Activity tracker vergelijken

Home > Samsung Smartwatch > Activity tracker vergelijken

Samsung smartwatch header

Activity trackers - ook wel fitness trackers of smartbands genoemd - zijn reuze populair. Logisch, niemand vindt het prettig om met een grote smartphone om je arm te gaan rennen of fietsen. En steeds meer mensen vinden het wél leuk om hun sportieve prestaties bij te houden. Een activity tracker heeft de vorm van een horloge en je kunt met de nieuwste modellen meer dan je denkt! Maar waar moet je nu precies op letten als je deze apparaten gaat vergelijken? En in welke situatie kies je voor een smartwatch? In dit artikel leggen we het aan je uit.

Samsung activity tracker

Samsung heeft een aantal verschillende activity trackers en smartwatches in het assortiment. Met onze activity trackers ben je altijd op de hoogte van je eigen activiteit en van wat er op je smartphone gebeurt. Met de Gear Fit Manager-app kun je jouw gezondheid verder analyseren en de verbindingsinstellingen met je smartphone regelen. Verder is het grote gemak van de activity tracker natuurlijk dat je jouw smartphone lekker thuis kunt laten.

Welke activity tracker heb je nodig?

Als je activity trackers gaat vergelijken, moet je op een aantal zaken letten. De belangrijkste zijn deze punten:

1. Nauwkeurigheid van de tracker: hoe accuraat zijn de stappen, de afstand, de snelheid en de verbruikte calorieën?
2. Van welke slimme functies kun je gebruikmaken? Geeft de activity tracker je berichten en eventuele andere smartphonefuncties ook weer? Welke apps zitten erop of kun je er nog op installeren?
3. Gebruiksgemak: hoe gemakkelijk is de bediening, gaat de batterij lang genoeg mee en zit hij lekker om je pols?

Tenslotte, maar dit is uiteraard geheel subjectief, is ook het design belangrijk. Hoe vind je 'm eruit zien? Staat de activity tracker mooi bij je sportoutfit? En bij je gewone kleren? Veel mensen houden hun activity tracker tenslotte de hele dag om, ook buiten het sporten alleen. En ook niet onbelangrijk: in welke kleuren is hij leverbaar?

Onze beste activity tracker

De Samsung Gear Fit2 is een moderne activity tracker met tal van handige functies. Zo kun je met onze tracker ook gebruikmaken van de ingebouwde polshartslagmeter en de nauwkeurige GPS. De GPS-tracker volgt je hardloop- of fietsroute, de afstand en de snelheid heel nauwgezet en in realtime. Dat stimuleert zeker om je eigen sportieve grenzen te verleggen! Maar deze alleskunner biedt meer, onder andere:

• Bediening van je muziek
• Slaapmetingen
• Touchscreen
• Curved Super AMOLED-scherm van 1,5 inch
• Gyroscoop
• Versnellingsmeter
• Barometer
• 1 GHz Dual Core-processor
• 512 MB RAM-geheugen
• 2 GB intern geheugen
• 200 mAh-batterij voor een lang gebruik
• Spatwaterdicht
• Het intuïtieve besturingssysteem Tizen


De Samsung Gear Fit2 herkent automatisch of je fietst, hardloopt of bijvoorbeeld op de roeimachine zit. Dat hoef je vooraf niet zelf in te stellen. Hij weet zelfs wanneer je slaapt!
Aan de bediening en het scherm hebben we veel aandacht besteed, omdat we weten dat je niet van gepruts op te kleine en onleesbare schermpjes houdt. Uiteraard kun je er alle belangrijke apps op gebruiken, zoals:

• Nike+
• Runkeeper
• Strava
• Samsung S Health


De Samsung Gear Fit2 is compatibel met alle Android-toestellen.

Als beste getest: Samsung activity tracker

In december 2016 heeft de Consumentenbond 25 verschillende activity trackers met elkaar vergeleken. De Samsung Gear Fit2 kreeg bij deze uitgebreide test het predikaat 'beste koop', waar we natuurlijk best trots op zijn. We zeggen het dus niet alleen zelf, dat Samsung activity trackers de beste zijn!

Of je koopt toch een smartwatch…

Je kunt ook gaan voor een smartwatch zoals de Samsung Gear S3. Dit is een slim horloge dat eruit ziet als een gewoon horloge met een ronde wijzerplaat. De Gear S3 - en dat geldt ook voor andere smartwatches - is niet per se een fitness tracker, maar heeft wel een aantal functies waardoor je hem prima als tracker kunt gebruiken.

De Gear S3 biedt eveneens een hartslagmeter, GPS, een accelerometer, een barometer, een hoogtemeter en een snelheidmeter. Uiteraard kun je nog veel meer met deze smartwatch. Je kunt ook extra apps en zelfs games downloaden. Als extraatje kun je met de Gear S3 ook handsfree bellen. De Samsung Gear S3 is compatibel met Android- en iOS-toestellen.

Wil je toch liever een activity tracker dan een horloge met tal van slimme functies, dan kun je het beste de Gear Fit2 kopen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Heb je nog vragen over welke activity tracker het beste bij jou past? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Samsung. We helpen je graag verder!

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Gear Fit2 activity tracker

Samsung Gear Fit2

INTERESSANT VOOR JOU

S Health app

Samsung S Health