Life Hacks

Bijzondere gelegenheden vieren met dit bijzondere gerecht

Gegrilde tijgergarnalen met komkommersalade en pistache-yoghurtdressing.

De afbeelding toont een elegante witte linnen eettafel, met een kaasplank, allerlei keukengerei en waterglazen. In het midden staat een wit bord met drie tijgergarnalen en een dipsaus: een gerecht geïnspireerd door Michel Roux, chef-kok met Michelinster. De afbeelding toont een elegante witte linnen eettafel, met een kaasplank, allerlei keukengerei en waterglazen. In het midden staat een wit bord met drie tijgergarnalen en een dipsaus: een gerecht geïnspireerd door Michel Roux, chef-kok met Michelinster.

Op zoek naar een onfeilbare manier om een geweldig gerecht voor je geliefden te bereiden? Nodig ze uit voor een etentje en probeer dit recept van Chef Michel Roux Jr. van de Samsung Club des Chefs.

De wereldberoemde chef-kok met Michelinster, Michel Roux Jr., staat in zijn zeer populaire restaurant Le Gavroche te glimlachen als hij zijn schort van Club des Chefs aantrekt. De wereldberoemde chef-kok met Michelinster, Michel Roux Jr., staat in zijn zeer populaire restaurant Le Gavroche te glimlachen als hij zijn schort van Club des Chefs aantrekt.
Maak kennis met de Chef
De wereldberoemde en met een Michelinster bekroonde Britse chef-kok Michel Roux Jr. is eigenaar van het veelgeprezen Londense restaurant Le Gavroche. Hij is ook bekend in zijn geboorteland Engeland als jurylid in het BBC televisieprogramma MasterChef.

De afbeelding toont alle ingrediënten op een houten tafel, waaronder komkommer, tijgergarnalen, citroen, rode radijs, enz. De afbeelding toont alle ingrediënten op een houten tafel, waaronder komkommer, tijgergarnalen, citroen, rode radijs, enz.

De ingrediënten

- 1 grote komkommer
- 12 middelgrote tijgergarnalen
- 1 eetlepel citroensap
- 1 snuifje peper, naar smaak
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels olijfolie
- 120 g gepelde pistachenoten
- 150 g volle Griekse yoghurt
- 20 g verse korianderblaadjes (als decoratie)
- 20 g amarant of andere microkruiden (als decoratie)

De afbeelding toont 6 stappen voor het klaarmaken van de komkommers en garnalen. Komkommers worden geschild, gesneden en bestrooid met zout. Vervolgens worden de kop en de schaal van elke garnaal verwijderd en de staart blijft vastzitten voor presentatie. De tijgergarnalen zijn nu ontdarmd. De afbeelding toont 6 stappen voor het klaarmaken van de komkommers en garnalen. Komkommers worden geschild, gesneden en bestrooid met zout. Vervolgens worden de kop en de schaal van elke garnaal verwijderd en de staart blijft vastzitten voor presentatie. De tijgergarnalen zijn nu ontdarmd.

Stap 1: Bereiding van de komkommer en garnalen

- Verwijder beide uiteinden van de komkommer, schil en snijd ze doormidden, snijd ze vervolgens tot julienne met een mandoline.
- Leg de reepjes in een grote kom, bestrooi ze met een snuifje zout, meng ze goed door elkaar en zet ze gedurende 1 uur opzij.
- Verwijder de kop en de schaal van elke tijgergarnaal en laat de staart eraan om mooi te presenteren.
- Maak met een mes langs de achterkant van elke garnaal een gleufje langs het darmkanaal en vlinder open.

Vier foto's tonen hoe je de salade samenstelt. Eerst worden pistachenoten tot kruimels vermalen en gecombineerd met yoghurt en citroensap. Vervolgens, nadat het overtollig vocht is uitgedrupt, worden de komkommers gemengd met de dressing. Alle ingrediënten worden goed gemengd. Vier foto's tonen hoe je de salade samenstelt. Eerst worden pistachenoten tot kruimels vermalen en gecombineerd met yoghurt en citroensap. Vervolgens, nadat het overtollig vocht is uitgedrupt, worden de komkommers gemengd met de dressing. Alle ingrediënten worden goed gemengd.

Stap 2: Samenstellen van de salade

- Maal de pistachenoten tot grove kruimels. Houd een eetlepel opzij om later als garnering te gebruiken.
- Meng de rest van de pistachenoten met yoghurt en citroensap en mix deze door elkaar tot een dressing.
- Knijp de komkommer en laat overtollig vocht er uitlopen.
- Roer er de dressing voorzichtig door om te binden met de komkommer.
- Breng op smaak met peper.

Samsung's inductiekookplaat wordt gebruikt om de garnalen te bakken. Samsung's Virtual Flame Technology toont het warmteniveau visueel voor eenvoudige temperatuurregeling. De garnalen worden licht goudbruin gebakken. Samsung's inductiekookplaat wordt gebruikt om de garnalen te bakken. Samsung's Virtual Flame Technology toont het warmteniveau visueel voor eenvoudige temperatuurregeling. De garnalen worden licht goudbruin gebakken.
Samsung Inductie Samsung Inductie
Samsung Inductie
Virtual Flame Technology laat je genieten van de intuïtieve visuele controle van vlammen.

Stap 3: De tijgergarnalen dichtschroeien

- Zet de inductiekookplaat op een hoge temperatuur en verwarm de pan.
Virtual Flame Technology, ook beschikbaar in de Samsung Chef Collection Induction Hob, biedt visuele en intuïtieve aanwijzingen bij het aanpassen van de warmte aan de gewenste temperatuur.
- Bestrijk de pan met olijfolie en bak de garnalen tot ze gelijkmatig en licht goudbruin zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.

Vier afbeeldingen tonen de stappen om het bord te schikken. De tijgergarnalen worden om de komkommersalade heen gelegd. Vervolgens worden er pistachekruimels overheen gestrooid, gevolgd door een garnituur van koriander, amarant en microkruiden. Ten slotte worden enkele druppels olijfolie toegevoegd. Vier afbeeldingen tonen de stappen om het bord te schikken. De tijgergarnalen worden om de komkommersalade heen gelegd. Vervolgens worden er pistachekruimels overheen gestrooid, gevolgd door een garnituur van koriander, amarant en microkruiden. Ten slotte worden enkele druppels olijfolie toegevoegd.

Stap 4: Borden schikken en afwerking

- Wikkel voor elke portie wat komkommersalade rond een vork om een krul te vormen en plaats deze in het midden van het bord.
- Leg drie gebakken garnalen rond de komkommersalade.
- Bestrooi het bord met extra pistachekruimels en garneer met koriander, amarant en andere microkruiden.
- Voeg enkele druppels olijfolie toe voor de presentatie.

Nauwkeurig visueel inductiekoken

Lees de volgende verhalen

* Alle afbeeldingen zijn afkomstig van een derde partij van het originele Samsung Club des Chefs recept van Michel Roux Jr.