Hoe maak je je Galaxy-toestel schoon

Dagelijks gebruik van het toestel kan vingerafdrukken of vlekken op het scherm veroorzaken. Als je vreemde deeltjes op je toestel krijgt, is het raadzaam deze onmiddellijk weg te vegen. Volg de onderstaande gids om te leren hoe je je Galaxy-toestel goed schoonmaakt en hygiënisch gebruikt.

Vooraleer je je Galaxy-toestel schoonmaakt

Stap 1. Voordat je het apparaat schoonmaakt, moet je het uitzetten en alle kabels loskoppelen.

Stap 2. Verwijder hoesjes of stickers van je toestel.

Hoe correct je toestel schoonmaken

Volg de onderstaande stappen om het glas, het keramiek en de metalen oppervlakken van je toestel te reinigen.

Stap 1. Leg een pluisvrije microvezeldoek klaar. Je kunt ook een speciaal lensreinigingsdoekje gebruiken om je toestel schoon te maken.

Reinig de oppervlakken van je toestel met een microvezeldoek

Stap 2. Veeg met de doek de voor- en achterkant van het apparaat af, waarbij je matig kracht uitoefent.

• Je kan je toestel schoonmaken met een doekje gedrenkt in gedestilleerd water Zorg ervoor dat het apparaat niet wordt blootgesteld aan overmatig vocht.
• Je kan ook een doekje met ontsmettingsmiddelen op alcoholbasis, zoals 70% isopropylalcohol of ethylalcohol, gebruiken om je toestel schoon te maken.
• Dompel je toestel niet onder in gedestilleerd water of een reinigingsoplossing.
• Zorg ervoor dat er geen vocht of ontsmettingsmiddel in openingen komt, zoals de aansluiting van de oortelefoon of de oplaadpoort.

Opmerking:

• Gebruik geen perslucht om het toestel schoon te maken, want dat kan het oppervlak van het toestel beschadigen.
• Gebruik nooit bleekmiddel om je toestel schoon te maken.
• Deze gids is een reinigingsmethode speciaal voor Galaxy-apparaten, Galaxy Tabs en Galaxy Watches (met uitzondering van het bandje). Houd er rekening mee dat de reinigingsmethode kan verschillen voor producten die niet worden vermeld, zoals de Galaxy Buds of een toetsenbord.
• Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.