Wat te doen als je het geluid van het telefoongesprek niet goed kunt horen?

Als je de stem van de beller niet kunt horen via de hoorn of de luidspreker, zijn er een paar dingen die je op je telefoon kunt controleren die kunnen helpen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Controleer de volgende stappen om de software van je mobiel apparaat bij te werken.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Controleer eerst of je de stem aan de andere kant van de lijn niet kunt horen

Zorg ervoor dat de luidspreker of microfoon van je telefoon niet wordt afgedekt. Een slecht geplaatste screenprotector of case is één van de meest voorkomende oorzaken van geluidsvervorming tijdens gesprekken.

Let op: De plaats van de luidspreker en de microfoon kan verschillen per toestel.

Methode 1. Maximaliseer het volume van het inkomende gesprek

Zorg ervoor dat het volume op je telefoon tijdens een telefoongesprek op het hoogste niveau is ingesteld.

Druk tijdens een gesprek op de Volume-toets om het volume tijdens een gesprek te verhogen.

Maximaliseer het volume

Let op: Je kunt het gespreksvolume alleen tijdens een gesprek aanpassen.

Methode 2. Start je toestel opnieuw op.

Start je toestel opnieuw op en test het dan opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 1. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om het Snelle instellingen-paneel te openen.

Stap 2. Tik op het Aan/uit-pictogram, en daarna op Opnieuw starten

Opnieuw starten

Methode 3. Start je apparaat in "Veilige modus".

Bepaalde gedownloade apps kunnen je telefoon of tablet laten bevriezen, crashen of haperingen veroorzaken. Sommige apps kunnen zelfs de camerafunctionaliteit beïnvloeden, geluidsproblemen veroorzaken en de netwerkconnectiviteit aantasten.

Als je de veilige modus gebruikt, worden alle gedownloade apps uitgeschakeld en wordt alleen de originele software geladen die bij je telefoon of tablet is geleverd, zodat je kunt bepalen of het probleem wordt veroorzaakt door een app of door de telefoon of tablet.

Als de problemen zich niet voordoen in de veilige modus, wordt het probleem veroorzaakt door een gedownloade app, en moet die app worden verwijderd.

Stap 1. Veeg met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om Snelle instellingen te openen. Tik op het Aan/Uit-pictogram bovenaan het scherm.

Stap 2. Houd Uitschakelen ingedrukt totdat het pictogram voor de veilige modus wordt weergegeven.

Stap 3. Tik op Veilige modus om je telefoon in de veilige modus te starten. Als je met succes naar de veilige modus bent gegaan, zie je onderaan het scherm Veilige modus verschijnen.

Veilige modus

Stap 4. Controleer of de telefoon nog steeds hetzelfde probleem heeft.

• Als het probleem weg is in de veilige modus: Een van je onlangs gedownloade apps was waarschijnlijk de oorzaak van het probleem. Verwijder de app die je hebt gedownload net voordat je telefoon of tablet het probleem begon te vertonen.
  • Als het probleem nog steeds bestaat: Gedownloade apps zijn mogelijk niet de oorzaak van het probleem. Misschien moet je de telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Methode 4. Wifi-bellen uitschakelen

Als je de wifi-belfunctie gebruikt, wordt de netwerkverbinding van je telefoon gebruikt om een gesprek tot stand te brengen. Een slecht wifi-netwerk kan de gesprekskwaliteit beïnvloeden. Schakel deze instelling gewoon uit en probeer het gesprek opnieuw.

Navigeer naar en open de app Telefoon , tik vervolgens op Meer opties (de drie verticale stippen) en tik vervolgens op Instellingen. Tik op Wifi-bellen en tik vervolgens op de schakelaar om deze uit te schakelen.

Let op: De functie Wifi-bellen is mogelijk niet beschikbaar op alle providers of apparaten.

Methode 5. Zet het apparaat terug naar fabrieksinstellingen

Als de bovenstaande methoden niet werken, kun je je toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen, net zoals toen je het toestel voor het eerst inschakelde. Houd er rekening mee dat het terugzetten van een mobiel apparaat in de fabriek niet omkeerbaar is. Zorg ervoor dat al je informatie is opgeslagen in een back-up ergens anders voordat je probeert om je telefoon te resetten.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Algemeen beheer.

Stap 2. Tik op Opnieuw instellen > Fabrieksgegevens herstellen.

Stap 3. Scroll naar beneden en selecteer Opnieuw starten.

Stap 4. Selecteer Alles verwijderen

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app