Welcome to the
!
Please enjoy our special offers for you

S Pen

Крупен кадар на врвот на S Pen, прикажувајќи го сребреното копче

Неспоредливиот S Pen го дефинира искуството на Note

Редизајниран за да Ви даде поголема моќност на дофат на прстите

Нашиот најнапреден S Pen досега. Со елегантен и уникатен дизајн, ги следи Вашите движења и пишува, црта и контролира подолго.

 • ДО 10

  часови на батерија во време на подготвеност(standby time)1

Top part of blue S Pen and lower part of black S Pen. Each one moves towards the center to show more of the pen

Овозможен Bluetooth

S Pen е сега Ваш далечински управувач

Далечинскиот управувач ги претвора вашите кликови во дејства

Со еден клик, движете се низ презентација, репродуцирајте и паузирајте видеа или фотографирајте – сѐ со S Pen.2

Жена стои пред ѕид со илустрација на него и држи S Pen

Воздушните дејства Ви овозможуваат интуитивна контрола со мавтање на раката

Повторно го конструиравме S Pen за да се совпаѓа со Вашите движења, овозможувајќи ви да го контролирате телефонот преку едноставни гестови.3

предна камера

Поместете го S Pen во правец на стрелките на часовникот или спротивно од стрелките на часовникот за да го смените аголот на камерата и снимете групен кадар отсечен одблизу или целата сцена.

Рака држи син S Pen којшто се движи во насока на стрелките на часовникот. Селфито на тројца пријатели во паркот се менува од кадар отсечен одблизу до целосен приказ, симулирајќи како може да ги менувате режимите на предната камера
Јачина на звук

Зголемете го звукот со гест за нагоре. Намалете го звукот со гест за надолу – нема потреба да ги допирате копчињата за јачина на звук.

Рака држи син S Pen што се движи нагоре и надолу. Се појавува графичкиот кориснички интерфејс за јачината на звукот прикажан преклопен врз омот од албум, прикажувајќи зголемување на јачината на звукот со S Pen

Алатки на S Pen

Редизајнирани да ја ослободат Вашата креативност

Извозот на текст моментално го претвора Вашиот ракопис во текст

Начкртајте ги мислите, а потоа едноставно допрете за да ги претворите белешките од проектот во читлив текст што може да го копирате, лепите и споделувате.4

Крупен кадар на екранот на Galaxy Note10 и син S Pen што пишува „Престани да зборуваш, започни да правиш“. Сликата се оддалечува за да го открие целосниот телефон, а ракописот се претвора во текст, покажувајќи ја функцијата за извоз на текст

*Фактичката функција за извоз на текст можеби ќе бара одредена обработка за претворање на ракописот во текст.

Природно како пишувањето на хартија

Редизајнирани за да бидат приспособливи, „Белешки на Samsung“ Ви овозможуваат да ги прилагодите поставките на S Pen, како што се боја и дебелина на мастило и да ги зачувате Вашите омилени.

Илустрација со графички кориснички интерфејс за зумирање на „Белешки на Samsung‘ преклопен врз неа. Се зумира на слика додек процентот на зум се зголемува
Графичкиот кориснички интерфејс на „Белешки на Samsung“ го прикажува менито „Моето омилено пенкало“ со разновидни комбинации на пенкала и бои

Потсетникот за исклучен екран е спремен кога и да Ви треба

Извадете го S Pen за да го користите потсетникот за исклучен екран. Цртајте и пишувајте во разновидни бои. Потоа зачувајте го екранот во „Белешки на Samsung“ или прикачете го на Always On Display.

Galaxy Note10 плус се гледа во режимот на пејзаж со меморијата на екранот надвор од екранот и сино S Pen што пишува на екранот

AR Doodle ѝ дава нова димензија на Вашата уметничка визија

Цртајте во 3D со AR Doodle и S Pen. Вашите творби може да го следат Вашето лице и просторот околу Вас за привлечни видеа.

*Достапно само во матичната аплиакација „Камера“.

Видеоснимка со AR Doodle на Galaxy Note10 плус на жена во парк со анимирани музички ноти преклопени врз неа
Пуштете
Galaxy Note10
Galaxy Note10+

Бои

Galaxy Note10
 • Аура сјајна
 • Аура црна
 • Аура розова
Galaxy Note10+
 • Аура сјајна
 • Аура црна
 • Аура бела

Големина на екран

Galaxy Note10 6.3”
Galaxy Note10+ 6.8”

Предна камера

Galaxy Note10 „Селфи“ камера
Galaxy Note10+
 • „Селфи“ камера

Задна камера

Galaxy Note10
 • Телефото камера
 • Широкоаголна камера
 • Ултраширока камера
Galaxy Note10+
 • Телефото камера
 • Широкоаголна камера
 • Ултраширока камера
 • Камера DepthVision

Капацитет на батерија*

Galaxy Note10 3500 mAh (вообичаено)
Galaxy Note10+ 4300 mAh (вообичаено)

RAM

Galaxy Note10
 • 8 GB
Galaxy Note10+ 12 GB

Простор за складирање

Galaxy Note10
 • 256 GB
Galaxy Note10+
 • 256 GB
 • 512 GB
 • Достапноста на моделот и бојата може да се разликува во зависност од земјата и операторот.
 • 3500 mAh и 4300 mAh (вообичаено) се однесува на типичната вредност на капацитетот на батеријата според тестирањето во лабораториски услови од трета страна. Вообичаената вредност е проценета просечна вредност земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батериите меѓу тестираните примероци на батерии според стандардот IEC 61960. Номинален (минимум) капацитет е 3400 mAh за Galaxy Note10 и 4170 mAh за Galaxy Note10+. Фактичкото времетраење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, шемите на користењето и други фактори.

Проширете за да ги видите разликите помеѓу моделите на Galaxy Note10.