Hoe SmartThings te gebruiken op je tv

SmartThings werkt met elk merk mobiel apparaat en is compatibel met duizenden slimme apparaten. Dit omvat Samsung, maar ook producten van merken als Amazon, Google, Philips Hue, Ring en meer.

Verbind, automatiseer en beheer alles in één gebruiksvriendelijke SmartThings app op je telefoon.

Hoe apparaten aansluiten en gebruiken op tv SmartThings

Hier zijn vijf soorten apparaten die via tv SmartThings kunnen worden gebruikt. Raadpleeg de onderstaande gids en sluit je toestellen aan en gebruik ze.

Smartthings apparaten weergegeven.

Je kunt SmartThings met je Samsung-tv verbinden via je SmartThings-apparaat. Volg de onderstaande instructies om SmartThings aan te sluiten.

Voordat je SmartThings op je tv aansluit, moet je eerst je tv aanzetten en de SmartThings-app op je mobiel downloaden. Je kunt SmartThings(cloud)-apparaten gebruiken die vooraf zijn geregistreerd via de mobiele app op tv SmartThings app. De apparaatregistratiemethode is als volgt.

Stap 1. Tik op de SmartThings -app op je telefoon.

Stap 2. Tik op Toevoegen ('+' icoon) en tik op Apparaat.

Stap 3. Tik op merk en apparaat.

Stap 4. Selecteer locatie en kamer, en tik dan op Volgende.

Stap 5. Log eerst in op dezelfde Samsung-account als de telefoon op tv, je kunt de apparaten zien die zijn geregistreerd in de tv SmartThings. Je kunt het gebruiken door er meteen op te klikken.

Bronapparaten geselecteerd in smartthings app.

Bronapparaat is een apparaat dat moet worden aangesloten op een externe poort zoals HDMI- of USB-poort. Tot de bronapparaten behoren de volgende apparaten.

- DVD-spelers en Blu-ray-spelers
- Home Cinema-systemen
- Gameconsoles
- OTT-boxen en Set-Top boxes
- USB-geheugenapparaten

Om SmartThings te verbinden met apparaten die zijn aangesloten via Source Devices,

Stap 1. Om bronapparaten te gebruiken, zoals gameconsoles die zijn aangesloten op externe poorten, selecteer je SmartThings in het tv-menu.

Stap 2. Je kunt het gewenste apparaat selecteren en gebruiken in de SmartThings-app.

Verouderde apparaten geselecteerd in smartthings menu.

Een verouderd apparaat is een huishoudelijk apparaat dat met een afstandsbediening werkt.

Om SmartThings te verbinden met een verouderde apparaat,

Stap 1. Met de afstandsbediening van het verouderde apparaat in de buurt van de tv kunt je de meldingspop-ups op de tv controleren.

Stap 2. Klik op Registratie, controle pop-up wordt weergegeven om het verouderde apparaat controle te testen.

Stap 3. Klik vervolgens op Ja, de meldingspop-ups worden opnieuw weergegeven.

Stap 4. Klik op Ga naar SmartThings, en je ziet het volledige SmartThings-scherm.

De compatibele apparaten en functies voor verouderde apparaten zijn als volgt.

Table 1
Compatibel apparaat
Functies
 Airconditioner Aan/uit, temperatuur omhoog/omlaag, luchtstroom omhoog/omlaag
 Luchtzuiveraar Stroomschakelaar, luchtstroom omhoog/omlaag
 Elektrische ventilator Stroomschakelaar, luchtstroom omhoog/omlaag
 Robotstofzuiger Stroomschakelaar,start/stop
 Luchtbevochtiger Stroomschakelaar, luchtstroom omhoog/omlaag

Ondersteunde merken voor compatibele toestellen zijn de volgende.

