Experimenteren met low key fotografie

Samsung België, 15/1/2019

Korte dagen en weinig zonlicht: het begin van het jaar is altijd zwaar. Vooral op Blue Monday is je energie ver te zoeken. Maar wij zien het graag van de positieve kant: de donkere dagen zijn het uitgelezen moment om met low key fotografie te experimenteren. Maar wat is dat precies en hoe doe je het?

Fotograferen bij weinig licht is zelfs voor professionals hard werken. En de meeste smartphones werken niet echt optimaal in het donker. De Samsung Galaxy S9 kan dat gelukkig wel! De geavanceerde Dual Aperture-camera is ontworpen om zich aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden, net zoals het menselijk oog dat zou doen. Zo zijn jouw foto’s altijd scherp en leg jij met je Galaxy S9 vast wat anderen niet kunnen.

Tip 1: Gebruik een Low Light Camera


Weet je niet zo goed waar te beginnen? Maak dan gebruik van de toonaangevende Low Light Camera. Deze past zich aan het omgevingslicht aan, net zoals je iris, en kiest een passend diafragma. Wanneer de camera van de Galaxy S9 slechte belichting detecteert, maakt hij meerdere opnames en voegt die samen tot superscherpe foto’s.

Tip 2: Gebruik licht uit je omgeving


Maak creatief gebruik van reclameborden, lantaarnpalen, koplampen van een auto of winkeletalages. Maar hoe handig ze ook zijn, niet alle lichtbronnen komen even mooi in beeld. Wees dus niet bang om van positie te veranderen of meerdere lichtbronnen uit te proberen.

Tip 3: Vergeet smartphones niet!


Op stap met vrienden? Ook met hun smartphones creëer je leuke lichtpunten. Of gebruik deze om een woord te schrijven in de lucht. Hiervoor zet je de ISO-waarde, het diafragma en de sluitertijd op het hoogste niveau! Let wel op: je S9 moet je helemaal stil houden!

Tip 4: Speel met de afwezigheid van licht


Geen licht op je onderwerp, maar wel op de achtergrond? Dan kan je experimenteren met silhouetten voor een dramatisch effect.

Tip 5: Verhoog de ISO-waarde


ISO is een hulpmiddel om donkere situaties beter in beeld te brengen: hoe hoger de ISO-waarde, hoe meer licht je aanbrengt in je foto. Hier wordt je foto wel korreliger door, maar dit is in sommige gevallen juist mooi.

Tip 6: Blijf proberen!


Speel met de instellingen in de Pro Mode en blijf proberen! Een goede low key foto maak je vaak niet in één keer. Net daarom is het zo leuk om te blijven experimenteren totdat je die ene prachtige foto maakt.

Galaxy S9|S9+


Wil je bovenstaande tips direct uitproberen? De Galaxy S9|S9+ is daar de ideale smartphone voor! En ruil je je huidige smartphone in, dan krijg je daar t/m 31 januari extra inruilwaarde voor.