Advies over de beschermfolie / screenprotector op Foldable-toestellen

Wanneer je een nieuwe Foldable van Samsung opent, zie je een opvouwbaar scherm en een beschermfolie/screenprotector die op het toestel is bevestigd. Hieronder vind je meer informatie over de functies die zijn ontworpen om je toestel te beschermen en wat je moet doen als je problemen hebt met de beschermfolie.

Weergave van opvouwbare telefoons van Samsung.

Opvouwbare smartphones van Samsung maken gebruik van schermen, uitgerust metInfinity Flex Display en Ultra Thin Glass, die kunnen worden opgevouwen zonder het toestel te beschadigen.

Voorbeeldweergave van een opvouwbare Samsung-telefoon met Ultra Thin Glass geaccentueerd.

Met zijn innovatieve ontwerp en Ultra Thin Glass biedt het opvouwbare scherm een nieuwe gebruikerservaring die verder gaat dan gewoon opvouwen en levert het de ultieme visuele ervaring dankzij de innovatieve OLED-technologie.

Het opvouwbare scherm van Samsung is gelaagd met beschermfolie, beschermlaag en Ultra Thin Glass om de levendige kleuren, contrast verhouding en kleurweergave van het AMOLED-scherm te optimaliseren :

Voorbeeldweergave van de lagen van het opvouwbare toestel van Samsung: AMOLED, ultradun glas, beschermlaag en beschermfolie.
  • Beschermfolie: Deze wordt op de bovenste laag van het scherm geplaatst, ondersteunt het scherm tegen intense druk en is vervangbaar.
  • Beschermlaag: Bovenop het Ultra Thin Glass geplaatst om weerstand van buitenaf te weerstaan, vangt schokken op en voorkomt het versplinteren van het scherm.
  • Ultra Thin Glass: Dun glas dat een plat oppervlak biedt en de duurzaamheid van het opvouwbare scherm verbetert.
  • AMOLED: Elke pixel zendt zijn eigen licht uit, wat zorgt voor een snelle respons, uitstekende kleurreproduceerbaarheid en helderheid, bij een dun scherm.
  • Het opvouwbare scherm heeft een aantal scherpe buigingen, afhankelijk van de hoek, met een dun, flexibel glas en folie voor de opvouwfunctie. In het gevouwen gedeelte in het midden van het scherm kunnen rimpels zichtbaar zijn.
  • Bij hevige schokken van buitenaf kunnen er zwarte/witte stippen of lijnen op het scherm verschijnen. Dit kan zichtbare schade zijn die aan de binnenkant van het scherm verschijnt in de vorm van gedeeltelijk zwarte vlekken, automatische schermhelderheid of barsten in het scherm.
  • Zorg ervoor dat je het scherm niet van buitenaf raakt, omdat de impact op het Ultra Thin Glass waarschijnlijk zal leiden tot barsten of breken, wat zich kan verspreiden naar de omliggende gebieden, wat kan resulteren in het verschijnen van een witte lijn tijdens het vouwen van het toestel.

Probeer bij het gebruik van opvouwbare apparaten het volgende te vermijden:

• Het product op de grond laten vallen.
  • Het indrukken van het deel waar het scherm vouwt, of het invouwen in het scherm van vreemde voorwerpen zoals kaarten, sleutels, zand, metaalpoeder, enz.
  • Het indrukken van het scherm met verschillende voorwerpen zoals pennen, spijkers, sleutels, enz. of voorwerpen rechtstreeks op het scherm laten vallen.
  • Je vinger tussen de schermen steken bij het openen van het toestel.
Overzicht van te vermijden handelingen bij het gebruik van opvouwbare apparaten.

De beschermfolie die aan het opvouwbare scherm is bevestigd, is een verbruiksproduct. Na verloop van tijd kunnen er door normale slijtage krassen, luchtbellen en loslaten van de beschermfolie ontstaan.

In sommige gevallen is alleen de beschermfolie beschadigd. Het toestel kan zonder problemen gebruikt blijven worden door de beschermfolie te vervangen. Neem contact op met Samsung Service om informatie te ontvangen voor het vervangen van de beschermfolie.

Wees voorzichtig, want het paneel kan beschadigd raken als je de beschermfolie willekeurig aanbrengt of verwijdert. Het wordt ten zeerste aanbevolen om je telefoon altijd te gebruiken met aangebrachte beschermfolie. Als je een beschermfolie / screenprotector gebruikt die niet officieel door Samsung is gecertificeerd, kan het scherm er vervormd uitzien of kunnen de prestaties nadelig worden beïnvloed.