Welcome to the
!
Please enjoy our special offers for you
Проверка на перформанси
Многу крупен кадар на објективот на камерата на апаратот Galaxy S10+ со логото S10 на врвот.

Камера

Камера од новата генерација што овозможува да сликаш како професионалец

Ажурирања на S10

Откриј ги новите ажурирања кои ја носат професионалната камера на Galaxy S10 на едно сосема ново ниво

Добиј го најновото Galaxy искуство на твојот телефон. Ажурирај го твојот софтвер за да ги истражиш новите карактеристики кои ти се достапни.

*Распоредот на ажурирање може да се разликува во зависност од земјата.

 • Single Take

  Експлозивен режим кој станува ѕверски режим. Допри ја блендата и движи се најмалку 3 секунди, а најмногу 10 секунди, за да ја фатиш целата сцена, а потоа оди во Галерија за да ги разгледаш разните формати кои се направени автоматски.1

  Оди на Single Take
 • Ноќен режим

  Замисли да можеш да правиш неверојатно чисти ноќни фотографии. Надградениот Ноќен режим ги осветлува и најтемните ноќни сцени и ги истакнува боите дури и во темница.

 • Night Hyperlapse

  Надгради го начинот на кој сликаш ноќе. Секунди од фотографии со долга експозиција се преточени во видео со светлосни траги и траги од движење кое изгледа како ремек-дело.

  Оди на Night Hyperlapse
 • PRO
  Pro Video

  Преземи ја контролата врз своите видеа со опциите во режимот Pro Video кои ти се на дофат. Рачно постави ги нагодувањата како ISO, брзина на бленда и ниво на експозиција токму онака како што сакаш.

 • Приспособлив фитлер

  Целосно нов начин да им дадеш свој потпис на сликите. Претвори ги боите и тоновите од омилените слики во филтер кој ќе можеш да го додаваш на твоите фотографии.

 • Конверзија при снимање со предна/задна камера

  И предната и задната камера снимаат висококвалитетни видеа, а ти можеш со леснотија да се префрлаш од една на друга додека снимаш.

 • Quick Share

  Споделувањето го направивме уште полесно. Провери кои од твоите контакти се во близина за да можеш да избереш и да споделуваш со повеќе луѓе истовремено. Не е потребно спарување.2

  Оди на Quick Share

Поголем број камери

Пет објективи.

Повеќето камери со ултра широка камера носат целосно нов начин за сликање и снимање.

Сега во џебот носиш целосна опрема на објективот. Постои телефото камера со неверојатни можности за зумирање, широкоаголна камера за секојдневни мигови и ултра широка камера совршена за панорама сликање.

Два телефона Galaxy S10+. Еден е прикажан одзади и се гледа тројната задна камера, вклучително и телефото камерата од 12 МР, широкоаголната камера од 12 МР и ултра широката камера од 16 МР. Вториот телефон е прикажан однапред и се гледа двојната предна камера, вклучително и камерата за сликање селфи од 10 МР и длабинската камера од 8 МР.
Два телефона Galaxy S10+. Еден е прикажан одзади и се гледа тројната задна камера, вклучително и телефото камерата од 12 МР, широкоаголната камера од 12 МР и ултра широката камера од 16 МР. Вториот телефон е прикажан однапред и се гледа двојната предна камера, вклучително и камерата за сликање селфи од 10 МР и длабинската камера од 8 МР.

*Пет камери се достапни само кај моделот Galaxy Ѕ10+. Длабинската камера RGB од 8 МР е достапна само кај моделот Galaxy Ѕ10+. Galaxy S10 има три задни и една предна камера, а Galaxy S10e има две задни и една предна камера.

Карактеристики на камерата

Извонредна камера со двојна бленда заради што повеќе не мора да се плашиш од мрак

Двојната бленда и композицијата од повеќе фрејмови внесуваат светлина во мрачните фотографии.

Со двојната бленда подготвен си за сликање - без оглед на делот од денот или ноќта - затоа што таа го приспоосбува осветлувањето пред да го допреш прекинувачот. Покрај тоа, моќниот процесор автоматски комбинира повеќе кадри со помалку осветлување и резултатот е една прекрасна фотографија.

*Двојната бленда ги поддржува режимите F1,5 и F2,4.

 • Фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа хоризонт во среде ден спроти синото небо на кое се гледа рефлексијата на зградата.
  Режим на блендата F2.4

  Ги изострува фотографиите сликани во текот на денот.

  *Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

 • Иста фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа хоризонт, но овој пат ноќе со светлата на зградите што се отсликуваат на небото.
  Режим на блендата F1.5

  Внеси повеќе светлина и осветлувај темни или лошо осветлени кадри.

