Google One gebruiken om een gegevensback-up van je Galaxy-smartphone te maken

Door een back-up van je Galaxy-smartphonegegevens te maken kun je foto's en video's van speciale gebeurtenissen bewaren, evenals andere belangrijke bestanden zoals berichten en oproeplijsten, wat handig kan zijn als je een fabrieksreset moet uitvoeren of als je een nieuwe Galaxy-smartphone koopt. Automatisch een back-up maken van je gegevens met Google One voorkomt dat je je belangrijk gegevens kwijtraakt en kan in een paar stappen worden ingesteld.

Een persoon houdt een Galaxy-smartphone naast een laptop en synchroniseert de smartphone met Google One

Automatische gegevensback-up instellen via Google One

Als je momenteel niet regelmatig een back-up van je gegevens maakt, loopt je het risico belangrijke informatie te verliezen als je een fabrieksreset moet uitvoeren of als je een nieuwe Galaxy-smartphone krijgt en al je gegevens wilt overzetten. Een populaire manier om automatisch een back-up van je gegevens te maken is via Google One. Er zijn een paar stappen die je moet nemen om dit automatisch te laten doen.

Startscherm Instellingen Startscherm Instellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen > Accounts en back-up.

Scherm Accounts en back-up Scherm Accounts en back-up

Stap 2. Ga naar Google Drive > Selecteer Back-up van gegevens.

Scherm om een back-up met je Google Account in te schakelen Scherm om een back-up met je Google Account in te schakelen

Stap 3. Selecteer Aanzetten.

Scherm Back-up maken Scherm Back-up maken

Stap 4. Selecteer Nu back-up maken.

Opmerkingen:

• De geback-upte gegevens omvatten: foto's, video's, apps, app-gegevens, contacten, oproepgeschiedenis, mms-berichten en apparaatinstellingen.
  • Je Galaxy-smartphone maakt nu automatisch een back-up wanneer deze opgeladen is, gedurende twee uur inactief is en verbonden is met wifi.
  • Houd er rekening mee dat je geback-upte gegevens (met uitzondering van items die zijn geback-upt naar Google Foto's) worden verwijderd als je Galaxy-smartphone 57 dagen inactief is of als je de back-upfunctie uitschakelt.

Gegevens herstellen van Google One naar je Galaxy-smartphone

Als je een fabrieksreset heeft uitgevoerd of als je een nieuwe smartphone instelt, kun je tijdens de initiële installatiefase van je Galaxy-smartphone de back-upgegevens herstellen met behulp van Google One.

Let op: Gegevensherstel kan variëren op basis van je Galaxy-smartphone en Android-versie. Bestanden die zijn geback-upt op een nieuwere versie van je smartphone kunnen niet worden hersteld op een eerdere versie.

Scherm Apps en gegevens kopiëren Scherm Apps en gegevens kopiëren

Stap 1. Volg de instructies op het scherm totdat je het scherm Apps en gegevens kopiëren bereikt > Tik op Volgende.

Scherm met de optie om je oude apparaat te gebruiken voor gegevensherstel Scherm met de optie om je oude apparaat te gebruiken voor gegevensherstel

Stap 2. Selecteer Kun je het andere apparaat niet gebruiken?.

Aanmeldscherm Google-account Aanmeldscherm Google-account

Stap 3. Meld je aan bij hetzelfde Google-account dat is gebruikt om een back-up van je smartphone te maken.

Lijst van beschikbare back-ups om te gebruiken voor gegevensherstel Lijst van beschikbare back-ups om te gebruiken voor gegevensherstel

Stap 4. Selecteer de laatst beschikbare back-up > Volg de instructies op het scherm.

Scherm Kies wat je wilt herstellen Scherm Kies wat je wilt herstellen

Stap 5. Selecteer welke apps je wilt herstellen of selecteer het vakje Apps > Tik op Herstellen. Volg de instructies op het scherm om door te gaan naar de volgende stap.

Scherm Meer apps bekijken Scherm Meer apps bekijken

Stap 6. Selecteer welke andere apps je wilt opnemen of tselecteer het vakje Alle volgende apps > Tik op OK.

Scherm Uw gegevens vanaf Samsung Cloud herstellen Scherm Uw gegevens vanaf Samsung Cloud herstellen

Stap 7. Selecteer op het Samsung-accountscherm Aanmelden met Google > Selecteer Overslaan > Volg de instructies op het scherm.

Scherm U bent er klaar voor Scherm U bent er klaar voor

Stap 8. Tik op Voltooien om door te gaan naar het startscherm van je Galaxy-smartphone.