Welke beeldinstellingen heeft mijn TV?

Naast de voorgeprogrammeerde beeldinstellingen kun je zelf ook de beeldinstellingen optimaliseren op basis van jouw wensen. Onderstaande opties kun je aanpassen. Of je televisie ook deze functies heeft, is afhankelijk van het model.

Achtergrondverlichting

Met de achtergrondverlichting stel je het beeld feller in. In een ruimte met veel licht is het aan te raden de achtergrondverlichting hoger te zetten. Staat jouw tv in een donkere omgeving, zet dan de achtergrondverlichting lager. 

Contrast

Het contrast hoger zetten resulteert in fellere kleuren. Zet je het contrast vrij laag, resulteert dit in een zeer donker beeld waar het verschil tussen de verschillende kleuren onduidelijk is. 

Helderheid

Door het veranderen van de helderheid van jouw tv stel je in hoe helder bepaalde kleuren zijn. Zet je deze heel hoog, dan zullen zwarte vlakken grijzer worden. 

Tint

Hier gaat het om de zichtbaarheid van rood en groen. Deze instelling te veel verschuiven naar één zijde, resulteert in een heel groen of rood beeldscherm. 

Beeldverhouding

De ideale beeldverhouding is afhankelijk van het video materiaal van jouw tv. Standaard stel je de tv in op de verhouding 16:9. 

HDMI zwart level

Gebruik je een extern apparaat via HDMI? Je kunt de donkerheid van dit beeld aanpassen. Een laag HDMI Black level zorgt voor diepere zwarte kleuren. De normale instellingen passen het binnenkomende signaal niet aan. 

Auto Motion Plus

Deze functie zorgt ervoor dat bij snelle beelden (zoals actiefilms) het beeld optimaal is. Het corrigeert namelijk het beeld indien dit nodig is en voorkomt trillingen of vervagingen in het beeld. 

Motion Light en Eco Sensor

De Eco Sensor functie verandert de helderheid om stroom te besparen aan de hand van de omgeving. De Motion Light functie verandert de helderheid om stroom te besparen aan de hand van de het TV programma. 

Witbalans

Met de witbalans optie stel je de felheid van het wit in. Je zorgt ervoor dat de witte kleuren niet te blauw, rood of groen zijn.  
 

Kijk voor meer informatie over de beeldinstellingen van de UHD HU8500 Series Smart TV naar onze Smart Simulator. 

Klik op de verzendknop hieronder om feedback met ons te delen. Bedankt voor je deelname.

Bedankt voor je feedback!