Wat te doen als je je Galaxy-toestel bent kwijtgeraakt

Als je je Galaxy-toestel kwijt bent, kan je met de functie Mobiel zoeken je toestel vergrendelen, ontgrendelen, lokaliseren of, in het ergste geval, je gegevens volledig wissen. Wees gerust, zelfs je Samsung Pay-betalingsgegevens kunnen worden vergrendeld of gewist, en dit alles kan op afstand worden gedaan. Er zijn ook soortgelijke diensten beschikbaar voor je horloge en oordopjes binnen de Galaxy Wearable-app.

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van je apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken. 

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Vind je telefoon of tablet terug met behulp van Zoek mijn mobiel

Als je je telefoon of tablet bent kwijtgeraakt, kan je deze lokaliseren met behulp van Zoek mijn mobiel. 

Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je er echter voor zorgen dat je mobiele toestel aan de volgende voorwaarden voldoet.

 • Mobiel apparaat moet aan staan.
 • Mobiel apparaat moet verbonden zijn met wifi of mobiel netwerk.
 • Je Samsung-account moet geregistreerd zijn op je mobiele toestel en de optie Ontgrendelen op afstand moet ingeschakeld zijn.

Meer informatie over de voorwaarden voor het gebruik van Zoek mijn mobiel. Hier zie je hoe je de optie voor ontgrendeling op afstand op je mobiele apparaat kunt inschakelen en hoe je je mobiele apparaat kunt ontgrendelen met de website Find My Mobile.

Wanneer je een telefoon of toestel wilt traceren, ga je naar de Zoek mijn mobiel website. SelecteerAanmeldenen voer je Samsung-accountgegevens in. Het moet dezelfde Samsung-account zijn die aan de telefoon of tablet is gekoppeld. Of het moet een account zijn die is toegewezen als beschermer. Selecteer vervolgens AANMELDEN.

Als het apparaat is ingeschakeld en verbonden is met wifi of mobiele data, verschijnt de laatst bekende locatie op een kaart. Als je meer dan één apparaat hebt aangesloten op het Samsung-account, verschijnen alle apparaten aan de linkerkant. Selecteer de naam van het gewenste apparaat om de locatie ervan te zien.

Wanneer je op een apparaat klikt, worden in het rechterpaneel alle beschikbare afstandsbedieningsopties weergegeven:

 • Overgaan: Als je niet weet waar je je telefoon of tablet hebt gelaten, laat hem dan overgaan, ook al stond hij op geluid dempen.
 • Vergrendelen en ontgrendelen: Als je je zorgen maakt over je persoonlijke gegevens, kan je je telefoon of tablet op afstand vergrendelen. Dit activeert een vergrendelingsscherm en schorst je betaalkaarten in Samsung Pay. Als je je ontgrendelingsmethode bent vergeten, kan je ook je telefoon of tablet op afstand ontgrendelen.

Opmerking: Als het vergrendelen of ontgrendelen van je telefoon of tablet niet is gelukt, verschijnt er een rood uitroepteken.

 • Traceer locatie: Controleer elke 15 minuten waar je vermiste telefoon of tablet is. In het volgende gedeelte vind je instructies voor het opsporen van een vermist apparaat.
 • Verwijder gegevens op afstand: Laat die dief geen toegang krijgen tot je privé-gegevens. Vergeet niet dat je telefoon of tablet volledig wordt gereset en dat je al je gegevens verliest, inclusief je financiële gegevens in Samsung Pay.

Opmerking: Als er een Google-account is geregistreerd, moet je je bij het account aanmelden voordat je de telefoon of tablet weer kunt gebruiken.

