Welcome to the
!
Please enjoy our special offers for you
Проверка на перформанси
Многу крупен кадар на црно-бела фотографија на која се гледа двојна предна камера на Galaxy S10+ и лого Galaxy на врвот. Камерата е во рамките на буквата Г.

Дизајн

Телефонот од новата генерација е дизајниран така што не само што отскокнува од другите туку и јасно се гледаат сите негови предности

Дисплеј

Мобилен телефон од новата генерација со паметен екран

Дисплејот Infinity-O обезбедува навистина непречено прикажување на целосно нов начин.

Го отстранивме сето она што одвлекува внимание со цел да ти обезбедиме искуство како да се наоѓаш во кино. Благодарејќи на прецизната ласерска технологија, камерата е директно поставена внатре во дисплејот и не влијае врз квалитетот на сликата.

*Претпочитувана резолуција кај моделите Galaxy S10+ и S10 е Full HD+ и во Нагодувањата таа може да се промени во Quad HD+.

*Достапноста на моделот и на бојата се во зависност од земјата или од давателот на услуги.

Galaxy S10e со екран од 5,8 инчи Quad HD+ Dynamic AMOLED Infinity-O1

Galaxy S10 со екран од 6,1 инчи Quad HD+ Dynamic AMOLED Infinity-O1

Galaxy S10e со екран од 6,4 инчи Quad HD+ Dynamic AMOLED Infinity-O1

Galaxy S10e гледан однапред под агол, а на екранот се гледа лого S10.
Galaxy S10 гледан однапред под агол, а на екранот се гледа лого S10.
Galaxy S10+ гледан однапред под агол, а на екранот се гледа лого S10.

Скенер на отпечаток на прст телефонот се отклучува со еден допир.

Отклучете го и користете го телефонот со едно природно движење. Скенерот на отпечаток на прст е поместен до копчето за вклучување, каде штовообичаено се става палецот или другиот прст кога телефонот се држи в рака.

*Достапно кај моделот Galaxy S10e.

Скенер на отпечаток на прст

Galaxy S10e гледан однапред под агол, алинијата го покажува копчето за вклучување на капацитивниот скенер на отпечаток на прст.

Откривањето на отпечатокот на прст со ултразвук нуди безбедност како во трезор, но целосно незабележливо.

Скенерот на отпечаток на прст е поместен од задната на предната страна и на тој начин направивме револуционерен сензор на екранот. Тој користи ултразвучни пулсирања и препознава 3Д траги и нерамнини на твојот отпечаток на прст, со што ти си единствената личност што има пристап на телефонот. Безбеден и погоден за употреба — ти дозволува и да го отклучиш, да преминуваш преку содржината по него и да го држиш прстот неколку секунди за да ја отвориш саканата апликација.

*Алијансата FIDO првпат додели сертификат за компонентите на биометриската проверка на идентитет и фирмата Samsung го доби за ултразвучниот детектор на отпечаток на прст кај моделите Galaxy S10 и S10+.

*Корисничкиот интерфејс на ултразвучниот скенер на отпечаток на прст е симулиран за илустрирање.

*Достапно кај моделите Galaxy S10 и S10+. Galaxy S10e има скенер на отпечаток на прст што се наоѓа во копчето за вклучување.

Откривање отпечаток на прст со ултразвук

Galaxy S10 гледан однапред под агол, а на екранот се гледа икона за откривање отпечаток на прст со ултразвук.
Galaxy S10+ гледан однапред под агол, а на екранот се гледа икона за откривање отпечаток на прст со ултразвук.

Dynamic AMOLED

Усовршен екран Infinity, почнувајќи од пикселите

Eкран Cinema-Grade Не веруваш додека не видиш? Еве, погледни!

