8 selfie tips voor epische selfies

Door Samsung België 23.02.2017

selfie tips mooie selfies

Sta jij altijd met je smartphone klaar om een selfie te nemen, maar zou je die graag iets origineler zien? Het werk van familie- en huwelijksfotografe Joshua D’hondt wordt gekenmerkt door grappige of onverwachte details die elk plaatje uniek maken. Onze Discover journaliste Kim Verhegge vroeg haar om selfie tips! En ben je helemaal geïnspireerd geraakt door Joshua’s tips? Doe dan mee met onze EpicSelfie wedstrijd. Lees snel verder want er zijn mooie prijzen te winnen!

Selfie tip 1: Hou rekening met licht

reizen met de trein

Een goede belichting is één van de basisprincipes voor een leuke foto. Natuurlijke lichtinval is vaak het mooist. Zit je binnen? Draai je gezicht naar een venster om van de natuurlijke lichtinval te genieten. Elke ander lichtbron is natuurlijk ook goed. Je kan ook helemaal het tegenovergestelde doen en kiezen voor een silhouetfoto in “ backlight ” .

Selfie tip 2: Wees niet bang om in herhaling te vallen

kendall jenner

Als je een goed idee hebt, mag je dat zeker doortrekken in al je selfies. Zo krijgen je foto ’ s een heel persoonlijke stempel en krijgen je selfies een heel herkenbare stijl. Door zo ’ n reeks te maken, worden je selfies echt wel boeiend.

Selfie tip 3: Vergeet de klassieke selfiecodes

selfie in zwart wit

Foto: Joshua D ’ hondt

Je hoeft heus niet je foto perfect te kadreren of te lachen. Maak er een close-up van, toon enkel een stukje van je gezicht, maak een silhouetfoto of gebruik je timer om helemaal op je foto te kunnen staan. Ook een foto vol expressie die je humeur uitstraalt kan voor een interessant resultaat zorgen.

Selfie tip 4: Context is key

stad lichten

Foto: Joshua D ’ hondt

Vergeet nooit dat de achtergrond van je foto een verhaal vertelt. Voor een klassieke selfie zorg je voor een minimalistische achtergrond. Heb je een hectische dag achter de rug met je kids? Dan is je rommelige living vol speelgoed een perfecte achtergrond voor jouw verhaal.

Selfie tip 5: Heb respect

stoplichten

Sommige dingen zijn gewoon “ not done ” . Selfies op memorials of begraafplaatsen zijn gewoon “ off limits ” .

Selfie tip 6: Geef een extra dimensie aan je selfie

samsung smartphone selfie camera

Foto: Joshua D ’ hondt

Denk goed na over wat je wil vertellen in je selfie. Wil je iets tonen over wie je bent of waar je in gelooft? Denk goed na over hoe dicht of ver je selfie hiervoor moet zijn, of je misschien een reflectie of een schaduw kan gebruiken, of je je selfie door iets – een glas bijvoorbeeld – kan nemen. Of neem een selfie in actie, toon wie je bent en wat je doet.

Selfie tip 7: Blijf jezelf

vakantie strand zee camera selfie smartphone

Foto: Joshua D ’ hondt

Wat je selfie net leuk maakt is dat hij helemaal uitstraalt wie jij bent. Haat je het om op foto ’ s te staan? Geen probleem! Als je jezelf als piepkleine figuur in een prachtig landschap plaatst, heb je zeker en vast een “ epic selfie ” . Blijf je moeilijk serieus? Maak dan gewoon selfies die je zin voor humor uitstralen door leuke en onverwachte dingen te doen op je selfie.

Selfie tip 8: een aantal selfie apps

selfie smartphone galaxy A

• Frontback: Heb je een ongelofelijk glimlach op je gezicht door een prachtige zonsondergang? Frontback gebruikt zowel de camera ’ s op de voor- en achterkant van je smartphone zodat je een selfie kan nemen en tegelijkertijd waar je naar kijkt vastleggen.
• Boomerang: Met deze foto app van Instagram kan je een originele selfie video nemen. Hoe? Boomerang neemt 10 foto ’ s na elkaar en maakt er een video van.
• VSCO: Deze foto app is om veel redenen een echte must voor (digitale) fotografieliefhebbers. De app blinkt uit als het gaat om problemen in helderheid, contrast, warmte of scherpte snel en eenvoudig aan te passen. De app biedt bovendien prachtige filters.

Selfie inspiratie

“A picture is worth a thousand words. ” Op volgende Instagram accounts kan je veel inspiratie opdoen voor je eigen selfies:

• In dit lijstje mag de Instagram account van Joshua D hondt niet ontbreken
• Bij vandenyuri en timkingphoto kan je terecht voor een flinke dosis humor en onverwachte fotografie.
• De originele account van muradosmann ging viraal door de reeks romantische selfies waarop hij de hand van zijn vriendin overal ter wereld vasthoudt.
• Voor een flinke dosis authenticiteit – begrijp: eerlijke selfies – kan je bij power lady Ellen Kegels terecht.
Projectvanlife en mannsaroundtheworld zijn dan weer twee heel mooie accounts die de reislustigen onder jullie zeker zullen inspireren.

Samsung Galaxy A, je partner in crime voor de beste selfies

Met de 16 megapixel frontcamera en het heldere display die ook als flash kan gebruikt worden, krijgen je selfies ook onder donkere omstandigheden meer scherpte en contrast. De zwevende sluiterknop verbetert je grip op het toestel om onscherpe foto ’ s te voorkomen. Creatieve opties maken het dan weer mogelijk om je fotoseries nog sprekender te maken. Optimaliseer bijvoorbeeld je selfies en intensifieer kleuren met een reeks camerafilters.

epicselfie contest

Zin om deze zomer selfies te nemen onder de Spaanse zon? Ter promotie van de Samsung Galaxy A reeks maak je van 2 februari tot en met 28 mei 2017 met een deelname aan de EpicSelfie wedstrijd (www.epicselfie.be) kans op een reis voor 2 personen met The Ark. Zestien weken lang zullen elke week tien gelukkigen een duo cinematicket ter waarde van € 22 winnen. Maar misschien is jouw leukste selfie, dankzij bovenstaande tips, wel een cruise naar Barcelona, Marseille en Ibiza waard!

INTERESSANT VOOR JOU

Selfie Selfiecity Samsung

SelfieCity: De selfie als sociologisch fenomeen

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Galaxy A5 (2017)

Galaxy A5 (2017)