Met deze 8 apps ben je festival-klaar

Door Samsung België 12.06.2017

Festival apps

De zomer komt er aan en dat betekent dat het festivalseizoen binnenkort van start gaat. Trek jij ook binnenkort naar Rock Werchter of Pukkelpop? Discover ging op zoek naar acht apps die je zeker op je smartphone moet downloaden om zorgeloos te kunnen genieten van je festivalzomer!

Nooit meer je tent kwijt

Echte festivalgangers kennen het wel: je komt aan op de camping en maakt je tent klaar om de festivalweide te kunnen gaan ontdekken. Als je ’ s avonds laat terug komt na een dagje genieten van de muziek, is het echter niet eenvoudig om je tent terug te vinden. Waar stond die nu weer? Omdat het niet eenvoudig is om je weg terug te vinden op een campingsite, kan je op Festival Buddy rekenen. De app maakt gebruik van GPS om de exacte locatie van je tent op te slaan zodat je nooit meer verloren loopt. Je kan hetzelfde doen voor andere belangrijke zaken zoals waar je je auto hebt geparkeerd of… waar de dichtstbijzijnde toiletten zich bevinden.

Je vrienden localiseren

Het gezelschap van je vrienden is één van de belangrijkste factors voor een geslaagd festival, toch? Maar na je tentje, is het ook best wel moeilijk om je vrienden terug te vinden op zo ’ n festival vol mensen! Bellen en sms ’ en om uit te leggen waar je je bevindt kan je maar beter vergeten. Dankzij z ’ n GPS-functie zal Find my Friends je vrienden heel snel kunnen localiseren. Je kan hen uiteraard laten zien waar jij bent, zodat ze jou kunnen terug vinden als je geniet van een leuk optreden.

Muziek ontdekken

Een van de leukste dingen aan festivals is zeker om nieuwe bandjes te leren kennen. Om te weten te komen hoe die bands heten of welke liedjes ze aan het spelen zijn, is het handig om één van ’ s werelds populairste apps bij de hand te hebben: Shazam .

festival apps

Hulp verlenen

Op festival ben je natuurlijk om je te amuseren, maar door de combinatie van zon, alcohol en vermoeidheid kan er natuurlijk wel altijd iets mis gaan. Zij het voor brandwonden, bewusteloosheid of vele andere situaties, de EHBO app van het Rode Kruis geeft je tips en instructies – die gelezen of beluisterd kunnen worden – zodat je weet wat te doen in geval van nood. De app heeft uiteraard een knop om de hulpdienst te contacteren maar ook een quiz om je kennis rond reanimatie te testen. Ook een rurbriek “ eerste hulp bij festivals ” is speciaal voor jou ontwikkeld.

Alles weten over je batterij

Op veel festivals heb je tegenwoordig wel oplaadzones voor je smartphone, maar dan mis je natuurlijk wel leuke optredens. Om de staat van je batterij in de gaten te kunnen houden, heb je Battery HD . De app laat je weten hoelang je welke taken kan uitvoeren volgens de staat van je batterij. Zo kan je proberen om je smartphone zo lang mogelijk te laten meegaan.

Virtueel lichtje

Stel, je bent op vrijdagavond in The Barn op Rock Werchter naar Oscar & The Wolf aan het luisteren. De sfeer zit goed, de band brengt intieme versies van hun muziek. Gedreven door de sfeer, steekt het publiek de handen in de lucht en zwaait met aanstekers om romantische vlammetjes te doen dansen in The Barn. Met de Virtual Zippo Lighter doe je dit heel veilig: de app opent door een beweging van je pols en beweegt op het ritme van je telefoon. Je kan het vlammetje zelfs uitblazen! Een leuke gadget voor festivalgangers.

Meer culture inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates netjes in je inbox ontvangen? Geef je dan gratis op voor onze nieuwsbrief.

● Around The World in 360, door de ogen van 5 brand ambassadors
● 360 videos van de New York Times: elke dag nieuws alsof je er zelf bij bent
● Gear 360: VR camera met oog voor esthetisch design