Дисплеј од новата генерација, екранот Dynamic AMOLED има сертификат HDR10+, односно функција што користи динамично мапирање на бои за да ги прикаже вистинските бои и контрасти во секој кадар – дури и во мрачен. Притоа посветлиот екран овозможува да го видиш јасно, дури и во текот на денот, кога има многу светлина. Спарен со стереозвучници и систем Dolby Atmos, обезбедува навистина поинтензивно искуство.

Galaxy S10+ во вертикална положба, гледан однапред, а на екранот се гледаат луѓе што одат покрај морски гребен. Како што лизгаш, телефонот почнува да се придвижува наназад.
Galaxy S10+ во вертикална положба, гледан однапред, а на екранот се гледаат луѓе што одат покрај морски гребен. Како што лизгаш, телефонот почнува да се придвижува наназад.
Лого VDE

*Германското здружение за научно-технички развој, VDE, и додели сертификат на фирмата Samsung за 100 отсто видливост на бои во просторот боја DCI-P3 (Digital Cinema Initiatives) на екраните на мобилните уреди Galaxy S10e, S10 и S10+, со контраст од 2.000.000:1.

Екран Eye comfort направен за да може да се приспособува светлината, со што екранот ќе се гледа подобро.

Единствената композиција на флуид во екранот Dynamic AMOLED го намалува емитувањето на штетна сина светлина, притоа не менувајќи ја бојата на приказ на екранот. Може да ја гледаш содржината на екранот или да играш игра до доцна ноќе со помало напрегнување на очите и помирно спиење.

Графиконот ги прикажува менувањето на спектарот на бои и намалувањето на јачината што за 42% го намалуваат штетното дејство на сината светлина на екранот Infinity-O.

Менување на спектарот на бои и намалување на јачината

Штетно дејство на сината светлина од екранот

Galaxy S10+ во вертикална положба, со екранот свртен нагоре, на кој се гледа малку сина боја. Како што лизгаш, сината боја исчезнува.
Galaxy S10+ во вертикална положба, со екранот свртен нагоре, на кој се гледа малку сина боја. Како што лизгаш, сината боја исчезнува.
Лого TUV Rheinland *Светски познатиот институт за сертификација TUV Rheinland им додели на екраните на моделите Galaxy S10e, S10 и S10+ сертификат за пријатно влијание врз очите врз основа на нивната способност драстично да ги намалат штетните ефекти од сината светлина. Овој сертификат може да се пронајде на веб-страницата www.tuv.com под бројот 1419064785. Екраните на моделите Galaxy S10e, S10 и S10+ добија од здружението DCI-P3 (Digital Cinema Initiatives) награда за сто отсто палета на бои, што е вообичаен RGB- простор на бои во дигиталната проекција на филмови во филмската индустрија.
Како уште повеќе да се намали штетното влијание на сината светлина на екранот Dynamic AMOLED

Стил

Бескрајно непречено доживување

Боите се светли и надвор од сите очекувања.

Се истакнуваат со смели нијанси на поинаков начин. Уживај во спектарот на светлината и на боите што ги овозможува револуционерната нанотехнологија. Овие иновативни бои ја прекршуваат светлината на нов и футуристички начин — дури и радикално волшебен.

 • Телефонот гледан одзади, во исправена положба, се гледаат задната камера и логото на фирмата Samsung под тоа.
  Телефонот е под мал агол свртен кон страната на која се наоѓа копчето за вклучување, но и понатаму се гледа одзади.
  Телефонот е под поголем агол свртен кон страната на која се наоѓа копчето за вклучување, но и понатаму се гледа одзади.
  Телефонот гледан одзади, под агол од 75°, така што да се гледа страната на која е копчето за вклучување.
   Телефонот гледан одзади, свртен уште повеќе кон страната на која се наоѓа копчето за вклучување, речиси од профил.
  Телефонот гледан од десната страна и се гледа копчето за вклучување.
  Телефонот свртен уште повеќе кон страната на која се копчето Bixby и копчето за јачина на звукот и се гледа екранот Infinity-O.
  Телефонот свртен уште повеќе кон копчето Bixby и копчето за јачина на звукот и појасно се гледа камерата „punch hole“ на екранот Infinity-O.
  Телефонот гледан одзади, под агол од 75°, така што да се гледа страната на која се копчето Bixby и копчето за вклучување.
  Телефонот гледан однапред, одозгора надолу и целосно се гледа екранот Infinity-O.

