Постигни повеќе со Bixby.

Bixby ти дава слобода да се фокусираш на тоа што најважно. Тој те учи
што сакаш да работиш и заедно со твоите омилени апликации и услуги ти помага да постигнеш повеќе.

Превод на ценовникот на мандарини од шпански на англиски со Bixby Vid.

*Кликни„Тука“ да ја видиш листата на поддржани јазици.
* Сликите на уредот и екранот се симулирани заради приказ.
* GPS мора е вклучен за апликациите кои бараат информации за локацијата.

Bixby ти овозможува да го гледаш својот свет од нов агол.

Bixby Vision е вграден во камерата за да можеш да видиш повеќе. Само допри ја иконата на услугата Визија за да преведеш некој знак, да дознаеш број на калории во ручекот или да ја пробаш шминката со АR.

Снимка од екран Скенирање на црвен цвет со функцијата за леќа на Bixby Vision.

Пребарувај попаметно

Скенирај и се друго остави на Bixby Vision. Лесно скенирај слики, храна, вино и QR кодови за да ги добиеш потребните информации. Купи го она што го гледаш во живо онлајн.

* Функцијата за пребарување на вино е дадена на англиски (САД) и мандарински кинески. Други јазици исто така ќе бидат поддржани.
* Функцијата за препознавање на храна само прикажува проценка што не мора да биде точна. Вистинската количина на внес на калории може да варира во зависност од храната и здравјето на корисникот.

Bixby Vid го препознава автомобилот на улица, а на паметен телефон се прикажува листа на откриени слики.
Препознава велосипеди на улица со „Bixby Vision“ и во паметниот телефон се прикажува список на откриени шопинг.
Bixby Vid препознава макарон, а информацијата за откриеното колаче за макарон се прикажува на паметниот телефон.
Bixby Vid препознава вино, а информациите за откриеното вино се прикажуваат на паметниот телефон.

Преведувајте попрецизно.

Од кратки изрази до долги реченици, од мали етикети до големи знаци, преведувајте лесно текст со различна должина и големина.

Лева рака што држи Брошура за јавни односи на Венеција, напишана на италијански. Оваа слика е преклопена со Bixby Vision што го покажува англискиот превод на брошурата.

Телефонот нека ти служи како водич.

Идентификувај места или бизниси за да дознаеш повеќе за нив.

Bixby View прикажува информации за кафулиња и ресторани во мојата близина и повеќе информации (името на ресторанот, просечниот рејтинг, фотографија и сл.) Се достапни преку индексната слика.

Позабавен и попрактичен живот со АR искуство.

Истражи ги новите функции со AR искуства кои комбинираат забава и погодност. Најди нов стил за себе и за внатрешноста на твојот дом - сите на екранот на телефонот


* Вистинската големина на производи, слики и бои може да биде различна од резултатите од виртуелните тестови.
* Во моментов достапен на Galaxy Note10 / Note10+/ S10 / S10 + / S10e / A80 / A70 / A60 / A50 / Tab S5e.

Пробај пред купување.

Да ли те интересира како би ти стоеле наочари за сонце?
Пронајди наочарите за сонце за разни пригоди со помош на Bixby визија. Купи ја совршената рамка за своето лице.

Еден човек е прикажан пред ставање на очила за сонце и индексната слика на различни очила за сонце на сликата со користење на функцијата AR на апликацијата Bixby Визија
Човек кој ги користи ефектите на очила за сонце и индексната слика на различни очила за сонце на сликата се прикажува со користење на функцијата AR на апликацијата Bixby Визија.
Екран од маж кој го користи ефектот за очила за сонце и прикажува информации (име на очилата за сонце, цената, бојата, големината итн.) со Bixby Vision.

Гледај трејлери на филмови на лице место.

Со Bixby Vision дознај што се работи во филмот пред другите. Скенирај филмски постери и оживеј ги. Повеќе информации за филмовите се на дофат до твоите прсти.

* * * * Користењето на мобилни податоци за оваа услуга може да доведе до дополнителни трошоци. Точноста и нивото на препознавање на оваа функција може да бидат засегнати од околината и нагодувањата.

Екран од пред да скенирате филмски постер на улица со функцијата Bixby Vision AR.
Препознат филмски постер на улица и приказот на копчето за репродукција на оригиналниот трејлер, индексната слика на официјалниот постер и повеќе информации за филмот со користење на функцијата AR на апликацијата Bixby Vid.
Филмскиот постер на улица и повеќе информации (резиме, улоги, итн.) Се прикажани на сликата со користење на функцијата AR на апликацијата Bixby Vid.

Уживај во уште повеќе можности кои ти ги овозможува Bixby Визија со дополнителни апликации

Прошири го искуството на користење на Bixby Визија со помош на мноштво корисни алатки и забавни функции. Инсталирај дополнителни услуги од нашите партнерски апликации за да можеш да ги искористиш сите можности кои ти ги нуди Bixby Визија.

Контактирај Samsung помош

Имаш ли дополнителни прашања?

* Моментално достапно со моделите Galaxy Note10/Note10+/S10/S10+/S10e/Note9/S9/S9+/Note8/S8/S8+/A80/A70/A60/A50/A9 Star/A8 2018/A8+ 2018/A7 2018/A5 2018/J7+/A6/A6+/C8/J7 Top/Tab S5e/Tab S4/Tab A2 и W2018 (Кина).
* Пријавувањето на Samsung Account налог и мрежната врска за пренос на податоци (Wi-FI или мрежа за пренос на податоци) се задолжителни.
*Достапните услуги можат да се разликуваат во зависност од земјата / операторот/јазикот/моделот на уредот/ верзијата на оперативниот систем
* Корисничкиот интерфејс може да се промени и да се разликува од уред до уред.
* Сите информации и содржини кои се наведени тука се обезбедени од трети страни под нивна сопствена одговорност и не ги одразуваат најновите информации.