Aan de slag met de Galaxy Watch. Hoe stel je jouw Watch in voor gebruik?

Galaxy Watch is ontworpen om bijna alles aan te kunnen, van het toevoegen van apps, het versturen van e-mails, verbinding maken met Spotify of synchroniseren met je smartphone, om ervoor te zorgen dat je dag soepel verloopt. Hier zijn een paar manieren om je Galaxy Watch in te stellen, zodat je meteen kunt genieten van alles wat hij te bieden heeft. 

Weergave van een stapel Galaxy Watches in verschillende kleuren.

Zodra je je Galaxy Watch met je smartphone hebt verbonden, kan je van verschillende functies genieten.

Let op: Als je je horloge synchroniseert met een smartphone, worden de datum en tijd automatisch ingesteld. Je kan de datum en tijd alleen handmatig instellen als je horloge en smartphone niet gekoppeld zijn.

Om de datum en tijd handmatig in te stellen, volg je deze stappen: 

Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Instellingen gemarkeerd. Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Instellingen gemarkeerd.

Stap 1. Tik op het voorbeeldscherm op het pictogram instellingen.

Weergave van het Instellingenscherm met de optie "Algemeen" gemarkeerd. Weergave van het Instellingenscherm met de optie "Algemeen" gemarkeerd.

Stap 2. Tik op "Algemeen".

Weergave van het scherm Algemeen met "Datum en tijd" gemarkeerd. Weergave van het scherm Algemeen met "Datum en tijd" gemarkeerd.

Stap 3. Tik op "Datum en tijd".

Weergave van het scherm datum en tijd met "Datum instellen" gemarkeerd. Weergave van het scherm datum en tijd met "Datum instellen" gemarkeerd.

Stap 4. Tik op "Datum instellen".

Weergave van het scherm "Datum gegevens" met de knop "Gereed" gemarkeerd. Weergave van het scherm "Datum gegevens" met de knop "Gereed" gemarkeerd.

Stap 5. Pas aan door op de dag, de maand en het jaar te tikken en tik dan op "Gereed".

Weergave van het scherm datum en tijd met "Tijd instellen" gemarkeerd. Weergave van het scherm datum en tijd met "Tijd instellen" gemarkeerd.

Stap 6. Tik op "Tijd instellen".

Weergave van het scherm "Tijd instellen" met de knop "Gereed" gemarkeerd. Weergave van het scherm "Tijd instellen" met de knop "Gereed" gemarkeerd.

Stap 7. Pas de tijd aan door op de uur- en minuutwaarden te tikken en tik dan op "Gereed".

Volg deze stappen om handmatig verbinding te maken met een wifi-netwerk:

Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Instellingen gemarkeerd. Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Instellingen gemarkeerd.

Stap 1. Veeg omhoogop het hoofdscherm en tik op het Instellingen-pictogram.

Weergave van het Instellingenscherm met de optie "Verbindingen" gemarkeerd. Weergave van het Instellingenscherm met de optie "Verbindingen" gemarkeerd.

Stap 2. Tik op "Verbindingen".

Weergave van het scherm Verbindingen met "wifi" gemarkeerd. Weergave van het scherm Verbindingen met "wifi" gemarkeerd.

Stap 3. Tik op “Wi-Fi”.

Weergave van het "Wi-Fi"-scherm met de aan/uit-knop gemarkeerd. Weergave van het "Wi-Fi"-scherm met de aan/uit-knop gemarkeerd.

Stap 4. Tik op de aan/uit-knop op "Aan".

Weergave van het wifi-scherm met een voorbeeld van een wifi-netwerk gemarkeerd. Weergave van het wifi-scherm met een voorbeeld van een wifi-netwerk gemarkeerd.

Stap 5. Scroll naar beneden en tik op het wifi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken.

Voorbeeld van het scherm "Wachtwoord" met de knop "Verbinden" gemarkeerd. Voorbeeld van het scherm "Wachtwoord" met de knop "Verbinden" gemarkeerd.

Stap 6. Voer het wifi-wachtwoord in en tik op "Verbinden".

Let op: Als je je Galaxy Watch via Bluetooth met je smartphone verbindt, wordt wifi automatisch uitgeschakeld. Gebruik wifi wanneer nodig.

