Ontdek wat de groene stip bovenaan je scherm betekent

Privacy en transparantie in verband met het gebruik van de camera en de microfoon door bepaalde applicaties is een belangrijk aandachtspunt voor Samsung en zijn producten

Sinds Android 12 (S OS) heeft Samsung diverse verbeteringen ingevoerd om de privacy van de gebruiker nog beter te beschermen.

Afbeelding van het hoofdscherm met de groene actieve stip bovenaan het meldingenpaneel.

Deze groene stip is een tool waarmee je ziet of een applicatie in real time toegang heeft tot de camera of microfoon van je apparaat doordat er een groene stip verschijnt bovenaan het meldingenpaneel.

Als je door de menu's bladert of deze bekijkt, kun je zien of sommige apps al dan niet gebruik maken van de camera of microfoon.

Je kunt ook zien welke applicaties toegang hebben tot deze functies als je op de groene stip tikt.

Hoe weet je welke apps je camera of microfoon gebruiken?

Stap 1. Afbeelding van een oproep waar de camera- en microfoon-chip wordt weergegeven. De andere indicatorpictogrammen blijven een tijdje verborgen. Stap 1. Afbeelding van een oproep waar de camera- en microfoon-chip wordt weergegeven. De andere indicatorpictogrammen blijven een tijdje verborgen.

Stap 1. De tool geeft de groene stip rechtsboven in het scherm weer en toont of de microfoon, de camera of beide worden gebruikt.

Stap 2. Afbeelding van de groene stip rechtsboven in het scherm tijdens een oproep een paar seconden later. De andere indicatorpictogrammen verschijnen weer. Stap 2. Afbeelding van de groene stip rechtsboven in het scherm tijdens een oproep een paar seconden later. De andere indicatorpictogrammen verschijnen weer.

Stap 2. Enkele seconden later wordt alleen een groene stip weergegeven met de rest van de indicatorpictogrammen.

Stap 3. Afbeelding van het meldingenvenster dat weergegeven wordt tijdens de oproep met de groene stip rechtsboven in het scherm. Tik op de groene stip. Stap 3. Afbeelding van het meldingenvenster dat weergegeven wordt tijdens de oproep met de groene stip rechtsboven in het scherm. Tik op de groene stip.

Stap 3. Open het meldingenpaneel en tik op de groene stip.

Stap 4. Afbeeldingen van het meldingenvenster dat de applicaties toont die momenteel de camera of microfoon gebruiken. Stap 4. Afbeeldingen van het meldingenvenster dat de applicaties toont die momenteel de camera of microfoon gebruiken.

Stap 4. Nu kun je zien welke applicatie de camera of microfoon gebruikt.

Hoe kun je de toegangsmachtigingen voor de camera en de microfoon controleren en veranderen?

Je kunt de machtigingen voor de camera en de microfoon controleren en ze veranderen als je dit wenst.

Als je de lijst met machtigingen wilt bekijken, volg dan de onderstaande stappen.

1 In het menu Instellingen, tik op de optie "Privacy".
2 In het Privacy-menu tik je op de optie “Machtigingbeheer”.
3 In het menu Machtigingbeheer kun je bekijken welke apps over machtigingen beschikken om de camera, microfoon of beide te gebruiken.

Volg de onderstaande stappen.

1 Open het menu Instellingen en tik op de optie "Privacy".
2 In het Privacy-menu tik je op de optie “Cameratoegang/microfoontoegang”.
3 In het menu Machtigingbeheer kun je bekijken welke apps over machtigingen beschikken om de camera, microfoon of beide te gebruiken.

Bedankt voor je feedback!