Mijn toestel is verbrijzeld en er zit een barst op mijn scherm

Per ongeluk je toestel laten vallen? Plotselinge fysieke schokken op het toestel kunnen leiden tot beschadiging, zoals barsten of verbrijzeling van het scherm of de achterkant van de behuizing (glas aan de achterkant) van het toestel. Er zijn verschillende soorten en intensiteiten van schade die tot verschillende problemen kunnen leiden. Ga naar het dichtstbijzijnde Samsung Servicecenter om te zien hoe je schade kunt repareren.

Check 1. Oorzaken voor schade aan display

Gebarsten scherm

Wanneer er een directe, fysieke kracht op een toestel wordt uitgeoefend, kan het glazen beeldscherm van het toestel versplinteren of barsten. Tot op zekere hoogte kan je de schade beperken met een hoesje of een schermbeschermer, maar als er schade is, kan een reparatie noodzakelijk zijn - zo snel mogelijk.

Gebarsten scherm aan Galaxy-toestel

Zwarte vlek op het scherm

Een zwarte vlek die op een inktvlek lijkt, kan verschijnen op beeldschermen waarvan het glazen scherm niet beschadigd is, maar waarvan het binnenste gedeelte van het schermmechanisme beschadigd is als gevolg van langdurige, voortdurende druk.

Zwarte vlek op het scherm Galaxy-toestel

Pixel bleeding

Pixel bleeding ontstaan meestal door een directe impact op je toestel. Hierdoor kunnen zwarte of andere gekleurde lijnen in de pixelrijen of -kolommen zichtbaar worden.

Pixel bleeding Galaxy-toestel

Check 2. Soorten schermherstellingen

Samsung Electronics Servicecenters herstellen je scherm met enkel gebruik van echte door Samsung goedgekeurde onderdelen. Nadat een technicus van het servicecentrum de mate van schade grondig heeft gecontroleerd, krijg je bericht over de reparatiemethode en de daaraan verbonden kosten. Voor schermreparaties zijn er twee soorten: volledige schermvervanging en gedeeltelijke reparatie.

Volledige schermvervanging

Deze herstelmethode vervangt het volledige scherm. Dit proces vindt plaats nadat een technicus van het Samsung Electronics Servicecenter heeft vastgesteld dat een volledige vervanging van het scherm vereist is. De totale reparatiekosten kunnen afhankelijk zijn van garantie, verzekering en het model van het apparaat. Je kunt de geschatte kosten voor het vervangen van het scherm van je toestel controleren op de site van de klantenondersteuning van Samsung Electronics.

Gedeeltelijke herstelling

Het scherm is één onderdeel dat bestaat uit een displaypaneel, gehard glas en een frontbehuizing. Bij een gedeeltelijke reparatie wordt niet het hele scherm vervangen, maar worden alleen de onderdelen vervangen die nodig zijn, zoals het displaypaneel of het geharde glas, terwijl de frontbehuizing opnieuw wordt gebruikt. Dit verlaagt de kosten van de reparatie in vergelijking met een volledige vervanging van het scherm. Dit type reparatie is beperkt tot bepaalde modellen en is mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van de ernst van de schade aan het toestel.

(Beschikbare modellen – Galaxy Z Fold3, Z Flip3, S21, S21+, S21 Ultra, Z Flip 5G, Z Flip, Z Fold2, Fold, Note20, Note20 Ultra, S20, S20+, S20 Ultra, Note10, Note10+)

Opmerking:

• Voordat je naar het servicecentrum gaat, dien je contact op te nemen met het klantenondersteuningscentrum van Samsung Electronics Service om er zeker van te zijn dat je vervangende onderdeel op voorraad is.
  • Als je een verzekering of een beschermingsplan hebt afgesloten, zorg er dan voor dat je het ontvangstbewijs krijgt en stuur het naar je verzekeringsmaatschappij.

Check 3. Wanneer je achtercover (glas aan de achterkant) beschadigd is

Achterste glas verwijst naar de achterkant van een toestel die van glas is gemaakt. Als de behuizing van de achtercover beschadigd is als gevolg van een fysieke schok of een val, kan deze worden vervangen bij een Samsung Electronics Servicecenter. De kosten en de reparatiemethode kunnen ook afhangen van het model en van de vraag of er interne schade is die moet worden bekeken, naast het vervangen van de externe achterkant van de behuizing. Ga voor gedetailleerde prijzen naar een Samsung Electronics Servicecenter.

Achterste glas Galaxy-toestel beschadigd

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.