Hoe kan je media en apparaten op je Galaxy-smartphone bedienen?

Wil je het volume van je aangesloten Bluetooth-luidspreker regelen of je SmartThings-apparaten rechtstreeks vanaf je Quick-panel bedienen? Stel eenvoudig het Media- en Apparatenpaneel in op je Galaxy-telefoon of -tablet om je aangesloten apparaten eenvoudig te beheren.

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van jouw apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.  
 

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik “Downloaden en installeren”. 

Stap 3. Volg de instructies op het scherm. 

Het mediapaneel instellen

Zodra het mediapaneel is ingesteld voor gebruik, kun je de huidige media die worden afgespeeld op de telefoon, zoals nummers van Spotify of Google muziek afspelen, bekijken. Volg gewoon de stappen om Media eerst op te zetten. 
 

Stap 1. Veeg met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om het Quick panel te openen.

Stap 2. Tik op Media onder de pictogrammen voor snelle instellingen. 

Stap 3. Lees de instructies op het scherm en tik op Klaar

1

Onder het weergegeven nummer zie je een lijst met aangesloten Bluetooth-audioapparaten.
 

Je kan:

  • De audio-uitvoer wijzigen door op het gewenste apparaat te tikken, zoals Galaxy Buds.
  • Als er meer dan één Bluetooth-audioapparaat is aangesloten, verschijnt er naast elk apparaat een cirkel. Je kunt dezelfde media op meerdere apparaten tegelijk afspelen. 
Het apparaatpaneel gebruiken

Een speciale plek voor alleen audio-apparatuur is nog niet alles, is er ook een plek voor al je andere aangesloten gadgets. Het apparaatpaneel biedt in principe een snelkoppeling naar al je slimme apparaten die verbonden zijn met je SmartThings-account of je telefoon.
 

Stap 1. Om het apparaatpaneel te openen, veeg je naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om het Quick panel te openen.

Stap 2. Tik op Apparaten onder de pictogrammen voor snelle instellingen.

Stap 3. Lees de instructies op het scherm en tik op Volgende.

Stap 4. Als je klaar bent, tik je op Klaar.

2

  • Tik op het gewenste pictogram om toegang te krijgen tot de instellingen van een toestel of om een Scène uit te voeren.
  • Om de volgorde van de vermelde apparaten toe te voegen, te verwijderen of aan te passen, tikt u op Meer opties (drie verticale punten) in de rechterbovenhoek en selecteert u vervolgens Kies scènes en apparaten of Wijzig de volgorde. 
Bedien de Spotify van de tv vanaf je telefoon

Je kunt Spotify op je tv bedienen met behulp van je telefoon met het Media-paneel. Zorg ervoor dat de tv en de telefoon op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten voordat je actie onderneemt. 

Stap 1. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om het Quick panel te openen. 

Stap 2. Tik op het Smart View pictogram.

Stap 3. Selecteer de gewenste TV en tik vervolgens op Start nu op de telefoon. 

3

Selecteer indien nodig op de tv Toestaan om de telefoon toestemming te geven om verbinding te maken. Het geluid van je telefoon zal nu beginnen te spelen op de luidsprekers van de TV. 

Let op: 

  • Het vorige SmartThings-paneel is vervangen door de Media- en Apparaatpanelen. Als je je SmartThings geregistreerde apparaten wilt bedienen, moet je Media en Apparaten updaten naar versie 1.0.02.17 of later, en SmartThings app naar versie 1.7.36.23 of later. 
  • De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.  
 

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via 'Hoe gebruik je de Samsung Members-app''.

Bedankt voor je feedback!