• Airconditioners: Carrier, Century, Chigo, Conia, Coolfree, Daewoo, Daikin, Derby, Frigidaire, Goodman, Gree, Haier, Hauzen, Himade, Hitachi, Homsys, Hyundai, Lennox, LG, Mitsubishi, Panasonic, Rheem, Samsung, Sharp, Toshiba, Trane, Whirlpool, Whisen, Winia, Yonan, York
  • Luchtzuiveraars: Amway, BLUEAIR, Cairs, Carrier, COWAY, Daikin, Dyson, Electrolux, GE, Gree, Hitachi, Idylis, IQAir, Kenmore, LG, Panasonic, Rabbit Air, Sharp, Shinil, Toshiba, Winix
  • Robotstofzuigers: Ariete, Auto Stofzuiger, Bobsweep, Ecovacs, Hoover, iRobot, LG, Lifero, MIDEA, Monoprice, Philips, Samsung, Sharp, Vileda, Wap, Yujin Robot
  • Luchtbevochtigers: Bionaire, Crane, Daewoo, Dyson, Electrolux, Haan, Lasko, Levoit, OA. RedCore, Winia
  • Elektrische ventilatoren: Airmate, Around, Asahi, Aucma, Balmuda, Bionaire, Black & Decker, Bokuk, Borg, Cecotec, Cuchen, Daewoo, Diamond, Dimplex, Dyson, Ecolighters, Electroman, EMK, Europace, Fusibo, Goldstar, Haan, Haier, Hanabishi, Hanil, Hitachi, HJ, Holmes, Honeywell, Inoq, KDK, KUL, Kuyal, Lasko, LG, Lian, Magic Chef, Midea, Mitsubishi Electric, Moretti, Mylek, Optimus, Panasonic, Rowenta, Samsung, Sharp, Shinil, Smartech, Taurus, Toshiba, Vornado, WindMere

Opmerking: Het kan zijn dat sommige functies niet werken.

Apparaat toevoegen geselecteerd in smartthings menu.

Bluetooth-apparaten kunnen in SmartThings worden gebruikt alsof je Bluetooth op een mobiel gebruikt. Bluetooth-apparaten geven geen alarm op de tv.

Om SmartThings te verbinden via Bluetooth Apparaat,

Stap 1. Klik op de optie Apparaat toevoegen in de tv SmartThings app. Bluetooth-apparaten in de buurt van de tv worden gezocht en weergegeven in de lijst Apparaat toevoegen.

Stap 2. Selecteer en registreer het Bluetooth-apparaat met de afstandsbediening van de tv.

Stap 3. In de tv SmartThings app kunt je op het apparaat klikken om het eenvoudig aan te sluiten/af te sluiten.

Ondersteunde apparatuur voor het aansluiten van SmartThings is als volgt.

• Bluetooth-luidsprekers, Bluetooth-hoofdtelefoons, Bluetooth-soundbars (Bluetooth-standaardprotocol ondersteunde apparaten: Bluetooth A2DP-profiel)
  • Bluetooth toetsenborden, Bluetooth muizen, Bluetooth gamepads
Music wall.

De methode om SmartThings te verbinden met telefoon is gerelateerd aan het SmartThings registratieproces.

Stap 1. Klik op Apparaat toevoegen in de tv SmartThings app. Mobiele apparaten in de buurt van de tv worden gezocht en getoond in de Apparaat toevoegen-lijst.

Stap 2. Selecteer het mobiele apparaat en volg de registratiestap. (Maak verbinding via Bluetooth).

Stap 3. Nadat je verbinding heeft gemaakt, kunt je muziek afspelen op je mobiele telefoon en genieten van de "Music Wall" op je tv.

Stap 4. In de tv SmartThings app kunt je kiezen voor telefoon en klik op het Sound mirroring menu. En dan, begint de Music Wall.

Opmerking:

• Bluetooth standaard protocol ondersteunde apparaten: Bluetooth A2DP profiel.
  • Music Wall toont een gevisualiseerd patroon en deeltjesbeweging geoptimaliseerd voor muziek.

Hoe SmartThings te bedienen met stemassistent (Bixby)

Laat je tv je favoriete inhoud afspelen in plaats van naar de afstandsbediening te grijpen. Nog beter, je kunt je tv en andere aangesloten apparaten in je huis bedienen.

Als je Bixby instelt met je Samsung-account, wordt het automatisch verbonden met je SmartThings-apparaten. Zeg gewoon "Hoi, Bixby" om je slimme huis te bedienen.

Spraakassistent.

Stap 1. Ga naar het spraakmenu en stel Bixby in.

Stap 2. Je kunt SmartThings apparaten bedienen met je Bixby stem. Zeg "Hoi, Bixby. Zet luchtzuiveraar/licht aan".

Stap 3. Wanneer de tv aan of uit staat, kunt je je huishoudelijke apparaten bedienen met TV Bixby.

Opmerking: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.