Wat is de Veilige map en hoe kan ik hem gebruiken?

Wij weten hoe belangrijk het voor je is om je foto's, video's, bestanden, apps en gegevens die je als privé beschouwt, op een veilige plaats te bewaren. Daarom is een van de handigste hulpmiddelen op je Galaxy-apparaat de Veilige map, waarin je alles kunt opslaan wat je wil, met maximale beveiliging. Lees hieronder voor meer informatie hierover.

Voorbeeldweergave van een scherm met een Veilige map, met het pictogram van de Veilige map op de voorgrond.

De veiligheid van je inhoud is essentieel, en daarom heeft Veilige map het hoogste beveiligingsniveau. Je mappen worden beschermd door Samsung Knox, om ervoor te zorgen dat al je informatie veilig is tegen kwaadaardige aanvallen. Om ervoor te zorgen dat je gegevens zo veilig mogelijk blijven, kan je Veilige mappen ook beveiligen met een wachtwoord of biometrisch slot.

Als je je eigen beveiligde map wilt maken, volg dan deze stappen:

Weergave van het “Instellingen”-scherm met “Biometrie en beveiliging” gemarkeerd. Weergave van het “Instellingen”-scherm met “Biometrie en beveiliging” gemarkeerd.

Stap 1. Ga naar Instellingen en tik op “Biometrie en beveiliging”.

Beeld van het scherm "Biometrie en beveiliging" met de optie "Veilige map" gemarkeerd. Beeld van het scherm "Biometrie en beveiliging" met de optie "Veilige map" gemarkeerd.

Stap 2. Tik op “Veilige map”.

Weergave van het scherm "Welkom in Veilige map" met de optie "Doorgaan" gemarkeerd. Weergave van het scherm "Welkom in Veilige map" met de optie "Doorgaan" gemarkeerd.

Stap 3. Meld je aan bij je Samsung account of maak er een aan. Lees en ga akkoord met de algemene voorwaarden en tik op 'Doorgaan'.

Weergave van het scherm "Rechten voor Veilige map" met "Doorgaan" gemarkeerd. Weergave van het scherm "Rechten voor Veilige map" met "Doorgaan" gemarkeerd.

Stap 4. Lees alle toestemmingen die de Veilige Map vereist. Als je akkoord gaat, tik je op "Doorgaan".

Weergave van het scherm "Type Veilige mapvergrendeling" met de optie "Patroon" gemarkeerd. Weergave van het scherm "Type Veilige mapvergrendeling" met de optie "Patroon" gemarkeerd.

Stap 5. Kies het type slot dat je wil gebruiken en tik erop. Je kan kiezen tussen "Patroon", "Pin" of "Wachtwoord". Je kan ook de optie "vingerafdrukken" activeren.

Weergave van het scherm "Patroon Veilige map instellen" met de optie "Doorgaan" gemarkeerd. Weergave van het scherm "Patroon Veilige map instellen" met de optie "Doorgaan" gemarkeerd.

Stap 6. Registreer een patroon en tik op 'Doorgaan'. Doe dit proces twee keer.

Weergave van het apps-scherm met het”Veilige map”-pictogram gemarkeerd. Weergave van het apps-scherm met het”Veilige map”-pictogram gemarkeerd.

Stap 7. Een snelkoppeling naar "Veilige map" wordt toegevoegd aan je Apps scherm.

Volg deze stappen om bestanden aan je Veilige map toe te voegen:

1 Open je Veilige map en tik op het pictogram Meer opties.
2 Tik op "Bestanden toevoegen".
3 Kies het type bestand dat je wil toevoegen aan je Veilige map en tik erop.
4 Selecteer de cirkel en tik op “Akkoord”.
5 Een pop-up menu zal openen in je Veilige map-scherm en geeft je de mogelijkheid om te "Annuleren", "Kopiëren" of "Verplaatsen". Kies de optie die je wenste en tik erop.
6 Je kan je bestanden openen door op "Mijn Bestanden" te tikken.

Volg deze stappen om apps aan je Veilige map toe te voegen:

1 Open je Veilige map en tik op het plus-pictogram.
2 Tik op de apps die je wil toevoegen en kies vervolgens "Toevoegen".
3 De app zal verschijnen in je Veilige map.

Ja, je kan de Veilige map verbergen, zodat deze niet op je Apps-scherm of beginscherm verschijnt. De Veilige map wordt verborgen en in je meldingenpaneel geplaatst.

Volg de volgende stappen op je apparaat:

Weergave van het Instellingen-scherm van het apparaat met “Biometrie en beveiliging” gemarkeerd. Weergave van het Instellingen-scherm van het apparaat met “Biometrie en beveiliging” gemarkeerd.

Stap 1. Ga naar apparaatinstellingen en tik op “Biometrie en beveiliging”.

Weergave van het scherm "Biometrie en beveiliging" met de optie "Veilige map" gemarkeerd. Weergave van het scherm "Biometrie en beveiliging" met de optie "Veilige map" gemarkeerd.

Stap 2. Tik op "Veilige map" en voer je vergrendelingstype in.

Weergave van het scherm "Veilige map" met de "Veilige map toevoegen aan Apps -scherm" schakelaar gemarkeerd. Weergave van het scherm "Veilige map" met de "Veilige map toevoegen aan Apps -scherm" schakelaar gemarkeerd.

Stap 3. Schakel de schakelaar naast "Veilige map toevoegen aan Apps-scherm" uit.

Je kan ook je Veilige map verbergen en weer deactiveren in het meldingenpaneel door de volgende stappen te volgen:

Startscherm van de Galaxy S22 met een veegbeweging naar beneden aan de bovenkant van het scherm. Startscherm van de Galaxy S22 met een veegbeweging naar beneden aan de bovenkant van het scherm.

Stap 1. Veeg op het startscherm tweemaal omlaag om het meldingenpaneel te openen.

Weergave van het meldingenpaneel met de optie "Veilige map" gemarkeerd. Weergave van het meldingenpaneel met de optie "Veilige map" gemarkeerd.

Stap 2. Tik op “Veilige map”.

Wanneer het pictogram van de Veilige map uit is, wordt je Veilige map verborgen. Als het pictogram aan staat, verschijnt je Veilige map in het scherm met apps.

Als je de Veilige map wil verwijderen van je Galaxy-apparaat, volg je deze stappen:

Open je Veilige map → Tik op het pictogram Meer opties → Instellingen → Meer instellingen → Installatie ongedaan maken → Kies of je mediabestanden uit je Veilige map wilt verwijderen → Installatie ongedaan maken.