  *Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Задна камера

Три камери. Не е само широка, туку и ултра широка

Телефото камерата, Широкоаголната камера и ултра широката камера се доволно моќни за да ја исполнат твојата визија.

Моќната ултра широка камера од новата генерација од 16 МР овозможува подобро да се приспособиш на секоја снимка. Во комбинација со широкоаголната камера од 12 МР и телефото камерата, може да снимаш со 2х оптички зум.

*Телефото камерата е достапна кај моделите Galaxy S10 и S10+.

*Фотографии сликани со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Како да фотографираш со широкоаголната и ултра широката камера

Ултра широката камера го слика тоа што го гледаш токму така како го гледаш.

Со поширок агол отколку кај широкоаголната камера, ултра широката камера обезбедува можност за сликање во видливото поле со ширина од 123 степени - што значи дека гледа речиси исто колку и твоите очи.

Фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа жена што стои пред дрво во шума во текот на денот. Ултра широкоаголната камера покажува уште поширок кадар.
Фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа жена што стои пред дрво во шума во текот на денот. Ултра широкоаголната камера покажува уште поширок кадар.

*Фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ со симулиран приказ заради илустрирање. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Ултра широка панорама за твојата поширока перспектива.

Сликај пошироки и поиздолжени панорами - со одлична перспектива - со ултра широката камера. Оваа камера овозможува поголеми и покрупни сцени во еден единствен кадар и хоризонтално и вертикално, па дури и кога не гледаш сè во кадарот, таа гледа и забележува.

Фотографија сликана во панорама режимот на апаратот Galaxy S10+ на која се гледаат панорама на град и река што тече. Како скролаш, кадарот се зголемува и се издолжува.

*Фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ со симулиран приказ заради илустрирање. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Предна камера

Предна камера што ја надминува задната камера

Предна камера изменета и подобрена за да биде селфито поголемо.

Пробај и уживај во предната камера што содржи нови мобилни иновации, вклучително и 4К UHD-снимање, како и двојна камера за сликање уметнички селфи со функцијата Live Focus.

*Двојната предна камера е достапна само кај моделот Galaxy Ѕ10+. Моделите Galaxy S10 и S10e имаат само по една предна камера.

 • Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа жена при слаба светлина, а преку нејзиното лице е виножито.
  Селфи

  Камерата за сликање селфи препознава лица, брзо се фокусира и за миг прави величествени селфи фотографии.

  *Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

 • Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+ во режимот Live Focus на која се гледа жена што стои пред ѕид, а секаде околу неа има билки. Ѕидот е замаглен, но таа се гледа јасно.
  Функција Live Focus

  Новата двојна предна камера овозможува експериментирање со длабочина на полето и уметничките ефекти за менување расположенија на селфи фотографиите.

  *Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10е што имаат по една предна камера, но заради различните технологии, резултатите не се секогаш исти.

 • Селфи фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+ на која се гледаат две жени како седат во ладовина, но тие не се во фокусот на камерата и не се гледаат јасно заради сензорот Dual Pixel.
  Сензор Dual Pixel

  Сензорот Dual Pixel прецизно и јасно слика движења, како и добро осветлени селфи фотографии во фокусот, дури и при лошо осветлување.

  *Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

 • Селфи видео во 4K UHD-резолуција на кое се гледа маж на јахта што држи телефон во раката и се лула со него, а зад него е градска панорама.
  започни
  4K UHD Видео

  И извонредна вест за телефоните на компанијата Samsung — камерата сега е сместена во предниот дел на апаратот и гледа директно во корисникот, така што овозможува забележување на неверојатни 4K UHD видеоснимки.

  *Видео снимено со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Професионална видеоснимка

Забрзана видеоснимка, а да не ти се заврти во главата

Функцијата за суперминорно снимање и стабилност на камерата ги подигнува движењата на уште повисоко ниво.

Снимај како професионалец користејќи Galaxy S10e, S10 и S10+ со професионална камера и ултра широка камера и софтвер што може да ги предвиди движењата. Функцијата за суперминорно снимање и стабилност на камерата овозможува беспрекорни снимки, дури и среде авантура со многу движења.3

Паралелно редење на видеоснимки со скејтбордер во парк. Страната Galaxy S9 е нестабилна, се тресе и тешка е за следење, а на Galaxy S10 pluѕ е живописна, мазна и многу стабилна.
започни
 • Претходен модел
 • Galaxy S10+

*Достапно само при снимање во Full HD-резолуција.

*Видео снимено со апаратот Galaxy S10+ со симулиран приказ заради илустрирање. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

*Претходен модел е Galaxy S9.

Како да се снимат супер стабилни видеоснимки

4K UHD и HDR10+ Снимањето ја оживува сцената.

