Hoe kan ik het Freestyle-scherm helderder maken

De draagbare projector van Samsung, de Freestyle, is een 'Allround Player'-projector met een compact ontwerp die altijd en overal kan worden gebruikt. Of het nu je muur, plafond, vloer of een ander oppervlak is, je kunt een scherm maken waar je maar wilt. Klein en aantrekkelijk, je kunt de Freestyle overal mee naartoe nemen. Leer hoe je de beeldmodus kunt aanpassen aan jouw omgeving, of dat nu een woonkamer of een camping is, en geniet van heldere media, waar je ook bent.

Wanneer je de projector in een lichte ruimte gebruikt, kan het geprojecteerde beeld er relatief donker uitzien. Als dit het geval is, kan het beeld helderder worden gemaakt door de lichten uit te doen of de omgeving te verduisteren met gordijnen. Beelden kunnen ook helderder en duidelijker worden weergegeven door de projector dichter bij het oppervlak te plaatsen waarop je media bekijkt.

Beeld van freestyle projector

Controleer de beeldinstellingen.

In lichte omgevingen kun je de Beeldmodus aanpassen om een helderder en duidelijker beeld te krijgen. De helderheid van de Freestyle is 550 led-lumen (van 30 inch tot 100 inch), wat een uniform cijfer oplevert ongeacht de schermgrootte of kijkafstand.

Een led-Lumen is een eenheid die de helderheid uitdrukt die door het menselijk oog wordt waargenomen en verwijst naar de totale hoeveelheid licht die door een lichtbron wordt uitgestraald. Net als een led of laser als lichtbron, kun je met The Freestyle een helderder beeld krijgen door de verzadiging te verhogen. (Een andere notatie, ANSI Lumen, is een maatstaf voor de helderheid van het scherm volgens het American National Standards Institute)

De lens van de led-lichtbron die in The Freestyle wordt gebruikt, heeft een garantie van ongeveer 20.000 uur op basis van de optische levensduur. Na de garantieperiode gaat de led niet uit, maar de helderheidsprestaties gaan iets achteruit.

Opmerking:

  • De led-lens kan worden vervangen. Bezoek een klantencentrum om hulp te krijgen van een professionele technicus indien nodig.
  • Klik op de link om te leren hoe je problemen kunt oplossen tijdens het gebruik van The Freestyle.

Als je je een heldere omgeving bevindt, kan het helpen om de Beeldmodus op Dynamisch te zetten om een helderder en duidelijker beeld te krijgen.

Stap 1. Zet de Freestyle aan en druk op de Start toets van de afstandsbediening.

Start-knop geselecteerd op afstandsbediening

Stap 2. Selecteer Menu en navigeer naar Instellingen.

Instellingenmenu geselecteerd

Stap 3. Selecteer Alle instellingen > Beeld > Beeldmodus.

Alle instellingen geselecteerd

Stap 4. Kies Dynamisch.

Dynamisch geselecteerd

Opmerking: De Freestyle-afstandsbediening moet binnen 6m van de projector worden gebruikt.

Stap 1. Zet de Freestyle aan en druk gedurende meer dan 2 seconde op de Start toets van de afstandsbediening.

Start-knop geselecteerd op afstandsbediening

Stap 2. Wanneer het virtuele numerieke toetsenbordvenster verschijnt, druk je op de omhoogwijzende richtingstoets om naar Instellingen te navigeren.

Pijl omhoog geselecteerd in schermmenu

Stap 3. Selecteer alle Instellingen op het scherm.

Alle instellingen geselecteerd

Opmerking: De Freestyle-afstandsbediening moet binnen 6m van de projector worden gebruikt.

De Auto Keystone-functie verandert het beeld snel en nauwkeurig in een 16:9 vlak rechthoekig scherm, vanuit welke hoek het ook wordt geprojecteerd. Als de Keystone-kalibratie niet goed werkt, controleer dan het volgende:

Voorbeeld 1. Als de lensbescherming niet is verwijderd, werkt de Keystone-kalibratie mogelijk niet of niet goed. Gebruik de functie na het verwijderen van de film. Veeg de lens zo nodig voorzichtig af met een zachte doek, want hij is erg gevoelig voor stof.

Afbeelding van lensbeschermfolie

Voorbeeld 2. Wanneer Auto Keystone is ingesteld, kan het zijn dat een nauwkeurige kalibratie niet mogelijk is, afhankelijk van de installatiehoek of de projectiehoek van het product. Zorg ervoor dat het Samsung-logo naar beneden is gericht. Wanneer je vanaf het plafond projecteert, moet je ervoor zorgen dat het in een hoek van 45° of hoger uit de richting van het plafond wordt geïnstalleerd. Als Auto Keystone niet werkt, kan een handmatige aanpassing nodig zijn. Stel de installatiehoek en de projectiehoek van het product in aan de hand van de onderstaande afbeelding.

Beeld van freestyle installatie en projectiehoeken

Opmerking: De projectie kan worden beïnvloed door de externe verlichtingssterkte, de omgeving, de afstand, of het projectieoppervlak.

Opmerking: 

  • Als je problemen hebt met je Samsung projector, Controleer dan om te zien of er software updates beschikbaar zijn die het probleem kunnen oplossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.
Samsung Community Samsung Community

Samsung Community

Stel je vraag aan onze Samsung community
of deel je ervaringen met andere gebruikers.

Remote Service Remote Service

Hulp op Afstand

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.

Bedankt voor je feedback!