Постигни повеќе со Bixby.

Bixby ти дава слобода да се фокусираш на тоа што најважно. Тој те учи
што сакаш да работиш и заедно со твоите омилени апликации и
услуги ти помага да постигнеш повеќе.

Додека четири лица излегуваат од лифт, на екранот се прикажува "Say Hi to the new Bixby, Samsung's intelligent assistant.", а потоа "Bixby understands natural language. Just talk like you would to a friend.“. Во првата сцена жена менува деловен распоред со помош на Bixby, додека на екранот се прикажува „Bixby understands context too, so it can follow a conversation.“. На другата сцена маж резервира маса во италијански ресторан со користење на Bixby, а потоа се среќава со пријателите, додека на екранот се прикажува „Bixby works with apps you love, so you can do more, smarter.“, а потоа „It can find you a table, and book it too.“. На третата сцена, друг маж резервира возење со Ubеr такси со помош на Bixby, а потоа пристигнува на својата цел, додека на екранот се прикажува „Bixby learns what you like to be more helpful over time", а потоа „Tell Bixby the kind of ride you prefer once, and it remembers next time." На четвртата сцена друга жена ѝ дава на апликацијата Bixby говорна наредба во врска со нејзината секојдневна рутина, а потоа вежба во согласност со поставената рутина, додека на екранот се прикажува „It can simplify your daily routins too. Just give the command.", а потоа „And let Bixby do the rest.“

Откриј го новиот Bixby.

Уживај во денот со Bixby.

Bixby ти овозможува да ги поедноставиш секојдневните задачи и рутини. Постави аларм, управувај со распоредот или дури прашај за препораки за вечера.

Слика од жена што лежи в кревет и го исклучува будилникот.

6 : 30 AM

“Wake me up in 10 minutes.”

Слика од маж кој гледа на часовник.

7 : 00 AM

“Track my jog for 5 kilometers.”

Слика од маж кој гледа на часовник.

9 : 30 AM

“What’s next on my schedule?”

Слика на која има два сендвича.

1 : 00 PM

“Log sandwich for lunch.”

Слика од маж кој пишува некој документ на маса.

4 : 00 PM

“Show me all unread emails.”

Слика од маж кој вози велосипед на улица.

5 : 30 PM

“Turn on the A/C when I come home.”

Слика на жена која паркира автомобил на паркинг.

7 : 00 PM

“Save my parking location.”

Слика од жена што спие во кревет со вклучено светло.

11 : 30 PM

“Switch off all the lights in the bed room.”

Забавувај се повеќе со Bixby.

Уживај во омилените активности на потполно ново ниво. Побарај од Bixby да пушти музика со помош на звучникот, поврзи го телефонот со телевизорот, прикажи популарни игри и уште многу повеќе!

Слика од маж и жена кои седат на креветот и слушаат музика

“Play the music from the living room's speaker.”

Жена гледа слика на ТВ поврзана со паметен телефон.

“Pair my phone with the TV.”

Слика на жена во канцеларија која држи Galaxy S10 во левата рака и ја организира меморијата на телефонот.

“Start RAM cleanup.”

Приказ однапред на уредот Galaxy S10 со апликации од игри на екранот.

“Show me popular game apps.”

Слика од маж и жена што гледаат филм во кино.

“Set sound mode to silent.”

Патувај полесно.

Bixby може да ти преведува странски јазици и да ти дава ажурирани статуси од летови. Повеќе патувања, помалку грижи.

Слика од жена што купува во бесцаринска продавница.

“Remind me to get a tax refund at 8pm today.”

Слика од жена што држи фотоапарат и оди по пат.

“How many steps have I taken in the last 3 days?”

Разновидни житарки се продаваат на традиционалните пазари во Кина. Тука се и знаците со информации за секоја житарка на кинески.

“Translate this in English in Bixby Vision.”

Слика од жена што го фотографира Кинескиот ѕид со помош на телефонот.

“Take a panoramic photo.”

Слика од жена што го проверува статусот на летот додека седи на столче на аеродром.

“What’s the status of flights from SFO to LAX?”

Поефикасно заврши ги задачите.

Од деловни состаноци до дневни задачи на работното место, подобри
ја продуктивноста и поедностави го текот на работењето уште поефикасно со помош на Bixby.

Слика од жена што се смее додека гледа во екран од лаптоп- компјутер.

“Remind me that I have a meeting 1 pm every Monday.”

Слика од маж што гледа на часовник додека оди пред зграда.

“What's the time difference between Paris and Seoul?”

Слика од маж што држи паметен телефон додека стои на улица.

“Find Jane's phone number.”

Слика од жена и двајца мажи што ја интервјуираат.

“Start recording in interview mode.”

Слика од жена што носи кафе додека оди низ градот.

“What's my schedule this afternoon?”

Биди опуштен дома.

