Hoe gebruik je de Intelligente modus voor een Samsung QLED TV

Smart TV 's worden steeds slimmer. Intelligente modus zorgt ervoor dat je tv zijn positie in de kamer en de gebruikspatronen herkent om de perfecte kijkervaring te bieden.

De functies van de Intelligente modus

De Intelligente modus verbetert de kijkervaring door de inhoud, gebruikspatronen en de omgeving rond de tv te herkennen. Dankzij de AI-technologie past Intelligent mode automatisch de instellingen aan, of je nu geniet van een actiefilm op een zonnige ochtend of horrorfilms in het donker. Er zijn vier opties van Intelligente modus.

Intelligente modus decor
  • Adaptieve weergave: Optimaliseert de helderheid en biedt de beste beeldkwaliteit in realtime op basis van het lichtniveau in de kamer en de inhoud.
  • Adaptieve stemversterker: Analyseert het omgevingsgeluid en zorgt voor optimaal geluid, afhankelijk van de omgeving.
  • Adaptive Sound+: Biedt geoptimaliseerde geluidskwaliteit door de kijkruimte en de akoestische componenten van de inhoud te analyseren.
  • Adaptief volume: Analyseert de volumegeschiedenis per tijd om het volume automatisch aan te passen wanneer je een app gebruikt of overschakelt naar een externe invoerbron.

Let op:

• De opties zijn alleen beschikbaar wanneer de geluidsuitvoer van de tv is ingesteld op tv-luidspreker, behalve Adaptief weergave.
  • De helderheid van het volume of scherm kan worden aangepast aan het omgevingsgeluid en de helderheid van de omgeving. Als je dit niet wilt, kun je het gewoon uitschakelen.

Intelligente modus instellen

Je kunt elke functie van de intelligente modus in- en uitschakelen. Volg de onderstaande stappen om de intelligente modus op je tv in te stellen.

Stap 1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening en selecteer vervolgens Instellingen.

Instelling intelligente modus 01

Stap 2. Ga naar Algemeen en selecteer Instellingen intelligente modus.

Instelling intelligente modus 02

Stap 3. Selecteer de opties die je wilt activeren.

Instelling intelligente modus 03

Let op:

• Intelligente modus wordt alleen ondersteund in QLED TV (met uitzondering van de Q6-serie), The Frame, The Serif en The Sero.
  • Zorg ervoor dat er geen obstakels bij de sensor zijn. De sensor bevindt zich meestal onderaan aan aan de voorkant van de tv.
  • De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.