Gear S3 verbindt ambacht met technologie

Door Samsung België 20.09.2016

samsung gear s3

Een eeuwenoud product zoals een horloge voorzien van hedendaagse technologie terwijl het nog steeds de uitstraling van een klassieke klok behoudt. Dat was de uitdaging waar Samsung voor stond met het verder ontwikkelen van de Gear S3 smartwatch. Alle registers werden opengetrokken: uitvoerig onderzoek bij smartwatch-gebruikers, een uitgebreide studie van uurwerken en het inwinnen van advies van 's werelds beste horlogemakers zoals Yvan Arpa.

Ambacht

"Belangrijker dan elk design of project is de mens die ermee zal werken", aldus Yvan Arpa. Een inzicht dat de essentie van de Gear S3 niet beter kan samenvatten. Het maken van uurwerken is zo'n iconisch, bijzonder en traditioneel ambacht, dat het op een of andere manier in de Gear S3 geïntegreerd moest worden. Volgens Arpa dient een iconisch horloge aan drie voorwaarden te voldoen: "Proportie, de tactiele beleving en keuzemogelijkheden." Het resultaat is een horloge voorzien van een traditionele esthetiek en uitgerust met hedendaagse technologie.

Robuust versus precisie

Gear S3 visual

Het design van de Gear S3 is gebaseerd op die van klassieke uurwerken en het basismateriaal van de smartwatch is 316L roestvrij staal; een gangbaar materiaal voor de meeste luxe Zwitserse horloges. De bijna microscopische details van een analoge klok zijn nauwkeurig digitaal nagebootst en met de precisie van een meester horlogemaker in de wijzerplaat toegepast. In de Gear S3 zijn ook functies toegevoegd die echter alleen in een digitale omgeving kunnen worden gerealiseerd, zoals weerupdates, agenda-notificaties en een hartslagmeter. Het duurzame oppervlak van de klok is afgewerkt met ingetogen, gegoten details die bijdragen aan een apparaat wat niet enkel stevig en betrouwbaar is, maar ook verfijnd en elegant.

Verbeterde interface

De interface van de smartwatch kreeg eveneens een opknapbeurt. De synchronisatiemodule werd herzien zodat de applicaties naadlozer in elkaar overlopen en beter met elkaar integreren. Daarnaast werd de circulaire UX, welke eerder werd geïntroduceerd met de Gear S2 (tevens een onderscheidend kenmerk van de Gear series) opnieuw toegepast in de Gear S3. De ronde display en draaibare ring bieden wederom geavanceerde gebruiksvriendelijkheid; de inhoud op de Gear S3 roteert rondom de omtrek van het display, terwijl de schermen soepeler en natuurlijker in elkaar overgaan dan voorheen.

Last but not least werd ook het 'Always On Display' verbeterd. Met een opnieuw gestructureerde lage energie-instelling blijft de wijzerplaat altijd aan staan, met meer levendige kleuren en details, net als zijn actieve secondewijzer.

De collectie

De nieuwe Samsung Gear S3 is niet alleen een slim, nieuw apparaat, maar ook een wearable bedoeld als aanvulling op je lifestyle. Zo ontstonden twee modellen die samen de basis van de Gear S3 collectie vormen: de Gear S3 Frontier en de Gear S3 Classic. Zoals de naam van de eerste al doet vermoeden is dit model voor de avonturier. Een stoere uitvoering die de nukken van Moeder Natuur weerstaat, maar ook binnen de formele setting van een boardroom-meeting het strakke pak van de drager zal verfraaien. Om stof, modder en transpiratie het hoofd te kunnen bieden hebben de designers het horloge voorzien van een zachte, lichtgewicht horlogeband.

De Gear S3 Classic is daarentegen ontworpen met de stijlvolle twintigers en dertigers in gedachten, die waarde hechten aan functionaliteit en een strak, tijdloos design. Een veelzijdige collectie horlogebanden biedt de drager de keuze om zijn Gear S3 Classic een eigen, unieke twist te geven.