Користи Bixby за да ги поставиш тајмерите, да ги менуваш ТВ-каналите и да управуваш со паметните апарати за домаќинство. Само опушти се и дозволи му на Bixby да ја заврши работата наместо тебе.

Слика од жена што седи на двосед во дневна соба.

“Text Jenny and say what time will you be home?”

Слика од жена што готви во кујна.

“Set a timer for 5 minutes.”

Слика од семејство што седи на двосед и гледа ТВ.

“Change the TV channel to 7.”

Слика од жена што се потпира на кревет, насмевнувајќи се и гледајќи во паметниот телефон.

“Show me the pictures taken in Rome last year.”

Сo Bixby возењето може да ти биде уште попријатно.

Bixby може да се јавува на повици, да испраќа пораки или да се поврзува на Bluetooth во текот на возењето.

* Користи го Bixby во согласност со локалните закони и регулативи.

Слика од жена што го лоцира својот автомобил на паркинг.

“Where did I park?”

Слика од маж што користи GPS додека вози автомобил.

“Give me the directions to 645 Clyde Ave.”

Слика од жена што чита на глас примена порака додека вози автомобил.

“Play the next song.”

Слика од маж и жена што прифаќаат повик додека возат автомобил.

“Accept the call and put it on speaker.”

Слика од жена што чита на глас примена порака додека вози.

“Read me the most recent text.”

Слика од жена што праќа текстуална порака додека е врзана со појас во автомобил.

“Text John that I'll be there in 10 minutes.”

Bixby е со тебе додека си во движење.

Заврши ги задачите со Bixby додека си во движење.
Побарај Bixby да го вклучи режимот за заштеда на енергија, провери го времето или постави потсетник.

Што е ново во Bixby апликацијата?

Истражи ги најновите функции на апликацијата Bixby. Ажурирање на апликацијата Bixby продолжува за да обезбеди супериорно корисничко искуство.

Креирај сопствени брзи наредби.

Bixby Брзи наредби ќе ја поедностават твојата задача. Додели клучен збор или фраза во групата за работа за да креираш своја брза наредба. Само изговори фраза и Bixby ќе ја активира низата што си ја направил.

* Прилагодените брзи наредби мора прво да се креираат за да се користат.

“Movie time”

Set sound to mute.
Turn on Do not disturb.
Dim screen to 0 brightness.
Turn off the screen.

Слика од маж и жена што гледаат филм во кино.

“Today’s briefing”

What day is it today?
Read today's schedule.
How's the weather today?

Слика од жена што става кармин пред огледало.

“Go running”

Start the running tracker.
Set media volume to 6.
Play “Running” playlist.

Слика од жена што репродуцира плеј-листа „Трчање“ пред трчање во парк.

“Driving”

Turn on Bluetooth.
Turn off Wi-Fi in Settings.
Play “Commute” playlist.

Слика од жена во автомобил што вклучува Bluetooth.

Дознај како можеш да го користиш Bixby.

Откриј како можеш да разговараш со апликацијата Bixby и уште многу повеќе од тоа. Овде има водичи што ти се потребни за да го запознаеш Bixby.

Достапност на јазици во апликацијата Bixby.

* Bixby препознава само одредени акценти и дијалекти на англискиот (Обединетото Кралство), англиски (САД), француски (Франција), германски (Германија), италијански (Италија), корејски (Јужна Кореја), мандарински кинески (Кина) и шпански (Шпанија). Ќе бидат поддржани и други јазици.
* Користењето на апликацијата Bixby може да биде ограничено во одредени
ситуации, вклучително без ограничување во текот на снимање медија (видео/игра/говор), за време на повик (вклучително појдовни повици), при приклучување на уредот на Dex Station, додека е активен режимот Dex, режимот Максимална заштеда на енергија, режимот на Опасност, режим за деца Детски почетен екран на Samsung и MirrorLink™.
* Сликите на уредот и екранот се симулирани заради приказ.
* Моментално е достапно на моделите Galaxy S10/S10+/S10e/Note10/Note10+/Note9/S9/S9+/Note8/S8/S8+/A80/A70/A60/A50.
* Достапните услуги можат да се разликуваат во зависност од земјата / операторот/јазикот/моделот на уредот/ верзијата на оперативниот систем.
* Bixby ги контролира избраните апликации. Други апликации наскоро ќе бидат поддржани.
*Пријавувањето на Samsung Account налог и мрежната врска за пренос на податоци (Wi-FI или мрежа за пренос на податоци) се задолжителни.
* Корисничкиот интерфејс може да се промени и разликува од уред до уред.
* За да се управува со други уреди со помош на апликацијата Bixby, сите уреди мора да бидат регистрирани во апликацијата SmartThings. Повеќе информации побарај на сајтот на апликацијата SmartThings.
(www.samsung.com/smartthings) .

Контактирај Samsung помош

Имаш ли дополнителни прашања?