Wat te doen als het scherm van je Galaxy-telefoon niet wil draaien

Wanneer je video's bekijkt of presentaties geeft met je Galaxy-telefoon, kan je de schermmodus wijzigen van liggende modus naar staande modus of vice versa. Je kan de schermmodus vergrendelen in Staand of Liggend modus of instellen dat het scherm automatisch roteert. Als je scherm niet draait, controleer dan je instellingen voor Automatisch draaien aan de hand van de onderstaande stappen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen: 

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat Automatisch roteren aan staat

Automatisch roteren is standaard ingeschakeld wanneer je de telefoon voor het eerst ontvangt, maar kan op elk moment worden uitgeschakeld en vergrendeld in Staand of Liggend. Het vergrendelen van het scherm in Staand of Liggend is eigenlijk hetzelfde als het uitschakelen van Automatisch roteren. Als Automatisch roteren is uitgeschakeld, wordt het scherm vergrendeld in Staand of Liggend, ongeacht hoe je de telefoon vasthoudt. Volg de onderstaande stappen om de schermrotatie in te stellen.

Stap 1. Veeg met twee vingers op het scherm naar beneden om het Quick panel te openen.

Stap 2. Als Automatisch roteren momenteel is ingeschakeld, wordt een blauw pictogram voor Automatisch roteren weergegeven. Omgekeerd, als de functie Automatisch roteren momenteel is uitgeschakeld, wordt een grijs pictogram voor Staand of Liggend weergegeven.

Stap 3. Als het scherm in Staand of Liggend is vergrendeld en u wilt dit wijzigen, tik je op het pictogram ( Staand of Liggend) om Automatisch roterente activeren. Als Automatisch roteren al is geactiveerd, hoef je niets te selecteren.

Automatisch roteren stap.

Nadat Automatisch roteren is ingeschakeld, sluit je het Snelpaneel. Houd het toestel vervolgens in de gewenste positie - rechtop of op z'n kant.

Let op:

  • Afhankelijk van je huidige instellingen, kan je het pictogram Staand, Liggend of Automatisch draaien zien op het Quick panel. De pictogrammen Staand en Liggend zijn grijs als ze actief zijn, terwijl het pictogram Automatisch draaien blauw is als het is ingeschakeld.
  • Staand is de stand waarin de telefoon omhoog staat, en liggend is de stand waarin de telefoon op z'n kant staat.
  • Als de app die je gebruikt geen oriëntatie ondersteunt, zal deze niet veranderen wanneer je je telefoon beweegt. Niet alle apps werken zowel in portret- als in landschapsmodus.
Wat moet ik doen als ik het pictogram Automatisch roteren niet kan vinden?

Als het scherm is vergrendeld in Staand of Liggend, zal het pictogram voor de schermstand als zodanig worden aangeduid. Het pictogram Automatisch roteren verschijnt alleen als de functie Automatisch roteren is geactiveerd. Als je een pictogram ziet met de tekst Staand of Liggend, kan je erop tikken om Automatisch roteren in te schakelen. Of je kan het gewoon zo laten als je liever de schermstand van je telefoon vergrendeld wilt houden.

Landschap-portretstand.

 ① Landschap modus        ② Portret modus

Als je het pictogram voor schermoriëntatie niet kunt vinden, is het mogelijk dat e het per ongeluk uit het Snelpaneel hebt verwijderd. Volg de onderstaande stappen om het pictogram voor schermoriëntatie toe te voegen aan het Quick panel.

Automatisch draaien-knop stap 1. Automatisch draaien-knop stap 1.

Stap 1. Tik op Meer opties (de drie verticale stippen) op het paneel Snel.

Automatisch draaien-knop stap 2. Automatisch draaien-knop stap 2.

Stap 2. Tik op de Bewerk-buttons.

Automatisch draaien-knop stap 3. Automatisch draaien-knop stap 3.

Stap 3. Tik op het pictogram Automatisch roteren , houd het vast en sleep het naar de gewenste positie op het paneel Snel.

Automatisch draaien-knop stap 4. Automatisch draaien-knop stap 4.

Stap 4. Tik op Gereed. Nu is het pictogram Automatisch roteren gemakkelijk te bereiken en kan je de rotatie-instellingen van je scherm naar wens aanpassen.

Scherm tijdelijk vergrendelen wanneer Automatisch roteren is ingeschakeld

Zelfs als Automatisch roteren is ingeschakeld, kunt u het roteren van het scherm tijdelijk blokkeren. Dit kan handig zijn als je je telefoon wilt draaien zonder de schermstand te veranderen bij het bekijken van een PDF of document.

Houd je vinger op het scherm terwijl je je telefoon draait om te voorkomen dat het scherm een tijdje draait. Zolang je je vinger op zijn plaats houdt, blijft het scherm hetzelfde zonder dat de schermoriëntatie verandert. Als je je vinger optilt, wordt het scherm teruggedraaid zodat het overeenkomt met de stand van uw toestel.

Tijdelijke auto draaivergrendeling.
Je telefoon opnieuw opstarten

Als het scherm niet draait, zelfs niet wanneer Automatisch draaien is ingeschakeld, schakelt u de telefoon uit en weer in. De telefoon opnieuw opstarten kan het probleem eenvoudig oplossen. Volg de onderstaande stappen om opnieuw op te starten en het opnieuw te proberen.

Stap 1. Veeg met twee vingers op het scherm naar beneden om het Quick panel te openen.

Stap 2. Tik op het Aan/uit-pictogram, en daarna op Opnieuw starten.

Herstart je telefoon.
Je telefoon in de veilige modus starten

Als Automatisch roteren nog steeds niet werkt na opnieuw opstarten, probeer het dan opnieuw in de veilige modus. Als er geen probleem is in de veilige modus, kan het een probleem zijn dat wordt veroorzaakt door een geïnstalleerde app van derden op je telefoon. Om te achterhalen welke app een wifi-probleem veroorzaakt, kun je proberen de apps te verwijderen in de volgorde van de laatste installatie. Volg deze stappen om je naar veilige modus te gaan

Stap 1. Open Snelle-instellingen (Quick settings) Tik op het Aan/Uit-icoon bovenaan het scherm.

Stap 2. Houd Uitschakelen ingedrukt totdat het pictogram voor de veilige modus wordt weergegeven.

Stap 3. Tik op Veilige modus. Als je met succes naar de veilige modus bent gegaan, zie je onderaan het scherm Veilige modus verschijnen.

Start je Telefoon in Veilige modus.

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Bedankt voor je feedback!