Hoe gebruik je 5G op de Galaxy-telefoon

5G is de netwerkdienst van de volgende generatie die is ontwikkeld na het 4G-netwerk (LTE). Met 5G-mobiele telefoons kan je genieten van snellere downloads, live streaming en meer. 5G is meer dan alleen een snelheidsverhoging, het is de basis voor zelfrijdende auto's, augmented reality en andere opwindende draadloze technologieën. Raadpleeg de onderstaande gids om te weten hoe je 5G op je Galaxy-telefoon kunt gebruiken.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Wat zijn de voordelen van 5G en hoe maak je er verbinding mee?

5G is theoretisch in staat om netwerksnelheden van 10 Gbps te halen, vergeleken met de 10 Mbps van 4G. Het is ongelooflijk snel, maar het gaat niet alleen om hogere snelheden. Het helpt de wereld ook meer verbonden te raken via het Internet of Things (IoT). 5G is revolutionair omdat het meer apparaten helpt tegelijkertijd verbinding te maken en te werken.

Om het 5G-netwerk te kunnen gebruiken, moet je een mobiele telefoon hebben die 5G ondersteunt en een netwerkprovider die 5G ondersteunt, en moet je je in een gebied bevinden waar het 5G-netwerk wordt geleverd. In dat geval zal het automatisch verbinding maken met 5G. 5G-diensten zijn beperkt per provider en regio, maar er wordt steeds meer 5G-infrastructuur gebouwd en meer providers zullen 5G ondersteunen.

5G decor.

Problemen met je 5G-verbinding oplossen

Als je geen verbinding kunt maken met het 5G-netwerk, bekijk dan de onderstaande methoden om verbinding te maken.

Als je telefoon geen verbinding maakt met een 5G-netwerk, ook al ondersteunt deze 5G, is 5G-service mogelijk niet inbegrepen in je data-abonnement. Je kan de dienst alleen gebruiken als je geabonneerd bent op een 5G-abonnement van een netwerkprovider.

Neem contact op met je provider om te zien of je het juiste data-abonnement hebt. Zorg er ook voor dat je de SIM-kaart gebruikt die bij je telefoon is geleverd of een 5G-compatibele SIM die door jouw provider is geleverd. Oudere simkaarten zijn mogelijk niet compatibel met 5G-abonnementen.

Je kan de netwerkmodus controleren om er zeker van te zijn dat 5G op je telefoon is ingeschakeld. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1. Open Instellingen en selecteer Verbindingen.

Stap 2. Selecteer Mobiel netwerk.

Stap 3. Tik op Netwerkmodus en selecteer vervolgens de optie met 5G-connectiviteit.

Modus mobiel netwerk.

Momenteel zijn 5G-diensten alleen in bepaalde regio's beschikbaar, maar naarmate de 5G-infrastructuur groeit, zullen meer regio's worden bediend. Zelfs als je je in een 5G-servicegebied bevindt, is het mogelijk dat je geen gebruik kunt maken van de 5G-netwerkdienst, afhankelijk van de netwerkvoorwaarden van je netwerkprovider.

In dit verband zullen wij de netwerkkwaliteit van 5G-diensten blijven verbeteren door een geleidelijke uitbreiding van de netwerkdekking. Voor meer informatie over de dekking van 5G-netwerken kan je contact opnemen met je netwerkprovider.

Wanneer het 5G-netwerk niet beschikbaar is buiten de 5G-dekking, schakelt de telefoon automatisch terug naar 4G (LTE) of 3G-snelheid. Controleer of de telefoon de 5G-indicator in de statusbalk weergeeft. Zo niet, dan gebruikt je telefoon 4G (LTE) of 3G.

Meer informatie over de indicatorpictogrammen op je Galaxy-telefoon, waaronder de netwerkstatusindicator op "Wat betekenen de verschillende indicatorpictogrammen op je galaxy-telefoon" bij Samsung Support.

Als het 5G-netwerk geen verbinding maakt, zelfs niet met de bovenstaande methoden, schakel je de telefoon uit en weer in. Volg deze stappen om te herstarten.

Stap 1. Veeg met twee vingers op het scherm naar beneden om het Quick panel te openen.

Stap 2. Tik op het Aan/uit-pictogram, en daarna op Opnieuw starten.

Herstart stap.

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.