Werken met Windows 10

Home > Samsung Tablet > Werken met Windows 10

Samsung tablet Windows home

Windows 10 is de nieuwste versie van het beroemde besturingssysteem van Microsoft. Deze Windows-versie is helemaal geoptimaliseerd om perfect samen te werken met elkaar én op verschillend devices, zowel desktopcomputers en laptops als smartphones en tablets. Windows 10 is hét besturingssysteem als je hoge eisen stelt aan productiviteit. Dat is de reden dat we bij Samsung onze nieuwe, professionele tablet, de Galaxy TabPro S met Windows 10 hebben uitgerust.

Heb je al eerder met Windows gewerkt? Of ben je nieuw met dit besturingssysteem? Hoe dan ook, het gloednieuwe besturingssysteem zit boordevol aangename verrassingen en nuttige applicaties voor mensen die praktisch en vlot willen werken. En voor hen die zich na gedane arbeid even willen ontspannen natuurlijk ook!

Windows 10 Startmenu

Microsoft heeft goed naar de reacties van gebruikers geluisterd en het beroemde Startmenu met deze versie van Windows in ere hersteld. Als je wilt werken met Windows 10, klik je gewoon op het Windows-icoon op de taakbalk. Inderdaad, precies zoals ontelbare gebruikers dat al sinds Windows 95 hebben gedaan. Maar de terugkeer van een bekend element uit de gebruikersinterface betekent geenszins dat Microsoft zich er makkelijk van af heeft gemaakt. Het nieuwe Startmenu is beter georganiseerd dan vroeger en wordt afhankelijk van je gebruik gepersonaliseerd. Ook vind je jouw favoriete apps heel makkelijk in het nieuwe Startmenu terug.

Apps downloaden

Vanuit de taakbalk start je ook heel eenvoudig de Store op. Daar vind je een wereld aan muziek, games, films en natuurlijk tal van nuttige apps om te werken met Windows 10 op je laptop, desktop of tablet. Alle Windows 10-apps werken trouwens moeiteloos op al je Windows 10-apparaten. Download je dus een app voor je desktop, dan kun je die ook op je Windows-tablet, zoals de Samsung Galaxy TabPro S , gebruiken (en betaal je er ook maar één keer voor).

Windows 10 tablet grafieken

Speciale Tabletmodus

Om de intuïtieve eigenschappen van je tablet optimaal te kunnen benutten, beschikt Windows 10 over een speciale Tabletmodus. Hiermee heb je geen muis of toetsenbord op je Windows 10-tablet nodig. De Tabletmodus schakel je heel eenvoudig in via het Actiecentrum op de Taakbalk. In de Tabletmodus kun je meerdere documenten of apps makkelijk naast elkaar gebruiken, door ze naar de rand te slepen, dat overigens ook in de desktopmodus goed werkt. Ook kun je programma's makkelijk sluiten door ze naar de onderkant van het scherm slepen. Op eenzelfde intuïtieve manier pas je de verhouding in grootte tussen verschillende apps aan. Wil je liever in de Bureaubladmodus voor desktops werken, dan kan dat ook. De Samsung Galaxy TabPro S biedt met z'n in de beschermingshoes geïntegreerde toetsenbord met touchscreen alle mogelijkheden om er op te werken zoals je dat op een desktop zou doen.

Efficiënt werken

Werken met Windows 10 is op de Samsung Galaxy TabPro S heel gemakkelijk. Met een veeg van links naar rechts, of een druk op Windows + Tab, krijg je meteen een overzicht van al je werk. Je kunt ook meerdere bureaubladen gebruiken om bijvoorbeeld werkgerelateerde apps en privéactiviteiten gescheiden te houden.

Werken met Windows 10: ook iets voor jou?

Je merkt het. Windows 10 combineert het beste van Windows dat je al kent en voegt daar geweldige nieuwe functies aan toe. En zelfs al kende je Windows nog niet, dan voel je je al snel thuis bij het intuïtieve besturingssysteem dat zich aanpast aan jouw gebruik. Wordt jouw volgende tablet een Windows 10-tablet?

Meer informatie over de voordelen van Windows 10 lees je trouwens in het speciale artikel dat we over dit geweldige systeem hebben geschreven.

Disclaimer: Windows 10 is niet beschikbaar op onze smartphones.