Материјали избрани на начин да се чувствува разликата.

Избери модел со блескава површина и бои што вибрираат и се прекршуваат, спакувани во стилизирана метална рамка и уживај во стилот што во никој случај нема да помине незабележано. Или погледни ја издржливата и софистицирана керамичка површина на Galaxy S10+. Екранот е направ од цврсто стакло Gorilla Glass 6 што ќе ги издржи сите секојдневни непријатности и паѓања.

Стакло
Стакло
Керамика
Керамика
Поглед на горната половина на уредот Galaxy S10+ Prism White со екранот свртен надолу, така што се гледа тројната задна камера и под мал агол од страната на која се копчето Bixby и копчето за јачина на звукот. Наспроти него е горната половина на уредот Galaxy S10+ Ceramic White со екранот свртен надолу, така што се гледа тројната задна камера и кој, исто така, е под мал агол од страната на која се копчето Bixby и копчето за јачина на звукот.

*Керамичка верзија достапна само за моделите Galaxy S10+ со 8 GB RAM-a и внатрешна меморија од 512 GB и за Galaxy S10+ Performance Edition (12 GB RAM и внатрешна меморија од 1 TB).

*Стаклото Gorilla Glass 6 е достапно само за предната страна на моделите Galaxy S10 и S10+. Задните стакла на моделите Galaxy S10 и S10+ и сите стакла на моделот S10e се изработени од стакло Gorilla Glass 5.

*Достапноста на моделот и на бојата се во зависност од земјата или од давателот на услуги.

Димензии, тежина и екран избрани за да се вклопат во твојот животен стил.

Достапни во три големини, секој Galaxy S10e, S10 i S10+ е така направен што не е само визуелно елегантен кога првпат ќе го видиш туку е елегантен и во рака кога го користиш — благодарејќи на големиот екран како во кино и удобниот ергономски облик.

*Прикажаните тежини се однесуваат само на стаклените модели. Тежината на керамичките модели (што не се прикажани) изнесува 198 g.

*Достапноста на моделот и на бојата се во зависност од земјата или од давателот на услуги.

Galaxy S10e гледан однапред, така што се гледа екранот на кој пишува: екран од 5,8 инчи.
Galaxy S10e гледан однапред, така што се гледа екранот на кој пишува: екран од 5,8 инчи.
Galaxy S10e 438 PPI 150 g
Galaxy S10 гледан однапред, така што се гледа екранот на кој пишува: екран од 6,1 инчи.
Galaxy S10 гледан однапред, така што се гледа екранот на кој пишува: екран од 6,1 инчи.
Galaxy S10 550 PPI 157 g
Galaxy S10 гледан однапред, така што се гледа екранот на кој пишува: екран од 6,4 инчи.
Galaxy S10 гледан однапред, така што се гледа екранот на кој пишува: екран од 6,4 инчи.
Galaxy S10+ 522 PPI 175 g

Еден кориснички интерфејс ти овозможува поедноставно и лесно да го користиш телефонот.

Нашиот оперативен систем е реорганизиран на нов начин и сега може да се сосредоточиш на она што навистина ти е важно. Направивме целосно нов дизајн, со цел да ти го приближиме телефонот, колку што е тоа можно — толку близу, така што ќе стане дел од тебе.

