Entertainment / Gaming

Handige tips om het gevaar te ontwijken in
Harry Potter: Wizards Unite

Tips, tricks en spreuken om je te transformeren van een dreuzel in een Perkamentus-waardige tovenaar.

Hagrid gooit magie op Hogwarts

Tenzij je verstopt zat onder een rots (of een Steen der Wijzen), weet je al dat het spel van het jaar ongetwijfeld het nieuwe augmented reality mobiele Harry Potter-spel is: Wizards Unite.

Net als Pokémon Go - de laatste augmented reality rage - is dit spel ontworpen door Niantic. De spelervaring is net zo spannend: het echte leven wordt verrijkt met voorwerpen uit het Harry Potter-universum. Spelers zien die objecten door hun mobiele scherm heen en kunnen ze veroveren door zo snel mogelijk de locaties te bezoeken.

Of, voor degenen die Sisselspraak spreken: een ramp is geschied in de tovenaarswereld, waardoor Gevondelingen (Foundables), dit zijn magische artefacten, wezens, mensen en zelfs herinneringen, op mysterieuze wijze verschijnen in de dreuzelwereld. Als nieuwe rekruut van de Statute of Secrecy Task Force - een internationale magische strijdmacht - werk je samen met heksen en tovenaars van over de hele wereld om deze Gevondelingen te vinden en met behulp van magische spreuken terug te brengen, om het mysterie van de dreigende ramp op te lossen en om de magie af te schermen voor de ogen van dreuzels.

Om je te helpen om het maximum uit de nieuwste must-have AR rage van dit jaar te halen, verklappen we je enkele handige tips waarmee je een voorsprong neemt op de concurrentie.

Harry Potter rijdt op zijn bezemsteel

Pas je profielfoto en toverstaf aan en kies jouw huis

Zodra je Wizards Unite hebt gedownload op je Samsung S10, zal het spel vragen naar je naam en codenaam. Daarna kan je een tutorial bekijken over de basisprincipes. Nadat je je eerste Gevondeling hebt verzameld, zal het spel je vragen om je Ministry ID af te maken. Zo kan je je profiel aanpassen. Later kan je je profiel altijd opnieuw openen door op het wizardpictogram te tikken.

Op je Ministry ID-pagina staan gegevens zoals je titel, huis, beroep, profielfoto en type toverstaf overzichtelijk weergegeven. In plaats van een traditionele selectieceremonie zoals voor eerstejaars op Zweinstein door te maken, kiezen de spelers gewoon een van de bekende huizen van Griffoendor (Gryffindor), Zwadderich (Slytherin), Huffelpuf (Hufflepuff) en Ravenklauw (Ravenclaw).

Bovendien kan je een nieuwe foto maken of een vooraf gemaakte foto gebruiken als je profielfoto. Met behulp van tal van Harry Potter-gezichtsfilters en bewerkingsgereedschappen om hoeden, pruiken en brillen toe te voegen, kan je een vleugje magie toevoegen aan je foto. De 10 megapixel selfie-camera van de Samsung S10 is perfect om over elk zelfportret een schoonheidsspreuk uit te spreken. Tot slot kan je de houtsoort, de lengte en de basis van je toverstaf kiezen. Heb je een Note (en dit is echt de max), dan kan je spreuken uitspreken door met de S Pen te zwaaien. Het spel zal dan ook een toverstaf tonen die speciaal voor jou is gemaakt.

Twee tovenaars duelleren

Vang troebelaars in de strijd

Net als bij Niantic's Pokémon Go is de belangrijkste drijfveer van het spel het reizen naar echte locaties en het verzamelen van magische voorwerpen. Het verschil met Pokémon Go is dat er in Wizards Unite Troebelaars (Confoundables) verschijnen als zwevende badges op het scherm in plaats van Pokémon. Op je kaart wordt een hoge concentratie van Troebelaars gemarkeerd met een vlag. Zo weet je meteen waar je heen moet.

