Првата интеграција на пенкалото S Pen на Galaxy Z Fold3 5G

Сега вашиот Galaxy Z Fold3 5G може да се користи со S пенкалото. Правете белешки додека уживате во содржината или креирајте рачно напишани белешки во Samsung белешки. Во продолжение, дознајте како да го користите S пенкалото, што се продава одделно, со вашиот преклопен телефон.

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори: 

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Прво S пенкало во преклопните уреди

За Galaxy Z Fold3 5G можете да ги користите пенкалата S Pen Pro или S Pen Fold Edition, наменети исклучиво за преклопни уреди. S пенкалото се продава одделно и е ново дизајнирано за Galaxy Z Fold3 5G, со заоблен врв што може да се вовлече за да се спречи прекумерен притисок и да се заштити преклопниот екран кога се притиска премногу.

Galaxy Z Fold3 5G декор на S пенкалото.
 • S Pen Pro: компатибилно со Galaxy Z Fold3 5G и други S пенкала што ги поддржуваат Galaxy уредите преку BLE, потребно е полнење.
 • S Pen Fold Edition: компатибилно само со Galaxy Z Fold3 5G, не поддржува BLE, не е потребно полнење.

Забелешка:

 • Користете само S Pen Pro или S Pen Fold Edition, дизајнирани исклучиво за Galaxy Z Fold3 5G. Погледнете го упатството за употреба на S пенкала за повеќе информации за тоа како да ги користите.
 • Сите други S пенкала или пенкала со игла кои не се наменети за Galaxy Z Fold3 5G (вклучително и оние од други производители) може да го оштетат екранот.
 • S Pen Pro и S Pen Fold Edition се продаваат одделно.
 • Не притискајте прекумерно врз екранот со S пенкалото, бидејќи екранот може да се оштети.
 • Врвот на пенкалото се вовлекува кога ќе се надмине ограничувањето на силата, спречувајќи пенкалото да се користи.
 • Функциите на S пенкалото се поддржани само на главниот екран.

Интуитивно фаќање белешки додека уживате во содржината

Најинтересната функција кога го користите S пенкалото на Galaxy Z Fold3 5G е тоа што можете лесно и брзо да ги стартувате Samsung белешките (Samsung Notes) и да фаќате белешки додека уживате во содржината. За брзо создавање нова белешка, притиснете и држете го копчето S Pen, а потоа допрете го екранот двапати со S пенкалото. Можете да ги активирате Samsung белешките со само допирање двапати.

Galaxy Z Fold3 5G S пенкало, samsung белешка.

Користење на функцијата S Pen во текст

Galaxy Z Fold3 5G овозможува пишување со рака во полето за внесување текст на екранот, а функцијата S Pen во текстви овозможува да го претворите вашиот ракопис во текст.

S пенкалото можете да го користите за пишување во полињата за пребарување, лентите за адреси и други области за текст. Вашиот ракопис ќе се претвори во текст, но и понатаму можете да пишувате, додавате и го уредувате преобразениот текст со S пенкалото. 

Galaxy Z Fold3 5G со s pen во текст.

За да ја активирате функцијата S Pen во текст (S Pen to text), следете ги чекорите подолу.

Чекор 1 Отворете Поставки и потоа изберете Напредни функции. Изберете S Pen.

Чекор 2 Допрете го прекинувачот за да активирате S Pen во текст.

Galaxy Z Fold3 5G со s pen во текст.

Забелешка: Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Дознајте повеќе за тоа како да се грижите за преклопните уреди Galaxy на ‘Мерки на претпазливост при користење на преклопни уреди Galaxy, со поддршка на Samsung

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации