Zo registreer je je Samsung TV

Heb je een nieuwe Samsung Smart TV? Zorg ervoor dat je je tv registreert en geniet van meer services. Dit zijn de voordelen zijn van het registreren van je product en natuurlijk hoe je het kunt registreren. Er zijn twee manieren om je tv te registreren: Rechtstreeks op de tv of de Samsung Members-app.

Voordelen van het registreren van je tv

Door producten te registreren krijg je sneller ondersteuning en toegang tot alle diensten voor je geregistreerde producten in één account. Je account biedt de volgende extra voordelen:

• De productgegevens zijn direct beschikbaar voor Samsung Service, zodat documenten gemakkelijk gevonden kunnen worden en vragen sneller verwerkt kunnen worden.
  • Download de nieuwste handleidingen, FAQ's en instructies.
  • Vind online oplossingen voor je product.
  • Vraag makkelijk ondersteuning aan en vind je servicestatus online.

2020 Productregistratie op je tv

Zodra je je tv registreert, hoef je niet meer elke keer het serienummer te controleren en door te geven aan de klantenservice. De tv-modellen van 2020 bieden een nieuwe handige registratiefunctie waarmee je je direct op de tv kunt registreren. Het kan zijn dat je het serienummer van je tv nodig hebt om vragen te stellen over de tv bij de klantenservice. Volg de onderstaande stappen om je te registreren op je tv.

Stap 1. Druk op het Home-menu op de afstandsbediening en selecteer vervolgens Samsung Account.

Samsung Account-menu

Stap 2. Log in op je Samsung-account. Je kunt hetzelfde Samsung-account gebruiken als op je mobiele apparaat.

Samsung-account aanmelden

Let op: Als je geen Samsung-account hebt, moet je een account aanmaken om verder te gaan met de productregistratie.

Stap 3. Selecteer TV Registratie in Mijn Account.

Tv-registratie

Stap 4. Selecteer de knop Akkoord en Registreer na het lezen op je tv-scherm.

Tv-registratie

Stap 5. Als de registratie klaar is, druk je op enter om te sluiten.

Tv-registratie

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.

Registreer je product via Samsung Members

Installeer de Samsung Members-app en meld je aan op je Samsung-account om producten te registreren. Volg de onderstaande stappen om je product te registreren.

Stap 1. Start de Samsung Members-app en tik op Ondersteuning onderaan het scherm.
Stap 2. Tik op Registreren.

Registratie met behulp van Samsung Members

Stap 3. Selecteer de registratiemethode: QR-code scannen, Wi-Fi scannen of Barcode gebruiken.

Registreer product met behulp van scan
  • QR-code scannen: Scan de QR-code op je product, selecteer het producttype en voer het modelnummer in of scan het.
  • Wi-Fi scannen: Scan Wi-Fi, tik op het product dat je wilt registreren en selecteer vervolgens het producttype.
  • Barcode gebruiken: Selecteer het producttype, scan de barcode of voer het model/serienummer op je product handmatig in.

Opmerking: De sticker met de QR-code, barcode, modelnummer en serienummer bevindt zich meestal op de zijkant of achterkant van het product of de verpakking. Ook kun je de QR-code, het modelnummer en het serienummer controleren met behulp van de afstandsbediening: Home > Instellingen > Ondersteuning > Over deze tv.

Probleemoplossing Registratiefout

• Het gebruik van een VPN kan een verbindingsprobleem veroorzaken. Wij raden je aan geen VPN te gebruiken tijdens de registratie.
  • Als je je product niet kunt registreren met behulp van de Samsung Members-app, verwijder dan de app en installeer deze opnieuw.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model van het apparaat en de softwareversie.