 • Back-up: Voordat je je gegevens voorgoed verwijdert, kan je gemakkelijk een back-up van je gegevens maken.
 • Verleng de levensduur van de batterij: Het laatste wat je wil, is dat je verloren telefoon of tablet uit gaat. Gebruik deze functie om de batterijduur van je telefoon of tablet optimaal te benutten en de kans te vergroten dat je hem vind.
 • Oproepen of berichten terughalen: Je kan tot 50 recente gesprekken en berichten van je telefoon bekijken.
 • Stel beschermers in: U kunt beschermers aanwijzen die op afstand de telefoon of tablet kunnen lokaliseren, de noodmodus kunnen activeren of de telefoon of tablet kunnen bellen.

Een van de grootste zorgen over het verlies van je telefoon of tablet is dat iemand je persoonlijke.

Informatie kan stelen. Voor een extra beveiligingslaag kan je je apparaat op afstand vergrendelen.

Selecteer op de Find My Mobile-website aan de rechterkant Vergrendelen en selecteer vervolgens Volgende.

Maak een pinnummer voor als je de telefoon vindt; zorg ervoor dat je het twee keer intoetst.

Indien gewenst kan je een contactpersoon voor noodgevallen toevoegen en een bericht dat op het vergrendelscherm van het toestel wordt weergegeven.

Op die manier weet iemand met wie hij contact moet opnemen als hij de telefoon of tablet vindt. Als je klaar bent, selecteer je Vergrendelen.

Als je je telefoon of tablet nergens kunt vinden en bang bent dat hij voorgoed verdwenen is, moet je hem op afstand resetten neer fabrieksgegevens. Als je dit doet, wis je de gegevens van het apparaat en heeft niemand meer toegang tot je persoonlijke informatie.

Voordat je de telefoon reset, moet je een back-up van je gegevens maken, zodat je deze later kunt terughalen.

Selecteer op de Find My Mobile-website aan de rechterkant van het scherm Gegevens wissen.

Lees de belangrijke informatie, en selecteer dan Wissen.

Mogelijk word je gevraagd je Samsung-account te verifiëren voordat het resetten begint.

In het geval dat je apparaat wordt gevonden, wordt de Google apparaatbescherming geactiveerd als je.

een Google-account geregistreerd had. Dit is een extra beschermingslaag voor wanneer apparaten worden gereset.

Je moet je eerst aanmelden bij je Google-account voordat het apparaat wordt ontgrendeld.

Opmerking: Als je telefoon of tablet een SD-kaart heeft, worden de gegevens daarvan ook gewist tijdens het resetten. 

Als je de gegevens van je apparaat niet op afstand kunt verwijderen vanwege verschillende onbekende redenen, wijzig dan elk wachtwoord voor de beveiliging van geregistreerde accounts, waaronder Samsung of Google. Je kan dit gemakkelijk op je toestel zelf veranderen.

Zodra je het wachtwoord van het account wijzigt, worden geregistreerde accounts op andere apparaten geforceerd afgemeld, behalve het huidige apparaat dat u gebruikt.

Dit voorkomt dat andere personen gebruik kunnen maken van de eigenschappen of functies op basis van je account op het verloren apparaat, zodat je je privégegevens met betrekking tot je accounts kunt beschermen.

Google's Find My Device(https://www.google.com/android/find) is ingebouwd in Android-toestellen via Google Play Services. Dit betekent dat je een Google-account nodig heeft om deze dienst te gebruiken. Je kan een nieuw wachtwoord instellen, je toestel laten overgaan, een bericht weergeven, je toestel vergrendelen en wissen, en nog veel meer. Om te controleren of deze functie is ingeschakeld, tik je in Instellingenop Google, tik je op Beveiligingen vervolgens op Find My Device. Als het uitstaat, tik je op de schakelaar om aan te zetten. Als je een Google-account aan je telefoon hebt toegevoegd, is deze functie automatisch ingeschakeld.

Opmerking: Google's Zoek mijn apparaat werkt alleen op telefoons en tablets.

Als je je Galaxy-toestel niet kan vinden, moet je wellicht een nieuw toestel kopen. Je kan dit doen op www.samsung.com.

Opmerking: De beschikbare Instellingen en instellingen kunnen per mobiele provider, softwareversie en apparaat verschillen.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.

Bedankt voor je feedback!