Со камерата забележете неверојатни снимки, а потоа повторно погледнете ги деталите што сте ги виделе во живо. Функцијата HDR10+ користи динамично мапирање на боите и со многу контрасти ја прикажува богатата палета на реални бои што се прецизни и јасни во секоја сцена.

Видеоснимката прикажува човек на џет скии со повеќе сцени во облик на дисплејот Infinity. Секоја сцена почнува бледо и станува живописна за да се прикаже како 4K UHD и HDR10 plus снимката ги зголемува деталите на сликата. Снимката се завршува со Galaxy S10 plus во режим landscape со џет скии на екранот со целосни 4K UHD и HDR10 plus детали и бои.
започни

*Снимањето во форматот HDR10+ моментно е во фаза на бета-тестирање и достапно е само на задната камера. Квалитетот може да варира во зависност од платформата за делење и од опкружувањето за репродукција; HDR10+ бојата е достапна само кај поддржаните апарати или платформи.

*Симулирана слика за потребите на илустрирањето.

Супериорната снимка ги продолжува во недоглед импресивните моменти.

Со поддршката HD сними повеќе акција со брзина од 960 фрејмови во секунда. Исто така, избери и исечи делови на супер забавената снимка и направи свое супер забавено ремек-дело.4

*Видео снимено со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Супериорна видеоснимка на маж што од работ на јахтата скока во вода. Додека трае скокот, режимот на суперзабавено снимање значително го забавува самиот скок и прскањето на водата и прикажува многу детали.
започни

Интелигентна камера

Камера што е толку паметна така што вреди со другите да се сподели секоја снимка

Функцијата Оптимизација на кадар е твојата паметна кратенка до професионални фотографии.

Подобрената функција Оптимизација на кадар е твојот паметен помошник што мисли наместо тебе и препознава 30 популарни објекти. Функцијата локално мапирање на бои автоматски ги приспособува нагодувањата на камерата во однос на одредена сцена и ти помага да направиш најдобра снимка.5 Освен тоа, тука е и функцијата Откривање грешки што те предупредува ако се појави проблем.6, 7

*Фотографии снимени со апаратот Galaxy S10+ со симулиран приказ заради илустрирање. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

*Достапни се 30 режими: Лице, Бебе, Личност, Куче, Мачка, Храна, Луѓе, Плажи, Небо, Планина, Зајдисонце, Изгрејсонце, Град, Снег, Водопад, Водени површини, Пејзаж, Бина, Возила, Пијалак, Цвеќиња, Дрвја, Зелени површини, Животни, Чевли, Заднинска светлина, Ентериер, Текст, Облека, Поглед ноќе

Како да го истакнеш субјектот на твојата фотографија со Оптимизаторот на сцена

Функцијата Live Focus се фокусира на тоа што е важно.

Сега, истакнувањето на објектите е полесно отколку порано. Функцијата Live Focus користи подобрена технологија со чија помош разликува луѓе и овозможува омекнување на заднината, како и приспособување на длабочината на полето, а резултатот се преубави уметнички фотографии. Возможно е да се промени нагодувањето на вибрациите со ефектите „bokeh“, дури и по фотографирањето.

*Фотографии сликани со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

 • Фотографијата снимена со апаратот Galaxy S10+ со функцијата Live Focus прикажува жена што гледа нагоре, па надесно, а во заднина има кактуси и сино небо.
  Оригинал
 • Фотографијата снимена со апаратот Galaxy S10+ со функцијата Live Focus прикажува жена што гледа нагоре, па надесно, а во заднина има кактуси и сино небо. Заднината се заматува со помош на ефектот на заматување.
  Заматување
 • Фотографијата снимена со апаратот Galaxy S10+ со функцијата Live Focus прикажува жена што гледа нагоре, па надесно, а во заднина има кактуси и сино небо. Заднината е заматена со помош на ефектот на вртење за да изгледа како да се врти.
  Ротација
 • Фотографијата снимена со апаратот Galaxy S10+ со функцијата Live Focus прикажува жена што гледа нагоре, па надесно, а во заднина има кактуси и сино небо. Заднината се заматува со помош на ефектот на зумирање за да изгледа како да е зумирана.
  Зумирање
 • Фотографијата снимена со апаратот Galaxy S10+ со функцијата Live Focus прикажува жена што гледа нагоре, па надесно, а во заднина има кактуси и сино небо. Заднината е црно-бела, но жената е прикажана со силни бои со помош на ефектот на бои.
  Бои
Како да го смениш изгледот на портретот со функцијата Live focus

Предложи слика професионален водич за сликање неверојатни фотографии.

Искористи ги правилата за сликање на професионалните фотографи: подобреното машинско учење е водич до совршена композиција на фотографии врз основа на анализата на над 100 милиони висококвалитетни фотографии.

