Wat moet je doen als je microfoon of luidspreker niet goed werkt?

Als je de oproeper niet kunt horen via de microfoon of luidspreker van je Galaxy smartphone, zijn er een aantal dingen die je kunt controleren om dit te verhelpen.

Afbeelding van een smartphone met een achtergrond van een geluidsgolf tijdens de oproep.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, controleer je of de software van je apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Je kunt de software van je toestel op de volgende manier updaten:

1 Ga naar Instellingen > Software-update.
2 Tik op Downloaden en installeren.
3 Volg de instructies op het scherm.

Controleer of je microfoon of luidspreker niet wordt geblokkeerd

Zorg ervoor dat je microfoon of luidspreker niet wordt afgedekt. Een slecht geplaatste screenprotector of hoes is een van de meest voorkomende oorzaken van geluidsstoringen tijdens een oproep.

Afbeelding van de locatie van de luidspreker van het apparaat.

Let op: de locatie van de microfoon en luidspreker kan variëren afhankelijk van het apparaat.

Als je de andere persoon niet kunt horen, probeer dan het volume op maximum te zetten.

Stap 1. Druk op de volumetoets aan de rechterkant van het apparaat. Stap 1. Druk op de volumetoets aan de rechterkant van het apparaat.

Stap 1. Druk op de volumetoets aan de zijkant van het apparaat.

Stap 2. Schermafbeelding van het hogere volume, effect van het indrukken van de bovenste toets. Stap 2. Schermafbeelding van het hogere volume, effect van het indrukken van de bovenste toets.

Stap 2. Met de bovenste toets verhoog je het volume.

Stap 3. Met de onderste toets verlaag je het volume. Stap 3. Met de onderste toets verlaag je het volume.

Stap 3. Met de onderste toets verlaag je het volume.

Let op: Het oproepvolume kan alleen tijdens een oproep worden aangepast. Als je in je startscherm bent, wordt het volume van je beltoon aangepast.

Start je apparaat opnieuw op en test het dan opnieuw:

1 Veeg omlaag op het scherm van je apparaat om het paneel “Snelle instellingen” te openen.
2 Tik op het “Aan-pictogram”, en selecteer vervolgens “Opnieuw opstarten”.

Als het probleem niet is opgelost, volg dan de onderstaande stap.

Bepaalde gedownloade apps kunnen ertoe leiden dat je smartphone of tablet bevriest, crasht of trager reageert. Sommige apps zijn zelfs van invloed op de functies van de camera, veroorzaken audioproblemen en verstoren de netwerkverbinding.

Bij het gebruik van Veilige modus worden alle gedownloade apps uitgeschakeld en wordt alleen de oorspronkelijke software van je telefoon of tablet geladen, zodat je kunt bepalen of het probleem te maken heeft met een app of met de telefoon of het tablet. Volg deze stappen om de veilige modus in te schakelen:

1 Veeg omlaag op het scherm om “Snelle instellingen” te openen en tik vervolgens op het “AAN-pictogram”.
2 Raak de “UIT-toets” aan en houd deze ingedrukt totdat het pictogram van de Veilige modus wordt weergegeven.
3 Tik op Veilige modus en start je toestel. Als je de Veilige modus correct hebt ingeschakeld, wordt onderaan het scherm de Veilige modus zichtbaar.
4 4. Controleer of je apparaat nog steeds hetzelfde probleem heeft.

Als de problemen niet opgelost zijn door in Veilige modus te starten, wordt het probleem veroorzaakt door een gedownloade app en moet die app worden verwijderd.

Let op: als het probleem is opgelost in Veilige modus: een van je recent gedownloade apps was waarschijnlijk de oorzaak van het probleem. Verwijder de app die je hebt gedownload net voordat het probleem zich voordeed op je telefoon of tablet.

Als het probleem niet is opgelost: gedownloade apps zijn mogelijk niet de oorzaak van het probleem. Misschien is het nodig om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Als je de functie Bellen via Wi-Fi gebruikt, wordt de netwerkverbinding van je telefoon gebruikt om te bellen. Een slechte Wi-Fi-verbinding kan van invloed zijn op de kwaliteit van de oproep. Schakel deze functie gewoon uit en bel opnieuw.

1 Open de Telefoon app.
2 Tik op Meer opties (drie verticale puntjes) en tik dan op “Instellingen”.
3 Tik op “Bellen via Wi-Fi”, en tik dan op de schakelaar om dit uit te schakelen.

Let op: De functie Bellen via Wi-Fi is niet bij alle serviceproviders of apparaten beschikbaar.

Als je niets kunt horen tijdens een oproep is wellicht “Alle geluiden dempen” ingeschakeld. Volg deze stappen om de functie uit te schakelen:

1 Open je “Snelle instellingen” en tik op “Instellingen”.
2 Tik op “Toegankelijkheid”.
3 Tik op “Gehoorverbeteringen”.
4 Tik op de schakelaar naast “Alle geluiden dempen” om de functie uit te schakelen.

Worden je oproepen steeds onderbroken? Krijg je een geen SIM-melding na een oproep? Neem even de tijd om je SIM-kaart te controleren.

Stap 1. Schakel je apparaat uit. Stap 1. Schakel je apparaat uit.

Stap 1. Schakel je apparaat uit.

Stap 2. Verwijder de SIM-kaart uit de lade om deze te controleren op beschadiging. Stap 2. Verwijder de SIM-kaart uit de lade om deze te controleren op beschadiging.

Stap 2. Verwijder de SIM-kaart uit de lade en kijk of deze niet beschadigd is of door corrosie is aangetast.

Stap 3. Als de SIM-kaart beschadigd is, vraag een vervangende SIM-kaart aan bij je serviceprovider. Stap 3. Als de SIM-kaart beschadigd is, vraag een vervangende SIM-kaart aan bij je serviceprovider.

Stap 3. Als de SIM-kaart beschadigd is, vraag een vervangende SIM-kaart aan bij je serviceprovider.

Stap 4. Controleer of je SIM-kaart precies past in de kleinere uitsnijding van de lade. Stap 4. Controleer of je SIM-kaart precies past in de kleinere uitsnijding van de lade.

Stap 4. Controleer of je SIM-kaart precies past in de kleinere uitsnijding van de lade.

Stap 5. Start het apparaat opnieuw op en test opnieuw. Stap 5. Start het apparaat opnieuw op en test opnieuw.

Stap 5. Nadat je de SIM-kaart in de lade hebt gedrukt, start het apparaat opnieuw op en test opnieuw.

Als de bovenstaande methoden niet werken, moet je je apparaat resetten naar de fabrieksinstellingen net zoals dat je je apparaat voor de eerste keer hebt opgestart. Let op dat het herstellen van de fabrieksinstellingen op een mobiel apparaat niet terug te draaien is. Zorg ervoor dat je ergens anders een back-up hebt gemaakt van alle gegevens voordat je je telefoon gaat resetten.

1 Ga naar “Instellingen”, en tik vervolgens op “Algemeen beheer”.
2 Tik op “Resetten”.
3 Tik op “Fabrieksgegevens herstellen”.
4 Blader naar beneden op de pagina en selecteer Resetten.
5 Selecteer “Alles verwijderen”.