Samsung wasmachine onderhouden tips en advies

In een druk huishouden wil je natuurlijk dat je wasmachine optimaal presteert. De meest voorkomende problemen met de wasmachine, zoals problemen met de afvoer, kunnen worden voorkomen door regelmatig onderhoud. Hier onder zijn een aantal simpele tips samengevat, die weinig tijd en kennis vereisen, zodat je altijd frisse was in je kast hebt liggen.

header visual Quickdrive tips
Wasmachine schoonmaken

Na 40 wasbeurten is het tijd voor een ‘onderhoudsbeurt’. Via het EcoDrum Clean programma draait de machine zonder was en zonder wasmiddel op 70 graden Celsius zodat bacteriën doodgaan.  Reinig ook af en toe met een vochtige doek de deur en het rubber erin. Gebruik voor dat laatste geen schurend middel of schuurspons maar gewoon water en zeep.

Let op: Plaats nooit wasgoed in de machine wanneer dit reinigingsproces actief is.

Lang afwezig?

Wordt de machine langere tijd niet gebruikt? Doe dan een laatste spoeling met de Eco Drum Clean (zonder was en zonder wasmiddel), ontkoppel vervolgens de watertoevoer en laat de deur open. Zo blijft de machine fris en schoon.

Visual hoe werkt Eco Drum Clean
Voorkom schimmelvorming

Door de deur van de wasmachine (of alleen het AddWash deurtje) en de zeeplade op een kier te laten tussen de wasbeurten door, zal de machine vanbinnen goed drogen. Dit voorkomt nare geurtjes en schimmel. Maar de machine regelmatig goed schoonmaken is natuurlijk ook essentieel!

addwash open door
Correct wassen

Let goed op dat alle zakken van de kledingstukken die je wast helemaal leeg zijn om beschadigingen aan de binnenkant van de machine te voorkomen. Sluit ook steeds de ritsen van je kledij zodat andere kledingstukken niet beschadigd kunnen worden. In het algemeen zorg je er best voor dat er nog een handbreedte aan ruimte is tussen het wasgoed en de bovenkant van de trommel. Maar bekijk zeker eens de instructies over belading voor elk specifiek wasprogramma! Raadpleeg hiervoor de handleiding van je wasmachine.

app wasplanner Quickdrive
Verstopping voorkomen

Spoel de zeeplade regelmatig schoon om verstopping en schimmelvorming te voorkomen. Haal de filter onderaan het toestel regelmatig uit de machine om hem, bijvoorbeeld met een oude tandenborstel, te reinigen. Check bij de watertoevoer af en toe even het gaasje in de slang bij de verbinding op verstopping. Dat kan wel eens gebeuren door onzuiverheden in de waterleiding van de woning.

Zeeplade quickdrive
Verstopping voorkomen

Spoel de zeeplade regelmatig schoon om verstopping en schimmelvorming te voorkomen. Haal het filter onderaan het toestel regelmatig uit de machine om hem, bijvoorbeeld met een oude tandenborstel, te reinigen. Lees hier de instructies om het filter te reinigen.  Check bij de watertoevoer af en toe even het gaasje in de slang bij de verbinding op verstopping. Dat kan wel eens gebeuren door onzuiverheden in de waterleiding van de woning.

Quickdrive rubbers
Foutcodes oplossen

Je wasmachine heeft verschillende codes om te waarschuwen dat er mogelijk iets fout gaat. Veelvoorkomende foutcodes zijn vaak zelf makkelijk op te lossen. Lees hier meer informatie over het oplossen van foutcodes

errorcode 1E

Bedankt voor je feedback!