Soundbars Vergelijken

Home > Samsung Audio > Soundbars Vergelijken

Samsung soundbar header

Met het steeds platter worden van TV's, kiezen ook steeds meer mensen voor een soundbar als geluidsbron om bij hun Smart TV te gebruiken. Waar moet je op letten als je soundbars gaat vergelijken? We vatten het in dit artikel overzichtelijk voor je samen.


Wat is een soundbar?


Een soundbar is een langwerpige speaker die je voor of onder je TV legt of aan de muur onder je TV bevestigt. Hij dient ervoor om het vaak beperkte geluid dat de speakers van een platte TV kunnen voortbrengen te verbeteren. Uit een soundbar komt altijd een veel beter geluid dan uit de standaardluidsprekers van je televisie.

Soundbars kunnen meestal ook een surroundgeluid produceren, doordat twee of meer losse luidsprekers in de balk zijn ingebouwd. Digital sound processing wordt ingezet om het effect van échte surround via losse speakers rondom na te bootsen. Hiermee creëren ze dus het effect van surround, zonder dat je overal in de kamer speakers hoeft te plaatsen.

Voor de echte film- en gamefreak is dit surroundeffect meestal niet genoeg, maar voor veel mensen volstaat het prima. Zeker wanneer je geen trek hebt in het plaatsen van extra speakers en eventueel het leggen van kabels naar bedrade luidsprekers.

Wil je meer, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een homecinemaset met 5.1-geluid. Maar wist je dat je je soundbar ook kunt opnemen in een uitgebreide set met een subwoofer en achterluidsprekers? Dan fungeert de soundbar als de stereoluidsprekers aan de voorkant en als middenluidspreker. In zo'n opstelling kun je met een soundbar prima de concurrentie aan met een traditionele homecinemaset met losse luidsprekers.


Een soundbar aansluiten


Er zijn meerdere manieren om je Samsung soundbar aan te sluiten:
1. Soundbar aansluiten via Bluetooth
2. Soundbar aansluiten via HDMI-kabel
3. Soundbar aansluiten via One Cable
4. Soundbar aansluiten via Optical Cable

Lees hier meer over het aansluiten van je Samsung soundbar .

Wil je geen TV kijken maar alleen muziek luisteren? De soundbars van Samsung doen hun werk ook als draadloze muziekspeler via Bluetooth. In combinatie met je smartphone of tablet luister je met één druk op de knop je favoriete nummers af in een uitstekende geluidskwaliteit.


Welke soundbar kiezen?


Welke soundbar je kiest hangt helemaal af van je eigen wensen. Is het voldoende om het TV-geluid te verbeteren met alleen een soundbar? Wil je er ook een subwoofer bij voor het diepe geluid? Wil je échte surround of is virtuele surround goed genoeg?

En alsof dat nog niet genoeg is moet je bij je keuzes ook rekening houden met het design dat aansluit op jouw Smart TV en wil je ook graag vergelijken op prijs.


Test soundbar


Wil je je TV-geluid verbeteren met een soundbar? En vind je goed geluid belangrijk? Dan is het aan te raden dat je de soundbars voor aankoop vergelijkt in de winkel. Kijk niet alleen hoe ze eruit zien, maar neem ook de tijd om naar het geluid te luisteren. Heb je de mogelijk om de soundbar van je keuze een tijdje thuis te proberen? Maak daar dan gebruik van! Het geluid bij jou thuis in je woonkamer is tenslotte weer anders dan dat in de showroom of de winkel.

Behalve soundbars vergelijken door zelf te testen, kun je natuurlijk ook op online tests van soundbars afgaan. De Consumentenbond test regelmatig nieuwe modellen en er zijn ook verschillende blogs over elektronica en audio die soundbar tests brengen. Op vergelijkingssite Kieskeurig zie je de beste soundbars voor consumenten overzichtelijk gerangschikt. Samsung-soundbars scoren altijd hoog in deze lijstjes, zoals je zelf kunt zien.


Soundbar vergelijken: op design


Als je soundbars vergelijkt, let je natuurlijk ook op het design. Een soundbar is tenslotte een zichtbaar element in je kamer. Bij Samsung hebben we onze soundbar afgestemd op het ontwerp van de televisies. Sommige soundbars kun je aan de TV vastmaken en er zijn ook Curved Soundbars voor gebruik met onze Curved TV.

De soundbar plaats je meestal direct onder het scherm. Hangt je TV aan de wand, dan kun je de soundbar ook aan de wand bevestigen. Door de slanke en ondiepe vormgeving van de soundbar neemt hij nooit kostbare ruimte in je kamer in beslag.

Zoek je een soundbar die qua design perfect past bij je Samsung Smart TV? Zoek dan de best passende Samsung-soundbar in onze database.


Soundbar vergelijken op prijs


Uiteraard is de prijs ook een belangrijke factor als je begint met soundbars vergelijken. Er zijn premium soundbars waarvoor je soms meer betaalt dan voor de televisie zelf. Maar er zijn ook voordelige oplossingen waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt maar het geluid van je TV wel sterk verbetert.
De prijs van de soundbar hangt onder andere af van de uitbreid mogelijkheden van het systeem, de kwaliteit van de speakers en het design. Bij Samsung bieden we de meest geavanceerde Dolby Atmos-soundbars, waarmee je het geluid van de bioscoop bij je thuis evenaart. Daarnaast hebben we de Sound+ Soundbars met ingebouwde subwoofer en de 'gewone soundbars' met een aparte draadloze subwoofer.

In onze webshop kun je de verschillende soundbars heel gemakkelijk met elkaar vergelijken, op functies en op prijs. Wist je dat we al kwalitatieve soundbar-oplossingen hebben vanaf € 129?

INTERESSANT VOOR JOU

Soundbar aansluiten

Soundbar aansluiten

speaker

Speakers plaatsen