3 redenen waarom dit het tijdperk van de digital nomads is

Door Samsung België 05.08.2016

Digital Nomad innovatie

Een laptop, snel internet, een smartphone… tegenwoordig heb je vaak niet veel meer nodig om aan de slag te kunnen gaan. Sinds enkele jaren is de « new world of work » volop aan het evolueren en neemt deze manier van werken steeds meer plaats in ons leven. Niet enkel freelancers of creatieve ondernemers zijn op zoek naar inspirerende – en aangepaste – plaatsen om te werken, ook meer en meer werknemers krijgen de mogelijkheid om af en toe buiten de omgeving van hun gewoonlijk kantoor te werken. Discover maakt je wegwijs in het diverse aanbod voor digital nomads.

trein muziek luisteren station

1. Tussen twee treinen in werken

Mobiliteit is in België een alomtegenwoordig onderwerp. Files zijn dagelijkse kost en worden alsmaar omvangrijker, en zo verliezen vele werkers dagelijks enorm veel tijd. Als je af en toe zonder auto wil gaan werken, kan je altijd met de trein reizen en sinds begin vorig jaar, kan je ook in de stations terecht om enkele dringende zaken af te werken. Dankzij een samenwerking tussen Regus en de NMBS kwamen de Regus Express-centra tot stand. Dit zijn volledig uitgeruste flexwerkplekken waar je al het comfort van een standaard kantoor kan genieten. Met centra in onder andere Antwerpen, Brugge, Leuven, verschillende Brusselse stations en Luik biedt Regus een sterk netwerk aan in belangrijke Belgische steden.

reizen koffie nomad

2. Pay per minute

Het concept was al populair in grootsteden als Parijs of Londen, en het eerste "pay per minute"-café van België, La Récré, werd dan ook geopend door een koppel jonge Parijzenaars. In Elsene, kunnen digital nomads sinds vorige zomer terecht bij La Récré voor een "all-in"-formule vanaf 4 € per uur. Wat houdt dit precies in? Je betaalt niet wat je eet of drinkt maar wel de tijd die je in het café spendeert. Het concept kwam ondertussen ook in Wallonië aan, waar je voor 4,50 € per uur terecht kan in het Luikse L'Office Café voor super snelle Wi-Fi, printers, koffie, thee, cappuccino, latte macchiato, lekkere tussendoortjes… en een prachtig vintage (en dus ook heel hip) kader.

concept van co-working

3. Co-working, a way of life

Voor creatieve ondernemers die op zoek zijn naar iets meer dan enkel het delen van werkruimtes is er het concept van co-working. Deze trend sluit aan op een bepaalde filosofie: co-workers zijn op zoek naar een inspirerende omgeving met een dynamische sfeer waar ze ideeën zullen kunnen uitwisselen met andere co-workers. Het idee is dat de samenkomst van creatieve geesten uit verschillende sectoren zal zorgen voor een stimulerende community.

Groot aanbod in België

Silversquare , Co.Station BXL en Gent , Regus, Betacowork , Bar d'Office , CoWallonia … Co-workingruimten zijn de laatste jaren in volle opmars in België. Vanaf 30 € per maand stap je als telewerker of kantoornomade al in het grootse coworking-netwerk van Vlaanderen. Met locaties in Antwerpen, Leuven, Edegem, Deurne, Melle, Mechelen, Ieper, Turnhout en Kortrijk kunnen Bar d'Office-leden rekenen op een sterk netwerk. Voor het grootste coworking-netwerk van Wallonië moet je dan weer bij CoWallonia zijn. Met vestigingen in Bergen, Namen, de Provincie Luik (Seraing en Luik-centrum), Doornik, Louvain-la-Neuve, Charleroi en La Louvière kan je dankzij CoWallonia bijna overal in Wallonië terecht.

INTERESSANT VOOR JOU

cloud, samsung, smartphone, galaxy, apps

Hoe sla ik mijn foto’s in de cloud op?

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy TabPro S

Galaxy TabPro S