Voordelen smartwatch

Home > Samsung Smartwatch > Voordelen smartwatch

Samsung Gear S3 horloge auto

De laatste trend in mobiele communicatie: de smartwatch. Als verlengstuk van je mobieltje, als sieraad én als slim apparaat op zich. Heb jij er zelf ook één nodig? En zo ja, voor wat voor één kies je dan?

De ontwikkeling van smartwatches is snel gegaan. Er zijn er inmiddels vele op de markt. Van merken als Samsung, Apple, LG, Sony, Asus, Motorola, Pebble, Alcatel en Garmin. Het is een ontwikkeling die eraan zat te komen. Jarenlang kon je met je horloge niet veel meer dan de tijd en de datum aflezen. Of was een slim horloge alleen voor sporters. Maar een horloge is net als een mobieltje iets wat je altijd bij je draagt. En het heeft daarom goede papieren om méér voor je te doen.

De smartwatch als fitnesscoach

Veel smartwatches hebben net als sporthorloges functies die je helpen om je gezondheid in de gaten te houden. Een stappenteller en een slaapmonitor behoren vaak tot het standaardrepertoire. Evenals een activiteitenmeter en een hartslagmeter. De Samsung Gear S2 moedigt je aan meer calorieën te verliezen en kan je ook vertellen hoeveel water en cafeïne je door de dag heen drinkt. Daarnaast biedt het slimme horloge je de mogelijkheid te kiezen uit verschillende trainingsschema's.

Maar smartwatches bieden in de meeste gevallen meer dan 'gewone' sporthorloges. Je kunt je smartwatch via Bluetooth met je mobiele telefoon koppelen en zo functies van je telefoon gebruiken. Lees je berichten en e-mails en bekijk je afspraken. Zie welk weer het vandaag wordt of luister een nummer uit je muziekcollectie met je Bluetooth-headset.

Personaliseer je smartwatch

De Samsung Gear S2 kun je zelf naar eigen smaak inrichten met het wijzerplaatthema van jouw keuze. En als je het uiterlijk van je smartwatch zat bent, kies je gewoon een nieuw thema. Er zijn trouwens ook verschillende horlogebandjes verkrijgbaar. Zo kun je jouw smartwatch helemaal personaliseren.

Apps op je smartwatch

Je smartwatch is niet alleen een verlengstuk van je mobieltje. Het heeft zelf ook de nodige brains. Bijvoorbeeld om apps op te zetten. Zo kun je met de Samsung Gear S2 gebruikmaken van nieuwsapps als die van NOS en Telegraaf om snel door de laatste headlines te scrollen. Met de Pathé-app hoef je je bioscoopkaartjes niet meer uit te printen, maar toon je de medewerker gewoon de QR-code op je horloge. Onderweg geeft Flitsmeister je door waar de files staan. En als je eenmaal op je bestemming bent, helpt Parkmobile je met het afrekenen van je parkeerplek. Zit je niet in de auto, dan kan Runkeeper je aan je hardloopschema herinneren of beantwoord je een paar mails of berichten met eenvoudige draai- en tikbewegingen.

Een smartwatch kopen: waar moet je op letten?

Heb je interesse in een smartwatch? Dan moet je nog wel even weten welk type je aan wilt schaffen. Het aanbod is zo groot, dat een keuze maken niet zo makkelijk is. Naast het uiterlijk van de smartwatch, zijn twee andere zaken belangrijk. De keuze voor het besturingssysteem en de functionaliteiten. Als je al een Android-telefoon hebt, ligt de keuze voor een Android-smartwatch voor de hand. Je hebt dan de beste mogelijkheden om je horloge aan je mobieltje te koppelen. Qua functionaliteiten is het belangrijk om te weten of je smartwatch datgene biedt wat jij nodig hebt. Kijk goed naar de beschikbare apps en de mogelijkheden die standaard zijn ingebouwd.