Hoe kan ik automatisch een back-up maken van gegevens op mijn Galaxy apparaat?

Het maken van een back-up van je smartphone-gegevens is voor je veiligheid, voor het geval dat het ergste gebeurt. Je kunt zelfs je smartphone zo instellen dat er automatisch back-ups worden gemaakt, zodat je gegevens altijd veilig zijn. Lees meer over hoe eenvoudig het maken van back-ups van je gegevens is door gebruik te maken van Samsung Cloud. 

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van jouw apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.   


Stap 1.
 Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik “Downloaden en installeren”. 

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Gegevens waarvan automatisch een back-up kan worden gemaakt met behulp van Samsung Cloud

Beheer de content die je veilig wilt opslaan in de Samsung Cloud. Je kunt een back-up maken van gegevens zoals: 

  • Agenda, Contacten, Telefoon, Klok: Alarmen, Beginscherm, Apps, Instellingen, Berichten, Muziek, Spraakrecorder, Documenten


Hoe maak je automatisch een back-up van gegevens

De automatische back-up maakt automatisch eens in de 24 uur een back-up van je gegevens. Hiervoor moet uw telefoon echter wel opgeladen zijn, verbonden zijn met wifi en moet het scherm minstens een uur uitgeschakeld zijn. 


Stap 1.
 Open Instellingen en tik op Accounts en backup.

Stap 2. Tik op Samsung Cloud.

Ga naar Samsung Cloud


Stap 3.
 Tik op Meer opties (drie verticale punten) > Instellingen.

Stap 4. Tik op Synchronisatie en automatische back-upinstellingen > Auto back-up.

Stap 5. Selecteer wat je automatisch wilt back-uppen naar Samsung Cloud.
 

Hoe kan ik automatisch een back-up maken?

Je kunt je gegevens beheren door een back-up te maken van deze telefoon, gegevens te herstellen of een back-up te verwijderen in de Samsung Cloud. 

Hoe de Samsung Cloud te beheren
  • Gesynchroniseerde apps: Je kunt gesynchroniseerde gegevens van koppelingsapparaten, items, contacten en herinneringen beheren. 
  • Maak een back-up van deze telefoon: Je kunt een lijst met beschikbare back-upgegevens raadplegen die veilig en zeker bewaard kunnen worden. 
  • Gegevens herstellen: Je kunt het apparaat en de gegevens die je wilt herstellen kiezen. 
  • Verwijder back-up: Je kunt je back-upgegevens verwijderen.


Houd er rekening mee dat er een lijst van inhoudstype of -status is waarvan geen back-up kan worden gemaakt of die niet kan worden hersteld, bijvoorbeeld bijgevoegde bestanden in chats.

Wat niet kan worden teruggezet of hersteld

Galaxy series Android 10 of hoger ondersteunt de integratie van OneDrive, waardoor gebruikers foto's en video's direct kunnen synchroniseren met OneDrive vanuit de Gallery app. Als je aan de apparaatvereisten voldoet, kun je naar Galaxy Settings gaan en je OneDrive-account aansluiten om het als back-upoplossing te gebruiken. Ook kunnen alle bestaande foto's en video's van Samsung Cloud worden overgezet naar OneDrive. 


Stap 1.
 Ga naar Galerij > tik op Meer opties (drie verticale stippen).

Stap 2. Ga naar Instellingen > tik op Cloud Sync.

Hoe de Samsung Cloud te beheren

Stap 3. Verbind met je OneDrive account aan en volg de instructies op het scherm. 

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.   


Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via  ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app'.

Bedankt voor je feedback!