Фотографијата снимена со апаратот Galaxy S10+ прикажува маж пред шарена ограда што се преправа дека трча. Фотографијата на почетокот малку е искривена, но ја прекрива интерфејсот со предлози и покажува како корисникот треба да ја приспособи содржината. Кога сликата ќе се исправи, камерата автоматски се активира и слика фотографија.

*Фотографии снимени со апаратот Galaxy S10+ со симулиран приказ заради илустрирање. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Како да ја подобриш композицијата на фотографии со помош на Предлози за слики

Емотикони AR за да биде животот поинтересен.

Емотиконите AR сега може да изразат многу повеќе емоции отколку порано. Сè што ти е потребно е да направиш селфи и потоа да креираш емотикон што личи на тебе и ги следи твоите движења.8 Персонализирај го својот емотикон AR со сè поголемиот избор на облека и дополнителна опрема и подигни ги твоите пораки на уште повисоко ниво со приспособени етикети.

*Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Селфи фотографиите со емотикони AR сликани со апаратот Galaxy S10+ прикажуваат маж со светлокафеава коса и кафеави очи што носи црна маичка со кратки ракави.

Едноставното делење овозможува со само еден потег да ја поставиш содржината.

Сите нека знаат дека си сликал #withGalaxy. Функцијата делење на апаратите Galaxy S10e, S10 и S10+ лесно се нагодува, па може безгрижно да гледаш како се размножуваат лајковите. Поврзи се на својата омилена социјална мрежа директно преку апликацијата Камера и сподели ги своите фотографски и видео ремекдела откако ќе бидат готови.

Десет фотографии сликани со апаратот Galaxy S10+ во квадратен формат како пример на слики што се поставуваат на социјалните мрежи.

*Фотографии сликани со апаратот Galaxy S10+. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

Galaxy S10e
Galaxy S10
Galaxy S10+

Бои

Galaxy S10e
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
 • Интензивна жолта
Galaxy S10
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
Galaxy S10+
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
 • Порцеланска бела*
 • Порцеланска црна*

Големина на екранот

Galaxy S10e 5.8”
Galaxy S10 6.1”
Galaxy S10+ 6.4”

Вид на дисплејот

Galaxy S10e Рамен
Galaxy S10 Закривен
Galaxy S10+ Закривен

Сензор за отпечатоци на прсти

Galaxy S10e Капацитивен скенер на отпечаток на прст
(Странично)
Galaxy S10 Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
(На екранот)
Galaxy S10+ Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
(На екранот)

Предна камера

Galaxy S10e Селфи камера
Galaxy S10 Селфи камера
Galaxy S10+ Селфи камера RGB длабинска камера

Задна камера

Galaxy S10e Широкоаголна камера Ултраширока камера
Galaxy S10 Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера
Galaxy S10+ Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера

Капацитет на батеријата*

Galaxy S10e 3100 mAh (типично)
Galaxy S10 3400 mAh (типично)
Galaxy S10+ 4100 mAh (типично)
 • Достапноста на моделите и на боите зависи од државата или од провајдерот.
 • Керамичка верзија е достапна само за моделите Galaxy S10+ со 8 GB RAM и 512 GB интерна меморија и со 12 GB RAM и 1 TB интерна меморија.
 • Мерено дијагонално, големината на екранот на моделот Galaxy S10e изнесува 5,8 инчи како целосен правоаголник, односно 5,6 инчи кога се сметаат заоблените агли; големината на екранот на моделот Galaxy S10 изнесува 6,1 инчи како целосен правоаголник, односно 6,0 инчи кога се сметаат заоблените агли, а големината на екранот на моделот Galaxy S10+ изнесува 6,4 инчи како целосен правоаголник, односно 6,3 инчи кога се сметаат заоблените агли; реалната видлива површина е помала поради заоблените агли и отворите за камерите.
 • 3100 mAh, 3400 mAh и 4100 mAh (типично) се однесува на типичната вредност на капацитетот на батеријата што е тестирана во независна лабораторија. Оценетиот (минимален) капацитет е помал. Типичната вредност е тестирана во независна лабораторија. За типична вредност е проценета средната вредност, земајќи ги предвид отстапките во капацитетот на батериите меѓу примероците на батерии тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет изнесува 3000 mAh за Galaxy S10e, 3300 mAh за Galaxy S10 и 4000 mAh за Galaxy S10+. Вистинското времетраење на батеријата зависи од мрежното опкружување, образецот на употреба и од други фактори.

Прошири за да ги видиш разликите меѓу Galaxy S10 моделите.

Претвори ги фатените моменти во уметнички дела

Пронајди совети и трикови за фотографии за твоето следно ремек-дело.

Фотографија сликана со моделот Galaxy S10 plus со користење на функцијата Недоглед и прикажува маж што стои меѓу згради, а неговата сенка
            се гледа во рефлексијата на водата.