Mijn smartphone gaat niet meer aan. Wat moet ik nu doen?

Indien je toestel niet meer aangaat, doorloop je de volgende drie stappen. Hieruit kun je opmaken waar het probleem zich bevindt en of een reparatie nodig is.

Controleer je opladerKlik om uit te vouwen

Een defecte lader of USB-kabel kan een reden zijn waarom het toestel niet opstart. Denk er bij het opladen van je smartphone aan dat het gebruik van niet-gecertificeerde of nagemaakte oplaadaccessoires veiligheidsproblemen kunnen veroorzaken die resulteren in schade aan het product.

Wij raden daarom ten zeerste aan authentieke Samsung-accessoires te gebruiken. Wanneer je de lader niet gebruikt, verwijder deze dan uit het stopcontact.

1 Controleer de contactpunten.

Zorg dat alle contactpunten schoon en onbeschadigd zijn. Schijn met een (zak)lamp in de aansluiting en maak deze vervolgens schoon met bijvoorbeeld een tandenrager, oude tandenborstel of een houten tandenstoker.

Let op: Gebruik in ieder geval geen metalen of vochtige voorwerpen, want die kunnen de aansluiting beschadigen.

2 Locatie van opladen.

Je toestel zal tijdens het opladen warmer worden (dit is gebruikelijk). Zorg er daarom altijd voor dat het toestel de warmte goed kwijt kan door deze bijvoorbeeld uit het hoesje te halen en op een hard en horizontaal vlak te leggen, zoals bijvoorbeeld een tafel of bureau. Dus niet op de zitbank of op/onder een kussen of matras.

3 Controleer staat van USB-kabel.

Het kan zijn dat er beschadiging is ontstaan aan de kabel, waardoor het toestel niet goed oplaadt. Wanneer je een beschadiging constateert, is het nodig om de kabel te vervangen.

4 Controleer de laadadapter.

Sluit de lader aan op een ander toestel. Test gedurende 5 minuten of het laadproces start op dat toestel.

Voer een Soft-reset uitKlik om uit te vouwen

Probeer altijd eerst een ‘Soft-reset’ als je toestel niet meer aangaat. Dit is een veilige manier om je telefoon opnieuw op te starten. Hoe je een ‘Soft-reset’ uitvoert is afhankelijk van je toestel.

Recente toestellen

Vanaf de Samsung S6 is het niet meer mogelijk om de accu te verwijderen. Om de telefoon opnieuw op te starten is er een knoppen combinatie die je kunt indrukken.

Deze voer je uit door twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden, tot je toestel opnieuw opstart. Dit zijn: de aan/uit knop (n°2 op beeld) en volume omlaag(-) knop (n°1 op beeld).

Hieronder kun je zien waar deze knoppen zitten (Galaxy S9+).

Volume knop

Oudere toestellen

Bij oude toestellen tot en met de Samsung S5 kun je de batterij verwijderen en terugplaatsen om het toestel te herstarten.

OptimalisatieKlik om uit te vouwen

Mocht je smartphone na een 'Soft-reset' weer opstarten, optimaliseer dan je toestel om problemen te voorkomen. Optimaliseren van je toestel doe je via de ‘Apparaatonderhoud’ functie.

De functie voor apparaatonderhoud geeft een overzicht van de status van de batterij, opslag, RAM en systeembeveiliging van je apparaat. Je kunt het apparaat ook automatisch optimaliseren met slechts één tik van je vinger. Tik hiervoor vanaf het start scherm op ‘Apps’ gevolgd door ‘Instellingen’ en dan op ‘Apparaatonderhoud’ en ‘Nu optimaliseren’.

Nu optimaliseren
ReparatieKlik om uit te vouwen

Gaat je smartphone nog steeds niet aan? Bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Samsung repareert altijd met originele onderdelen, en behoud van fabrieksgarantie.

Jouw Samsung blijft 100% Samsung.