Wat te doen als je kleren niet schoon zijn na het wassen in de wasmachine?

Als er iets mis is met de wasmachine dat van invloed is op hoe goed hij wast, heeft dat meestal met iets anders te maken, zoals een probleem met de afvoer, het vullen of het centrifugeren. Als je wasmachine echter goed lijkt te werken, maar de kleren niet zo schoon zijn als je zou willen, kun je de onderstaande gids raadplegen om het reinigingsvermogen van je machine te maximaliseren en je kleding zo fris mogelijk te maken.

Je wasmachine wordt geleverd met verschillende cycli en instellingen. Dat komt omdat je verschillende soorten wasgoed hebt.

Lees elk etiket van de kledingstukken die je laadt en raadpleeg de verzorgingstabel in je handleiding.

Nadat je weet wat elk stuk wasgoed nodig heeft, sorteer je het. Als verschillende stukken verschillende instellingen vereisen, was ze dan niet samen. Door een aparte lading te gebruiken, kun je je kleding volgens de instructies onderhouden.

Ga met het gieten van het wasmiddel nooit over de MAX-lijn. Wees voorzichtig met wasverzachter, want het kan vlekken en residu's achterlaten op je kleding en na verloop van tijd kan het ervoor zorgen dat handdoeken minder goed water absorberen.

Lees de instructies van de fabrikant zorgvuldig en vergelijk die met de etiketten op je kleding.

Hardnekkige vlekken voorbehandelen met een vlekkenverwijderaar en sterk vervuilde kledingstukken vooraf weken in water.

Behandel vlekken zo snel mogelijk nadat ze ontstaan. Als dat niet mogelijk is, laat de kleiding met de vlek dan weken in water met een kleine hoeveelheid wasmiddel, tot de vlek kan worden aangepakt. Als je vlekken laat drogen, kan de wasmachine ze wellicht niet meer verwijderen.

Overlaad je wasmachine niet. Als de machine overbeladen is, kan het wasmiddel niet alle kleding in de lading bereiken. Als de machine onderbeladen is, zal er waarschijnlijk te veel wasmiddel worden gebruikt.

Leer meer over hoe je de juiste capaciteit van je wasmachine kunt garanderen.

Een ongelijke ondergrond of onstabiele wasmachine kan ertoe leiden dat het wasmiddel niet correct wordt gedoseerd of dat het centrifugetoerental afneemt als gevolg van wiebelen en trillingen. Bekijk daarom of de wasmachine waterpas is.

De twee in te drukken toetsen verschillen per model, en je kunt je gebruikershandleiding voor de specifieke stappen voor jouw model. Dit is de meest gebruikelijke methode:

1 Haal alles uit je wasmachine.
2 Houd Temp. en Uitgesteld-einde gelijktijdig 3 seconden ingedrukt tot Cb op het display verschijnt.
3 Druk op Start/Pauze. De kuip draait 1-3 minuten heen en weer, geeft dan End, Einde, of 0 weer, en gaat dan uit.
4 De wasmachine is nu gekalibreerd.

Let op: Bij sommige modellen moet u op de 2 knoppen drukken terwijl de wasmachine al aan staat. Op andere modellen begin je met de machine uit, houd de twee toetsen ingedrukt en druk vervolgens op Aan/Uit om de machine aan te zetten terwijl je de toetsen ingedrukt houdt.

join samsung community join samsung community

Community Samsung

Stel je vraag aan onze Samsung community
of deel je ervaringen met andere gebruikers.

Repair Service Repair Service

Repair Service

Je probleem niet kunnen verhelpen?
Bekijk onze reparatie services.

Bedankt voor je feedback!