Problemen met de microfoon van je Galaxy-telefoon oplossen wanneer deze een stem niet goed herkent

Als tijdens een gesprek het uitgaande geluid te zacht is, of als de spraakopdrachten voor Bixby of Google Assistant niet goed worden herkend, volg dan de onderstaande gids om dit te controleren.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Check 1. Maak de microfoon van je telefoon schoon

De telefoon kan je stem mogelijk niet goed herkennen als de microfoonopening wordt geblokkeerd door vreemde voorwerpen, zoals een beschermhoes of een beschermfolie die vóór de aankoop op de telefoon is aangebracht. De microfoon bevindt zich aan de onderkant van je telefoon. Zorg ervoor dat de microfoonopening niet wordt geblokkeerd door vreemde voorwerpen en probeer het opnieuw nadat je alles hebt verwijderd.

Maak de microfoon van je telefoon schoon

Check 2. Herstart je telefoon

Opnieuw opstarten kan je probleem gewoon oplossen. Controleer na het opnieuw opstarten het uitgaande geluid tijdens het bellen of probeer een spraakopdracht voor Bixby of Google Assistant. Volg de onderstaande stappen om je telefoon opnieuw op te starten.

Stap 1. Schuif omlaag vanaf de bovenkant van het scherm van je telefoon om het Snelpaneel te openen.

Stap 2. Tik op het pictogramAan/uit en tik dan op Opnieuw opstarten.

Herstart je telefoon

Stap 3. Als de telefoon normaal herstart, controleer dan of hetzelfde probleem zich nog steeds voordoet.

Check 3. Start je telefoon op in de veilige modus

Probeer de microfoon in de veilige modus te gebruiken. Als er geen probleem is in de veilige modus, kan het een probleem zijn dat wordt veroorzaakt door een geïnstalleerde app van derden op je telefoon. Om te achterhalen welke app het probleem veroorzaakt, kun je proberen de apps te verwijderen in de volgorde van de laatste installatie.

Stap 1. Openen Snelle instellingen. Tik op het pictogram Aan/uit boven aan het scherm.

Stap 2. Tik en houd Uitschakelen ingedrukt totdat het pictogram Veilige stand wordt weergegeven.

Stap 3. Tik op Veilige stand. Als je de Veilige stand met succes bent binnengegaan, zie je Veilige modus onderaan op het scherm.

Start je telefoon op in de veilige modus

Opmerking: Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.