Volg deze stappen om een app aan je Galaxy Watch toe te voegen:

Let op: Je moet zijn aangemeld bij een Google™-account om toegang te krijgen tot de Play Store.

Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Play Store gemarkeerd. Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Play Store gemarkeerd.

Stap 1. Veeg omhoog op het hoofdscherm en tik op het Play Store-pictogram.

Weergave van het Play Store-scherm met de zoekfunctie gemarkeerd. Weergave van het Play Store-scherm met de zoekfunctie gemarkeerd.

Stap 2. Voer de naam in van de app die je wilt downloaden en tik vervolgens op de zoektoets op het toetsenbord.

Weergave van het scherm "Apps op je telefoon" met de "Samsung Internet"-app gemarkeerd. Weergave van het scherm "Apps op je telefoon" met de "Samsung Internet"-app gemarkeerd.

Stap 3. Tik op de app die je wilt downloaden in de lijst met zoekresultaten.

Weergave van het scherm van de Samsung Internet-app met de knop "Installeren" gemarkeerd. Weergave van het scherm van de Samsung Internet-app met de knop "Installeren" gemarkeerd.

Stap 4. Tik op “Installeren”.

Scherm van de Samsung Internet-app met de knop "Openen" gemarkeerd. Scherm van de Samsung Internet-app met de knop "Openen" gemarkeerd.

Stap 5. Zodra de app is gedownload en geïnstalleerd, tik je op "Openen".

Let op: Om goed te kunnen functioneren, hebben sommige apps toestemming nodig van je horloge of installatie van een gerelateerde app op je verbonden apparaat. Lees de voorwaarden door en zorg ervoor dat je de juiste machtigingen hebt geactiveerd en de nodige apps op je smartphone hebt geïnstalleerd voordat je apps naar je apparaat downloadt.

Voer de volgende stappen uit om een telefoongesprek te voeren met je Galaxy Watch:

Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Telefoon gemarkeerd. Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Telefoon gemarkeerd.

Stap 1. Veeg omhoog op het hoofdscherm en tik op het pictogram Telefoon.

Weergave van het oproepscherm met het toetsenbord en het contact-pictogram gemarkeerd. Weergave van het oproepscherm met het toetsenbord en het contact-pictogram gemarkeerd.

Stap 2. Tik op het pictogram Toetsenbord of contact.

Weergave van het toetsenbordscherm en het telefoon-pictogram. Weergave van het toetsenbordscherm en het telefoon-pictogram.

Stap 3. Voer het telefoonnummer in of tik op de contactpersoon die je wilt bellen.

Weergave van het contacten-scherm met het telefoon-pictogram gemarkeerd. Weergave van het contacten-scherm met het telefoon-pictogram gemarkeerd.

Stap 4. Tik op hettelefoon-pictogram.

Let op: Om te kunnen bellen moet je over een 4G-verbinding beschikken. Gesprekken zijn alleen beschikbaar op de Galaxy Watch 4G.

De energiebesparende modus is de sleutel tot het verlengen van de levensduur van de batterij van je Galaxy Watch. Het vermindert de helderheid van het scherm en beperkt toepassingen die je batterij kunnen leegtrekken terwijl ze op de achtergrond actief zijn.

Om de energiebesparingsmodus in of uit te schakelen, ga je als volgt te werk:

Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Instellingen gemarkeerd. Weergave van het menu van een Galaxy Watch met het pictogram Instellingen gemarkeerd.

Stap 1. Veeg omhoog op het hoofdscherm en tik op hetpictogram Instellingen.

Weergave van het instellingen-scherm met het “batterij”-pictogram gemarkeerd. Weergave van het instellingen-scherm met het “batterij”-pictogram gemarkeerd.

Stap 2. Tik op 'Batterij'.

Weergave van het "Spaarstand”-scherm met de aan-/uit-schakelaar gemarkeerd. Weergave van het "Spaarstand”-scherm met de aan-/uit-schakelaar gemarkeerd.

Stap 3. Selecteer "Spaarstand" door te tikken op de aan/uit-schakelaar om de energiebesparende modus in of uit te schakelen.

Let op: Galaxy Watch-functies kunnen per model verschillen.

Bedankt voor je feedback!