaads en heel gevaarlijks uit die andere wereld. Iets dat nu loerend en grommend in het donker schuilt... De app vertelt in zo ’ n 45 minuten een avontuurlijk verhaal over moed, vriendschap en de kracht van onze verbeelding. Stem, animaties, muziek en prachtige illustraties zullen groot en klein lang in de ban weten te houden.

Kennismaking met muziek

Music4kids is een mooie en speelse app die je kids kan leren noten lezen en zelfs muziekstukken zelf te componeren. Raak de noten aan en verplaats zoals je zelf wilt om melodieën te maken. Je kan alles naar hartelust aanpassen en, eens je tevreden bent, je eigen creaties opslaan en bewaren. De app leert kinderen noten niet alleen herkennen maar ook naspelen. De moeilijkheidsgraad van de spelletjes evolueert naarmate de vorderingen die je maakt. De app gaat bovendien heel pedagogisch te werk: door hulp te vragen toont de app je door middel van kleuren welke noten juist en fout zijn. Een mooie eerste kennismaking met muziek.

Digitaal knutselen

Paper Plate heeft een heel originele aanpak: digitale knutselwerkjes maken die automatisch worden bewaard om ze dan tot leven te laten komen om ermee te kunnen spelen. De app stelt kinderen voor om te knutselwerkjes te maken op basis van kartonnen wegwerpborden, zo krijgen ze ook direct ideeën die ze kunnen gebruiken om in het echt aan de slag te gaan. Papier en karton uitknippen, inkleuren en tekenen… alles wordt stap voor stap gedaan als bij een echte knutselopdracht. Het leuke aan de app is dat kindjes met een afgewerkte eigen creatie kunnen spelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld met hun olifantje door het bos gaan wandelen. De app biedt verschillende digitale knutselwerkjes en bij elke mogelijkheid hoort een eigen spelletje.

INTERESSANT VOOR JOU

dr macaron c-lab

Dr. Macaron: high-tech hangen in een slimme draagzak

oppas app bsit

Een oppas vinden wordt kinderspel

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8