Problemen met NFC oplossen op Galaxy-apparaten

Een van de belangrijkste toepassingen van NFC-technologie op je Samsung Galaxy-smartphone is het betalen via verschillende mobiele betaal-apps. Daarnaast maakt NFC snelle verbindingen met andere draadloze apparaten mogelijk en vergemakkelijkt het gegevensoverdracht. Als je echter problemen ondervindt met de NFC-functie van je apparaat, zijn er verschillende probleemoplossingsstappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen.

Persoon die mobiel betaalt

Opmerking: Als je een LED-hoesje hebt, werken de NFC-functies niet als het LED-hoesje verlicht is.

Schakel NFC-instellingen uit en in

Door de NFC-instellingen uit of aan te zetten, kun je mogelijk problemen oplossen die verband houden met deze functie.

Het inschakelen van de NFC-functie 1 Het inschakelen van de NFC-functie 1

Stap 1. Veeg met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om het Quick panel te openen. Tik op Meer opties (de drie verticale puntjes) > Knoppen bewerken.

Het inschakelen van de NFC-functie 2 Het inschakelen van de NFC-functie 2

Stap 2. Houd je vinger op het NFC-pictogram en sleep het naar het Quick panel. Tik op Gereed.

Het inschakelen van de NFC-functie 3 Het inschakelen van de NFC-functie 3

Stap 3. Tik op NFC om de functie uit te schakelen en tik opnieuw op NFC om deze weer in te schakelen.

Controleer de standaard betaal-app

De standaard betaal-app van je apparaat wordt gebruikt bij het afrekenen in winkels en andere locaties. Als je NFC-betalingen niet werken, kun je de geselecteerde standaard app controleren.

NFC en contactloos betalen NFC en contactloos betalen

Stap 1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > NFC en contactloze betalingen.

Contactloze betaalmogelijkheid Contactloze betaalmogelijkheid

Stap 2. Tik op Contactloze betalingen en selecteer de betaalapp die je wil gebruiken.
* De getoonde afbeelding is alleen ter illustratie

Betalingsapps onder het tabblad Overige. Betalingsapps onder het tabblad Overige.

Stap 3. Andere betalingsapps zijn te vinden onder het tabblad Overige.

Opmerking: Je kunt ook op de schuifknop naast Betalen met nu geopende app tikken.

Verwijder hoesjes van derden

Bepaalde hoesjes van derden, zoals magnetische hoesjes voor creditcards en identiteitskaarten kunnen interfereren met de NFC-antenne. Aanbevolen wordt om deze hoesjes te verwijderen wanneer je NFC-functies gebruikt.

Houd je apparaat goed vast

Bij het gebruik van NFC-functies is het belangrijk om je apparaat op de juiste manier vast te houden, zodat de NFC-antenne van je apparaat in de juiste richting wijst.

NFC en contactloze betaling

Om de richting van de NFC-antenne en de juiste locatie van het apparaat te controleren,
ga je naar Instellingen > Verbindingen > NFC en contactloze betalingen.
Lees de instructies met afbeelding op het scherm.

Opmerking: Neem contact op met een Samsung-servicecentrum als de problemen met NFC-connectiviteit aanhouden.