Photography / Still-photos

Maak nog mooiere foto's op reis

Tips om jouw feed er nog meer uit te laten springen

Gekleurd dorp op een berg met uitzicht op zee. Locatie: Cinque Terre, Italië.

Eerlijk: weinig geeft zoveel voldoening als het maken van die perfecte Instagram foto. En op reis vind je overal inspiratie! Hier zijn een aantal creatieve ideeën om je spannende reisavonturen vast te leggen.

Rotsen van onderaf gefotografeerd met een blauwe lucht

Speel met perspectief

Reisfoto’s zijn zoveel meer dan alleen maar toeristische foto’s waar bezienswaardigheden centraal staan. Laat je creativiteit los en speel met perspectieven! Klim naar het hoogst mogelijke punt voor een perfect wide-screen moment van een uniek landschap. Fotografeer musea vanuit een lage hoek om hun grandeur te laten uitkomen, of fotografeer de skyline van bovenaf om te laten zien hoe ver de stad rijkt.

Bord met kleurrijk eten van bovenaf gefotografeerd

The foodie shot

Eten speelt een belangrijke rol in elke cultuur. Neem dus zeker een foto terwijl je van traditionele gerechten geniet in lokale restaurants. Met de juiste hoek zorg je ervoor dat je eten er op de foto net zo lekker uitziet als in het echt. Gerechten zoals sushi zien er beter uit van bovenaf, een foto van de zijkant zorgt dat burgers er optimaal uitzien en voor drankjes kan je het beste fotografen vanuit een hoek van 45 graden. Focus op wat het belangrijkste is, je eten dus, maar zoom niet zover in dat je volgers niet meer kunnen zien wat het is. Probeer ook eens de Live Focus stand van je Samsung smartphone, deze vervaagt de achtergrond en zorgt dat je bord er echt uitspringt.

Oosters gebouw bij dag en bij nacht gefotografeerd
Image
Bright Night

Weinig licht? Geen zorgen! We hebben de sensor van de S20 Ultra bijna drie keer zo groot gemaakt zodat je in het donker meer kunt vastleggen.

ONTDEK MEER

Dag en nacht

Steden en landschappen zien er totaal anders uit afhankelijk van het tijdstip waarop je ze op beeld vastlegt. Van zonsopgang tot zonsondergang zullen locaties er keer op keer anders uitzien. Het kan heel leuk zijn om eens dezelfde scène zowel overdag als ’s nachts te fotograferen om het verschil in sfeer vast te leggen. De donkere hemel zal een supermooie achtergrond bieden aan je nachtelijke foto’s, en dankzij de HDR-camera van je smartphone zijn jouw foto's zelfs bij weinig licht altijd scherp en duidelijk.

Image
Bright Night

Weinig licht? Geen zorgen! We hebben de sensor van de S20 Ultra bijna drie keer zo groot gemaakt zodat je in het donker meer kunt vastleggen.

ONTDEK MEER
Galaxy S20

Galaxy S20 | S20+ | S20 Ultra

Galaxy Note10

Galaxy Note10 | Note10+

Galaxy S10

Galaxy S10e | S10 | S10+

Lees de volgende verhalen