Zakloze stofzuiger of toch niet?

Home > Samsung Stofzuiger > Zakloze stofzuiger of toch niet?

Zakloze stofzuiger of toch niet?

Toegegeven, er zijn grotere dilemma's in het leven. Maar als je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger, dan is dit wel een belangrijke vraag om te beantwoorden. Wil je een nieuwe stofzuiger, dan moet je een keuze maken: een stofzuiger met zak of een zakloze stofzuiger.

Een zakloze stofzuiger wordt ook wel een cycloonstofzuiger genoemd. Er zijn merken die alleen maar van deze stofzuigers leveren. Er zijn ook merken die uitsluitend stofzuigers mét zak leveren. Het een is niet beter of slechter dan het andere. Er zijn wel een paar verschillen en dingen waar je rekening mee moet houden. Een voorkeur voor het ene of het andere type is persoonlijk. Daarom levert Samsung ook stofzuigers met en zonder zak.

De voordelen van een zakloze stofzuiger

Het belangrijkste voordeel is evident: je hebt geen stofzakken meer nodig. Dat bespaart geld en gedoe. Het vuil komt in een reservoir dat je over het algemeen heel gemakkelijk uit kunt nemen en waarvan je de inhoud in de prullenbak kunt dumpen. Even terugplaatsen en je kunt weer door.

De nadelen van een zakloze stofzuiger

Wat de één een voordeel noemt, noemt de ander een nadeel. Het legen van het reservoir kan een vies en stoffig klusje zijn. Je kunt stofwolken in huis vermijden door de bak buiten te legen. Een ander nadeel kan zijn dat je regelmatig het filter schoon moet maken. Dat is belangrijk bij een zakloze stofzuiger. Het filter zit na verloop van tijd vol met stof, waardoor de zuigkracht van de stofzuiger afneemt.

Zuigkracht?

Stofzuigers met stofzak hebben over het algemeen minder vermogen nodig om dezelfde zuigkracht te leveren. Het is dus niet zo dat zakloze stofzuigers minder krachtig zijn, maar meestal wel dat ze over een hoger wattage beschikken. En dan kan het zijn dat je met zo'n stofzuiger wat meer energie verbruikt. Een hoger wattage kan ook betekenen dat de stofzuiger meer lawaai maakt. Maar dit is iets wat je in de praktijk zou moeten testen om het goed te kunnen beoordelen.

Helemaal niet meer stofzuigen

Heb je geen zin om na te denken of je moet stofzuigen met of zonder zak? Dan is er nog een alternatief. De robotstofzuiger! Een goede robotstofzuiger zoals de POWERbot Smart Control neemt dit lastige klusje van je over. Zonder morren. Elke dag, wanneer jij dat wilt. En door zijn slimme sensoren en zijn CycloneForce-technologie, maakt hij schoon in alle hoeken van je kamer. Je leest er meer over in het artikel 'De voordelen van een robotstofzuiger '.