Оди на Еден кориснички интерфејс

Пакување

Што има во кутијата

Ставена фотографија на кутијата за Galaxy S10+, уредот Galaxy S10+ и проѕирна футрола. Под тоа се наоѓаат Data-кабел, патнички адаптер, игличка за исфрлување, USB-конектор и AKG-слушалки.
Ставена фотографија на кутијата за Galaxy S10+, уредот Galaxy S10+ и проѕирна футрола. Под тоа се наоѓаат Data-кабел, патнички адаптер, игличка за исфрлување, USB-конектор и AKG-слушалки.
Ставена фотографија на кутијата за Galaxy S10+, уредот Galaxy S10+ и проѕирна футрола. Под тоа се наоѓаат Data-кабел, патнички адаптер, игличка за исфрлување, USB-конектор и AKG-слушалки.
 • Data-кабел
  Data-кабел
 • Адаптер
  Адаптер
 • Игличка за исфрлување
  Игличка за исфрлување
 • USB-конектор
  USB-конектор
 • AKG-слушалки
  AKG-слушалки

*Достапноста на вистинските компоненти, вклучително и футролата и заштитниот филм, зависи од купениот модел, како и од земјата или регионот. Не сметајќи ја футролата, компонентите на црната боја се достапни исклучително за уреди што имаат, исто така, црна боја, а другите уреди во други бои одат во комбинација со компонентите на белата боја.

Galaxy S10e
Galaxy S10
Galaxy S10+

Бои

Galaxy S10e
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
 • Интензивна жолта
Galaxy S10
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
Galaxy S10+
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
 • Порцеланска бела*
 • Порцеланска црна*

Големина на екранот

Galaxy S10e 5.8”
Galaxy S10 6.1”
Galaxy S10+ 6.4”

Вид на дисплејот

Galaxy S10e Рамен
Galaxy S10 Закривен
Galaxy S10+ Закривен

Сензор за отпечатоци на прсти

Galaxy S10e Капацитивен скенер на отпечаток на прст
(Странично)
Galaxy S10 Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
(На екранот)
Galaxy S10+ Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
(На екранот)

Предна камера

Galaxy S10e Селфи камера
Galaxy S10 Селфи камера
Galaxy S10+ Селфи камера RGB длабинска камера

Задна камера

Galaxy S10e Широкоаголна камера Ултраширока камера
Galaxy S10 Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера
Galaxy S10+ Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера

Капацитет на батеријата*

Galaxy S10e 3100 mAh (типично)
Galaxy S10 3400 mAh (типично)
Galaxy S10+ 4100 mAh (типично)
 • Достапноста на моделите и на боите зависи од државата или од провајдерот.
 • Керамичка верзија е достапна само за моделите Galaxy S10+ со 8 GB RAM и 512 GB интерна меморија и со 12 GB RAM и 1 TB интерна меморија.
 • Мерено дијагонално, големината на екранот на моделот Galaxy S10e изнесува 5,8 инчи како целосен правоаголник, односно 5,6 инчи кога се сметаат заоблените агли; големината на екранот на моделот Galaxy S10 изнесува 6,1 инчи како целосен правоаголник, односно 6,0 инчи кога се сметаат заоблените агли, а големината на екранот на моделот Galaxy S10+ изнесува 6,4 инчи како целосен правоаголник, односно 6,3 инчи кога се сметаат заоблените агли; реалната видлива површина е помала поради заоблените агли и отворите за камерите.
 • 3100 mAh, 3400 mAh и 4100 mAh (типично) се однесува на типичната вредност на капацитетот на батеријата што е тестирана во независна лабораторија. Оценетиот (минимален) капацитет е помал. Типичната вредност е тестирана во независна лабораторија. За типична вредност е проценета средната вредност, земајќи ги предвид отстапките во капацитетот на батериите меѓу примероците на батерии тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет изнесува 3000 mAh за Galaxy S10e, 3300 mAh за Galaxy S10 и 4000 mAh за Galaxy S10+. Вистинското времетраење на батеријата зависи од мрежното опкружување, образецот на употреба и од други фактори.

Прошири за да ги видиш разликите меѓу Galaxy S10 моделите.