Slechte beeldkwaliteit bij het delen van foto's op Instagram

Foto's die op Instagram worden gedeeld, zijn beperkt tot specifieke horizontale en verticale beeldafmetingen. De verticale en horizontale pixels bij voorkeur zijn bepaald door Instagram en zijn ingesteld op vier verschillende dimensies. Voor meer details, zie onderstaande uitleg.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Horizontale en verticale beeldafmetingen van Instagram

Instagram adviseert in totaal vier beeldafmetingen aan gebruikers. Deze zijn 1:1, 4:5, 1.91:1, en 9:16. Wanneer je foto's deelt die buiten deze afmetingen vallen, worden de foto's automatisch aangepast aan de ingestelde afmetingen en kunnen ze daarbij worden afgesneden.

Instagram horizontale en verticale beeldnormen

Voorbeeld van een foto met een originele verhouding van 10:16 aangepast naar 1:1 bij het uploaden naar Instagram

Beeldbreedte van Instagram

De optimale breedte van een te delen afbeelding op Instagram is 1080 pixels. Als een gebruiker een foto met een hoge resolutie deelt, wordt de resolutie van de foto automatisch gecomprimeerd tot 1080 pixels. Door dit proces kan de kwaliteit van de foto minder lijken, vooral vergeleken met het origineel.

Oorspronkelijke afbeelding Oorspronkelijke afbeelding

Oorspronkelijk

Geüpload naar Instagram Geüpload naar Instagram

Geüpload naar Instagram

Opmerking:

  • Download de laatste versie van de Instagram-app. Stel de breedte van de foto in op 1080 pixels en pas de foto aan volgens de door Instagram aanbevolen normen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Bedankt voor je feedback!