Heb je eenmaal een Troebelaar geselecteerd, dan moet je deze betoveren. Als je over een Samsung Galaxy Note beschikt, fungeert de S Pen als je toverstaf, waarmee je een patroon op het scherm tekent. Soms wordt de Troebelaar beschermd door een tovenaar of een beest dat je moet verslaan. Opnieuw, door met je S Pen toversymbolen te tekenen op het scherm wanneer dit wordt gevraagd, trek je strijdend van de ene zwevende badge naar de volgende.

Hoe meer Troebelaars je verzamelt en in je account plaatst, hoe sneller je een hoger level bereikt, betere spreuken leert en gewoon een sterkere tovenaar wordt.

Magisch krantenartikel dat waarschuwt dat er een spoor van magie is opgedoken in het gebied

Bezoek locaties, locaties, locaties

Er zijn een aantal belangrijke locaties die je ziet op de dynamische kaart in Wizards Unite. Op het grote scherm kan je de AR-kaart van Wizards Unite tot in de kleinste details bekijken. Zo vind je locaties die je tovenaar helpen om zijn magische krachten te ontplooien, of die je uitdagen om zijn magische vaardigheden ten volle te benutten.

In Herbergen (Inns) krijg je een maaltijd voorgeschoteld die je spreukenergie geeft om tegenstanders te verslaan. Elke maaltijd zorgt voor een ander energieniveau. Je kan zelf niet kiezen, maar maak je niet druk als je niet genoeg brandstof krijgt, want Herbergen vind je overal op de kaart.

Serres (Greenhouses) zijn ook nuttige locaties. Ze belonen je met ingrediënten die je kan gebruiken voor het brouwen van toverdrank. Net als bij de Herbergen zijn de ingrediënten die je er krijgt volledig willekeurig. Deze ingrediënten zijn belangrijk, want je kan er bijvoorbeeld gezondheidsdrankjes mee brouwen die je helpen om langere gevechten te doorstaan.

Tot slot zijn er Vestingen (Fortresses). Net zoals bij 'Raids' in Pokémon Go zijn dit grootschalige gevechten waarbij je samen met andere tovenaars moet strijden om zeldzamere of krachtigere objecten. Elke Vesting bestaat uit tien lagen die je kan proberen aan te vallen met maximaal vier andere tovenaars. Elke laag is uitdagender dan de vorige, dus zorg ervoor dat je een voorraad gezondheidsdrankjes hebt ingeslagen.

 Harry Potter op de vlucht voor een donkere volger van Voldemort

Houd het professioneel

Als je het spel eenmaal onder de knie hebt en level zes hebt bereikt, kan je kiezen uit drie 'beroepen'. Die hebben elk hun eigen voor- en nadelen en individuele 'passieve' en 'actieve' spreuken. Het komt erop aan om een beroep te kiezen dat bij je past.

Aurors zijn gespecialiseerde meesters die de Duistere Kunsten onderzoeken. Als Auror kan je zeer krachtig optreden tegen vijanden. Meestal zal je de grootste schade kunnen toebrengen in vergelijking met de andere beroepen, maar daar tegenover staat een gebrek aan defensieve of ondersteunende spreuken.

Magizoölogen bestuderen magische wezens. Het is vooral een defensief beroep dat je veel gezondheidspunten (HP) en sterke spreuken oplevert. Zoals de naam suggereert, zijn ze het meest effectief tegen beestachtige vijanden.

Tot slot kan je ervoor kiezen om Professor te worden. Ze houden het midden tussen Aurors en Magizoölogen, wat betekent dat je in principe een goede aanval en verdediging hebt, maar dat je in geen van beide zal uitblinken. Ze zijn het meest effectief tegen vijanden van het nieuwsgierige type.

Word een meester-tovenaar met de Samsung Galaxy S10

Speel Harry Potter: Wizards Unite en nog veel meer ongelooflijke games op de geweldige Galaxy S10 smartphone.

Galaxy S10+

Galaxy S10+

Galaxy App Store

Galaxy App Store

Lees de volgende verhalen