Samsung 6-series TV

Home > Samsung Televisie > Samsung 6-series TV

Samsung curved smart TV walvis

Samsung biedt in zijn range TV's voor elk wat wils. We hebben onze toestellen ondergebracht in de 5-Series, de 6-Series, de 7-Series, de 8-Series en de 9-Series. In dit artikel gaan we wat dieper in op de Samsung 6-Series televisies.

Samsung 6-Series: wat houdt het in?

De 6-Series (ook wel de 6-Serie of 6000-Serie genoemd) is een serie middenklasse-TV's van Samsung. Er zijn binnen de serie veel verschillende modellen, zoals de 6200 , de 6300 , de 6400 en de 6800 . Hoe hoger het nummer, hoe meer features je van het model kunt verwachten. Natuurlijk geven alle TV's een geweldig beeld, maar er zijn design- en hardwarematige verschillen.

UHD of Full HD?

De eenvoudigste modellen uit de Samsung 6-Series beschikken over een Full HD-beeldscherm. Enkele jaren geleden was dit de beste beeldkwaliteit die TV's konden bieden, maar de ontwikkeling van TV's is in rap tempo verder gegaan. De duurdere modellen maken nu gebruik van UHD (Ultra HD), dat een vier keer scherpere beeldweergave heeft. Alle modellen in de 6-Series zijn voorzien van het nieuwste besturingssysteem: Tizen.

Verschillen tussen de modellen

Sommige modellen in de Samsung 6-Series, zoals de 6500 Curved UHD TV , kun je als gebogen scherm (Curved) krijgen. Andere modellen hebben een normaal flatscreen-scherm. Ook zijn er tussen de modellen afwijkingen in de kleur en de voet. De modellen beschikken onder andere over UHD-dimming en een Smart Control Premium Remote. De beeldschermgroottes lopen uiteen van 40 inch tot 75 inch.

Alternatieven voor de Samsung 6-Series televisies

Als je net wat meer aan je TV wilt uitgeven, kun je als alternatief voor de 6-Series terecht bij de 7-Series met extra functionaliteiten, die we in een apart artikel verder bespreken. Als het van jou juist wel wat eenvoudiger mag, dan kun je ook goed terecht bij onze modellen in de 5-Series.